Ураган, изключително много дразни, че отговаряш във форума на хората с "девойче" и "младеж". Имаме си имена, имаме си никове. Не съм виждала друг потребител да се държи по този начин. Вече си бил банван веднъж от форума, бъди така любезен да се стегнеш и да започнеш да проявяваш необходимото уважение към събеседниците си, ако искаш да получаваш същото отсреща.
Вечен студент, наистина има жени, които живеят на чужд гръб, но това не означава, че всички жени са такива. Позволи ме да те поправя, познавам момчета и мъже, които по цял ден си хрупат салатката пред телевизора или си играят игри на компютъра, или се мотаят по друг начин, докато мама и тати ги изхранва, вкл. и случай, в който жената се претрепва да работи, за да може да издържа половинката. Не харесвам идеята за връзка, в която единият партньор виси на врата на другия, но не мисля, че трябва да обвиняваш жените като цяло. Конкретните момичета са продукт на определено общество, което ги е възпитало по определен начин и им е внушило определени ценности, нали? А именно стремежа към принца-мутра на бял мерцедес, който ще зарине принцесата с пари. Това е тъпотия, поне от моя гледна точка, има хора всякакви, но мисълта ми е, че не всички жени са такива и не бива всички да бъдат третирани като такива.
А иначе ще ви кажа пример за "дискриминиране" по пол. Обява за пълен работен ден работа в книжарница на ксерокс, заплащане 400-500 лева. Петдесетина жени и пет-шест мъже. Излиза интервюиращият и гони мъжете, работата била само за жени. Чудят се жените защо, като влизат на интервюто се разбира защо - заплащането всъщност е 300 лева, евентуално след това може да се вдигне на 400 + евентуално % от продажба на справочна л-ра. Както някой писа по-горе, хората са вече отчаяни и готови да работят всичко. И се очаква, че на жените по-лесно ще им се затвори устата при лоши условия, отколкото на мъжете. Най-малкото не се очаква жена-продавач да ти счупи зъбите, ако не й платиш два-три месеца.
Но покорността на жените е по-често илюзия - опитвам се да си представя примерно на Катя да отказват да й изплатят заплата и...

Мила, ние обсъждахме доклада в темата за 8-ми март, но наистина е хубаво да има и отделна тема посветена конкретно на него. Благодаря ти, че я пусна!