|
Ам има 1 тънък момент относно браковете - въпроса не е дали ше се сключи брак, а дали ще се консумира.
Щото брака може и да е с цел данъчни облекчения, и брат и сестра да се възползват, претендирайки че са женени. Или като в "Чък и Лари", когато двамата се омъжиха като гей-двойка, за да спестят пари.
Но... кръвосмешението е забранено по 1 причина - че децата, които ще се родят от такъв акт са в голям процент с отклонения. Испанските Бурбони са правели инцест, като са женели децата си едни с други, за да запазят синята кръв помежду си. Е, техния род е затрит, като последния крал на Испания, май Филип се казваше, освен че страда от всякакви психо-болести, е и импотентен. После и война става, ама тва е за друга тема...
Та, кръвосмешението е вредно от тази гледна точка. От религиозна, предполагам е насадено като табу, че дете от брат и сестра ще е с увреждания, т.е. няма да е здраво, т.е. е вредно за племето, рода, народа като цяло. Един вид - хабят се ресурси за некачествено днк. А еволюционната теория е посочила за основна цел на индивида да се плоди и всяко поколоние да е по-качествено от предишното, с цел оцеляване на вида. Така е и при хората. Днеска рядко срещаме уроди, защото имаме естествени спирачки срещу тях - религиозни табута, закони срещу кръвосмешението, вътрешни принципи. Един вид, така човешкия вид се предпазва от възможност да се самозатрие. Похвално на фона на замърсяването и войните, не мислите ли?
И за заключение - мисля, че си струва да е забранено, въпреки, че никога не е изключено да се запознаете с някого, който си шиба роднини за кеф, без да се плодят. Или баща, който си минава дъщерята, и тя се кефи, примерно. Имаше нещо такова във The Hill Have Eyes, ако сте го гледали.
Не знам, незнам...стига сте ме питали такива важни теми. Дайте за Джон Тери да има тема...
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|