:)... Rosso...

написа:
Образуване на състезателен бал
Чл.22 (6)
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ предмет ,като една от тях е от държавен зрелостен изпит,а другата-от курса на обучение,за балообразуваща оценка се счита оценката от държавен зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана,задължителна професионална,задължително- избираема или свободнозибираема подготовка.
<= това казва справочникът

...
идеята за събирането е добра,но не знам дали ще успеем да се организираме...а и точно преди изпита

... няма ли да е по-добре след това?
и малко назад в темата- някой по-нагоре беше попитал: "На какво ви учат в училище ? " ... относно есето... жестоката истина е ,че лично аз, за 5 години, съм написала в училище не повече от 15 есета... няма я връзката между средно и висше образование,но едва ли ви казвам нещо ново... малко са учителите,които наистина те учат да развиваш себе си като личност ... въпреки че не трябва да обвиняваме само тях - нещата са много по-нагоре в системата... но това си е дълга тема

така че -не ни се сърдете,когато някой попита : Що е то журналистическо есе? Достатъчно объркана информация ни е поднасяна през годините,така че е до някаква степен
е нормално да се чудим - "Ами сега? Какво да пишем? "

)
Да,права си!Имам бегли спомени,че учителката ми по литература в 6-7 клас ,дава някакви критерии,според които се пише есе и досега никой друг не се е занимавал с тази материя.Не учиме и български език,защото литературата ни е по-голяма като обем и по-важна.Има дванадесетокласници,които пишат "АЗ" със "С"...,но най-жалкото е,че вече няма и как да научат прасописните норми,защото времето ни притиска.Общо всето искам да кажа,че до седми клас ако не си си научил здраво материалаа....,нямаш шанс после за тези 5 години!Отделно и учителите,на които попаднеш ,не се знае що за стока ще бъдат.Най-лошото е,че дори и учителят да е професионалист,има ли лабилна среда,няма ли дисциплинаа,всичко пропада!