Вече отговорих на Ол. Сега е време да отговоря и на някои от останалите... Редът е произволен.
Etiainen написа:
Друго нещо, което си спомням, е как преди време сигнатурата и беше трита от администратор, понеже съдържала видео (или била много дълга), а тогава защо в момента други потребители имат видеота в сигнатурите и тях никой не ги трие? Ако има определени правила, не трябва ли да се отнасят към всички? И с какво толкова allshallperish ги е нарушила този път?
Тук ще напиша, че прекалено дългите подписи са забранени за всички, както и подписите с филмчета, единствено заради самите потребители по две причини - 1. филмчетата натоварват браузъра на човека, който разглежда темата. Ако компютърът не е най-съвременният, доста памет и ресурси отиват за нещо, което по никакъв начин не допринася към дискусията. 2. - дългите сигнатури също само отвличат вниманието от самата дискусия. Аз нямам нищо против да видя нещо смислено и интересно на едно място, но не и да го гледам постоянно по 3-4 пъти на страница.
Ако някой смята, че аз и няколкото администратори и модератори с достатъчни права, имаме физическата възможност да преглеждаме постоянно всички потребители за да видим подписите им, тогава бих много благодарен да ме отмени. Винаги досега мнението на някой, че нечий подпис не е подходящ, е било взимано под внимание. И наистина считам, че единствената реакция на потребител, чийто подпис е бил изтрит, е разбиране и извинение, ако е било нужно извинението. И повече внимание при избиране на следващите подписи. А не драма, обвинения в пристрастност и лично отношение.
Phoebe написа:
Все пак мисля, че имплицитно или не Димо е повлиян от другите девойки в форума, приятелки или не.
Едно време имах възможност да чета всяко едно мнение, и съответно да го модерирам. Но доста неща се промениха от тогава и за мен, и за самия форум. Затова сега имам екип от хора, които да ми помагат, и които го правят главно защото имат желание да го правят, и защото по някакъв начин са доказали, че има причина да бъдат избрани да го правят. Да, аз се вслушвам в мнението на другите потребители, но задължително не на конкретно участващите в някакъв конфликт от която и да е страна, или на засегнатите по някакъв начин в него, а на хора, на които имам доверие, и които смятам, че имат повече интерес да кажат на мен истината, отколкото да защитават някакъв род чужди интереси. И не, не се влияя единствено от чуждото мнение, а влагам и моето лично. Много ще се радвам, ако някой успее да докаже, че не съм се опитвал винаги да действам по най-справедливият възможен начин, когато има конфликт, който трябва да бъде разрешен по един или друг начин. И ако бъда убеден, обещавам следващия път да съм дори по-справедлив, ако смятате че е възможно. И мога само да съжалявам, че Ол толкова се опитваше в миналото да покаже колко несправедлив съм към нея, в моменти в които се опитвах да бъда максимално справедлив точно към нея.
Phoebe написа:
Вайпър, а ти какво си и от коя дупка изпълзя? Малко рязко подхождаш.
Фийбс, ти си ми приятел, но смятам че в тази тема до този момент никой не е подхождал по-рязко от това. Добре познавам как пишеш и знам колко емоционален си и ти, но досега не съм имал желание да те банвам. И причината за това не е приятелството, а просто наличието на достатъчно чувство за мярка.
The_Viper написа:
егати въпроса... !?

Смятам че тя достатъчно добре успяваше да се сдържи от конкретни обиди, поне до определен момент. И поне се опитваше да изрази своето мнение, защо е банната Ол. И се радвам че след толкова време във форума, колкото казва, е успяла да научи правилният начин за писане на "егати", това в кръга на шегата.
Judy написа:
За да питаш маааа
- пък това не е най-правилният начин да защитиш мнението си в дискусия

. Но Джуди вече си се извини.
Judy написа:
Така де, всички сме хора, имаме симпатии и т.н (и аз съм бил модератор, и аз знам.

). Според мен обаче Периш не заслужаваше бан ако говорим за перманентен. Ако е временен - няма лошо. camel
Банът и изначало си е временен. За колко точно време е, няма да казвам, но не е прекалено много. Все си се надявам, че нещата ще се променят, ако тя реши да се върне. Наистина смятам, че във форума специфичните характеристики на индивидуалността са важни, но трябва да се изразяват на определени места, а не къде ли не из темите свързани с нещо съвсем друго.
Вечен студент написа:
@Димо, щом отваряш темата аз пък искам да те попитам следното: Във всички държавни и общински учреждения, отговорността за сайта и форума на съответната институция е на отдел "Връзки с обществеността". Отдел "Връзки с обществеността" на СУ, завеждан от Камен Ковачев, беше закрит миналата година (за голям шок на всички медии). Можеш ли да ми кажеш, кое структурно звено на Университета отговаря за форума (и сайта) в момента?
Във всички държавни учереждения не знам как седят нещата, но в СУ, за самият сайт на СУ отговаря уебмастера на СУ, който никога не е бил част от връзки с обществеността. След стартирането на нов сайт, базиран на контент мениджмънт система, вече всеки отдел/звено имат отделен администратор за съдържанието на конкретното звено, а бившите връзки с обществеността отговаряха за новините. Къде е моето място тук. От февруари 2002 до април 2009-а аз бях един от уебмастрите на сайта на СУ, през цялото време бях и единствен системен администратор на сървърите, на които той вървеше. Аз и шефката ми Диди имахме основна роля в стартирането на новия сайт на СУ и в обучението на останалите администратори. От април миналата година вече съм уебмастер на един друг сайт, в друга институция, така че нямам възможност да работя като уебмастър и в СУ.
Сега за форума на СУ. Както всички знаете, думите „Дискусионен форум на СУ” могат да бъдат разбирани по няколко различни начина, по специално предлога „на”. Дискусионният форум на СУ не е собственост на СУ, защото не е създаден по нареждане на някого конкретно от СУ, няма лице конкретно назначено от СУ да се грижи за него, и не изразява мнението на самата институция СУ. Форумът е създаден от мен самия, макар и служител в СУ, защото сметнах, че един такъв форум би бил полезен на студентите и кандидат-студентите в СУ. И досега това е единствената цел на този форум. Аз продължавам да съм негов администратор – и като лице в самия форум, за което ми помагат и много други, и като системен администратор на сървъра на който върви, и на софтуера на форума, което хич не е по-маловажно. Засега поне съм се опитвал да спирам опитите на лица от различни отдели в СУ за прекален контрол върху съдържанието във форума. Смятам че контрол върху него и съдържанието му трябва да има, но с оглед главно на благото на самия форум, макар и не в разрез с благото на СУ. И… за обобщение. Форумът на СУ е най-вече на студентите от СУ, поне аз така смея да си представям нещата.
Плазмодий написа:
Вярно по-емоционална е в изказванията си, но съм свидетел, че определено промени отношението си откакто се регна и то в положителна насока относно останалите потребители.
Много се радвам, че смяташ така. Бих искал и още по-добре да успее да и подейства форума, както и на всеки един от потребителите тук. Наистина бих искал да чувствам всички, които са тук, като свои приятели, а и те мен самия. И само мога да съжалявам, когато ми се налага да се правя на лош с някои.