phoebe написа:
Защо почна да въртиш темата към развитие, а не започване на работа? Защо си се съсредоточил в IT сферата, говорим за икономическите специалности

Както на теб ти е любим аргумента с познаване, така и ще ти кажа, че дебелите книги, дето си ги прочел, могат да ти свършват толкова добра работа на пазара на труда, колкото и руло тоалетна хартия. Действителността при нас е такава. На Запад вече говорим за по-сериозни критерии, един от които е мястото, където си завършил, но там дипломата за СУ има същата стойност както тази от ВИНС/УНСС - т.е. нулева.
За развитието все пак да ти кажа - ами не си прав. Както започнах (и се махнах) първо ниво сървърен съпорт, така повечето ми колеги сега са второ/трето, има и управители на смяна, а това което идва след тях е мениджърските позиции. Бившият ми управител смяна, беше започнал от второ ниво поддръжка и сега е Service Delivery Manager.
Вместо да водим този безсмислен спор, развивай уменията си, създавай контакти (това кой познаваш и кой те познава тебе най-вече е най-сигурния коз в нашата обстановка) и се надявай на късмета си. За горните три неща, може да получиш по-добри условия в СУ, докато в другите места, ще завършиш неусетно.
Опитваш се да ми пробуташ аргумент връзкарщина май? Защо трябва да познавам някой, за да започна качествена работа? Когато работиш при международен инвеститор, критериите са същите, каквито и на Запад.
Ти си започнал работа за която не ти изискват висше образование, това не е качествена работа. И на макдонълдс можеш да станеш мениджър ако киснеш там 10 години, това не те прави качествен работник, нито макдонълдс качествен работодател. Защо си напуснал въобще и защо ти е висшето ако познаваш "хората"?
Съгласен съм, че няма смисъл от спора. Аз ще се оправям с дипломата, ти с връзките
Etiainen написа:
В голям филм си се вкарал обаче ^
18+ е, ела пак кат ти порастне пишлето