Дата и час: 08 Апр 2026, 01:26

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 167  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2010
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 19:06 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
ssk написа:
Относно дискусията за вестниците - не видях името на в. Сега. Според мен е по-добър от в. Дневник като формат, но и двата са сред малкото качествени вестници в България. Капитал засега си остава най-добрият български седмичник. Хубаво е да се четат и някои блогове, да се гледат "На 4 очи", "Челюсти", "Сеизмограф" и някои от кабеларките с нелоши политически анализи.

П.п. Освен, че някой беше хвалил ВАЦовете, видях и положително мнение за вестник Класа, който не е лош като формат, но често демонстрира неморално поведение и липса на колегиалност.

Колкото до балообразуването - важно е да знам дали се взема оценката от матурата или от училище. Защото може да ми се наложи спешно да сменям матурата си.

И да попитам какво стана с пролетният курс? Ще се проведе ли, докато се приемат записвания, колко пари е...

ФАКУЛТЕТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА И МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ

Кандидатстудентски петдневен интензивен учебен курс от 25 академични часа ще се проведе във ФЖМК от 6 до 10 април 2010 г. На финала на курса преподавател, участник в изпитната комисия, анонимно ще оцени една писмена работа на кандидат-студента и ще даде мотивите за оценката си.
Цена: 300 лева.
Записване до 26 март 2010 г. в касата на ФЖМК, ул. “Московска” 49, каб. 10 :D

Иначе относно справочникът за кандидат-студенти...за съжаление пътят му до Варна ще бъде дълъг и се очаква в края на март да пристигне по тези земи. Дотогава единствените ми надежди ще са в новините подадени тук. Относно информацията посочена от универстета за балообразуване пише:
Оценка от дипломата
за средно образование

Български език и литература
Следователно вземането на оценката от матурата по Бел, според мен, отпада като вариант...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 20:46 
В началото бе словото

Образуване на състезателен бал

Чл.22 (6)

Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ предмет ,като една от тях е от държавен зрелостен изпит,а другата-от курса на обучение,за балообразуваща оценка се счита оценката от държавен зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана,задължителна професионална,задължително- избираема или свободнозибираема подготовка.

<= това казва справочникът :? ...

идеята за събирането е добра,но не знам дали ще успеем да се организираме...а и точно преди изпита :? ... няма ли да е по-добре след това? :)

и малко назад в темата- някой по-нагоре беше попитал: "На какво ви учат в училище ? " ... относно есето... жестоката истина е ,че лично аз, за 5 години, съм написала в училище не повече от 15 есета... няма я връзката между средно и висше образование,но едва ли ви казвам нещо ново... малко са учителите,които наистина те учат да развиваш себе си като личност ... въпреки че не трябва да обвиняваме само тях - нещата са много по-нагоре в системата... но това си е дълга тема :) така че -не ни се сърдете,когато някой попита : Що е то журналистическо есе? Достатъчно объркана информация ни е поднасяна през годините,така че е до някаква степен
е нормално да се чудим - "Ами сега? Какво да пишем? " :))

John Lennon

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 21:20 
изродче:)
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
хубава тема сте си заформили тука :)
аз съм втори курс Минало и съвремие на Югоизточна Европа, но от едно известно време съм много надъхана да уча журналистика като втора специалност, така че се записах за предварителния на 28ми. опитвам се да съм в час с актуалните събития, но си имам достатъчно глупости, с които ни занимават в МСЮЕ и нямам почти никакво време за каквато и да е друга подготовка. така че на изпита ще разчитам предимно на късмет и импровизации. все пак се надявам да не се изложа прекалено много :drunken: успех на всички, дано постигнете целта си и като влезете - живот и здраве - да не се разочаровате от СУ... или поне не много... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 21:24 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
:)... Rosso... :)

Мерси, това означава, да спешно да си мисля друга матура вместо история. :(

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 22:56 
В началото бе словото

:) Моля... :)

И дам,май ще трябва да се преориентираш ... :)

John Lennon

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 10:45 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
:)... Rosso... :) написа:
Образуване на състезателен бал

Чл.22 (6)

Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ предмет ,като една от тях е от държавен зрелостен изпит,а другата-от курса на обучение,за балообразуваща оценка се счита оценката от държавен зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана,задължителна професионална,задължително- избираема или свободнозибираема подготовка.

<= това казва справочникът :? ...

идеята за събирането е добра,но не знам дали ще успеем да се организираме...а и точно преди изпита :? ... няма ли да е по-добре след това? :)

и малко назад в темата- някой по-нагоре беше попитал: "На какво ви учат в училище ? " ... относно есето... жестоката истина е ,че лично аз, за 5 години, съм написала в училище не повече от 15 есета... няма я връзката между средно и висше образование,но едва ли ви казвам нещо ново... малко са учителите,които наистина те учат да развиваш себе си като личност ... въпреки че не трябва да обвиняваме само тях - нещата са много по-нагоре в системата... но това си е дълга тема :) така че -не ни се сърдете,когато някой попита : Що е то журналистическо есе? Достатъчно объркана информация ни е поднасяна през годините,така че е до някаква степен
е нормално да се чудим - "Ами сега? Какво да пишем? " :))

Да,права си!Имам бегли спомени,че учителката ми по литература в 6-7 клас ,дава някакви критерии,според които се пише есе и досега никой друг не се е занимавал с тази материя.Не учиме и български език,защото литературата ни е по-голяма като обем и по-важна.Има дванадесетокласници,които пишат "АЗ" със "С"...,но най-жалкото е,че вече няма и как да научат прасописните норми,защото времето ни притиска.Общо всето искам да кажа,че до седми клас ако не си си научил здраво материалаа....,нямаш шанс после за тези 5 години!Отделно и учителите,на които попаднеш ,не се знае що за стока ще бъдат.Най-лошото е,че дори и учителят да е професионалист,има ли лабилна среда,няма ли дисциплинаа,всичко пропада!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 11:32 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
"Ас" = "Общо всето". Погледни се ти как пишеш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 11:39 
Amor Fati
Аватар

Благодарил (а): 995 пъти.
Мисля, че момичето е направило неволна грешка... :P :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 11:41 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Ми може и те да са допуснали... :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 17:34 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
"учиме" е греховно. За "общо всето" може и клавиатурата да е виновна.

За училището - не съм и мислел, че ще ме научи на нещо, което да ми помогне за изпит. Не случайно всеки ходи на частни уроци, ако ще дръжи изпит.

На Инджев блога може и да бие на лично мнение, но това е блог все пак. Но личното мнение при него засега не съм забелязвал да пречи на писането му, дори напротив. Общо взето, чета него, Бедров, Ралица Ковачева от време на време и всеки ден Доктора, защото е абсолютен нихилист. Телевизия гледах само докато вървеше Re:TV, а сега от време на време гледам PRO:BG, защото дават Шампионската лига, Арт Трафик и от време на време някой светсен филм (но иначе Калина Андролова беше сипала много на PRO:BG в едно интервю с Никоа Тупарев в L'Europeо (броя за медиите), в което му казва "Пускаш PRO:BG и умираш на място" :) ). Общо взето 90% от всичката ми информация идва от интернет. От вестниците е хубаво от време на време да се четат "Седем" и "Про & Анти" (абе направо редовно е хубаво да се четат).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 19:07 
pure rock fury
Аватар

Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Благодарил (а): 2 пъти.
А, виж L'Europeo има добри попадения. Макар че от Карбовски вътре... ъм, както и да е. Но темите им са чудесни. Rolling Stone също, в последния брой има страхотна статия за Хънтър Томпсън. Линк към Доктора, че не се сещам кой е? (:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 19:23 
Monroe
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Ghost____rider написа:
Eех темите 2009 та бяха много яки - предварителен "Боклуци" , редовен "Братя" ........ на мен ми допаднаха и двете а сега как мислите Октопод , Наглите, Стенограма ............ знае ли човек :lol:

:shock: А аз сънувах по-глобални неща.. Нещо от сорта на "Трус" и т.н. пък каквото сабя покаже другата Неделя.. Не смятам да анализирам родната мафия, политика и etc.. Ще го изместя сигурно в тотално друга посока? :lol: Подобни стратегии? :lol:

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 20:16 
В началото бе пиенето
Аватар

Докога е срокът за записване за предварителния изпит ? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 20:16 
В началото бе словото
Аватар

The_iMMortal_f написа:
Ghost____rider написа:
Eех темите 2009 та бяха много яки - предварителен "Боклуци" , редовен "Братя" ........ на мен ми допаднаха и двете а сега как мислите Октопод , Наглите, Стенограма ............ знае ли човек :lol:

:shock: А аз сънувах по-глобални неща.. Нещо от сорта на "Трус" и т.н. пък каквото сабя покаже другата Неделя.. Не смятам да анализирам родната мафия, политика и etc.. Ще го изместя сигурно в тотално друга посока? :lol: Подобни стратегии? :lol:

Напълно съм ЗА :cheers: такава стратегия :D. Мисля всякакви анализи да запазя за изпита и след него, когато ще има на базата на какво да ги правя. А бъдещата тема е ясно, че няма как да се предскаже, освен ако някой от форума не притежава изявени ясновидски способности или изключително изострено шесто чувство :cyclops: :cyclopsani: :cyclops:

П.С. По мои сметки е по-другата неделя хаха:)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 20:18 
В началото бе словото
Аватар

Etien написа:
Докога е срокът за записване за предварителния изпит ? :roll:

23 март.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 167  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2311

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения