steli написа:
На творческото писане ви дават някаква тема, която се е падала миналите години?Правилно разбрах, нали?
И по принцип на изпита не трябва ли да пишем журналистическо есе?Какви други възможности има?
Миналата година беше върху теми от миналите години- четоха ни есе, което според тях е брилянтно- на темата "косата ми лилава"- като доста хора се обединихме около идеята, че това есе човекът който го е писал или е бил здравата надрусан, или е луд

Но на тях им харесало.... Писахме само едно есе и то в първия ден- на тема от предишни изпити, като го провериха и върнаха на края на курса(това беше за миналата година курса през април), за тази нямам идея.....
Можеш да пишеш и разказ и фейлетон и пътепис и т.н- само не пиши в мерена реч- изришно ни предупредиха, че такива работи директно им пишат 2!
Важна е тезата и добрата аргументация- сега да ти кажа аз какво писах.
На предварителния рискувах с разказ- темата ми хареса, предполагаше по-свободни разсъждения и аз писах разказ. На мен лично ми хареса, пресъздадох го на учителките си по български, на приятели, на родители и т.н - те казаха, че звучи оригинално и добре- сега това не значи, че са мерило, но дори хора които по принцип ме критикуват, този път им хареса....
Накрая резултата беше 3,88- като отидох да си видя рецензията и там пишеше нещо от сорта на- добре развита тема, оригинално хрумване, слаб правопис и грешки- нещо такова беше, попрегледах си работата, ами първо, че грешките не бяха много и второ, че те са подчертавали мои мисли, които са сметнали, че не са уместни....тоест субективно гледат за какво да се заядат за да ти намалят оценката...Имайте го в предвид- на предварителния имаше страшно ниски оценки! И това не е от миналата година, а от много години, така че не се отчайвате!
На редовния темата беше ужасна поне за мен, реших да не рискувам- писах общи работи, всичко което се сетих за тези братя, братските сдружения, религии и т.н, с добра теза и аргументация, но сухо съдържание- резултата беше 4,25, което ми стигна за устен, където имах 6 и благодарение на който съм сега във ФЖМК
Дано съм ви бил полезен