Дата и час: 19 Апр 2026, 21:54

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 167  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2010
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 16:33 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Или си противоречиш, или току що се призна за победен в спора :wink:

П.П. Това е от "Черна котка, бял котарак", нали? Най-великият балкански филм...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 16:37 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
направо се предаде без бой :lol: мен ми стана чудно това "избухване" изобщо от де дойде ама айде

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 16:41 
От дъжд на вятър
Аватар

Няма лошо - аз най-обичам споровете, те правят живота интересен, ако си докажеш тезата - изпитваш удовлетворение, ако ти променят мнението - още по-добре, обогатил си се и си си осъзнал заблудата :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 16:54 
В началото бе словото
Аватар

На мен ми е интересна кръглата маса на тема " Какво научаваме от игрите?",която ще се проведе тези дни в СУ, защото е доста любопитно да се види друга гледна точка, противоположна на общоприетата, за този тв жанр, а именно "опит/знание" вместо "затъпяване"...;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 16:56 
От дъжд на вятър
Аватар

За кои по-точно игри ще говорят? За реалити шоута или всякакви? И кога ще е това, знаеш ли? Може и аз да дойда 8)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 16:58 
В началото бе словото
Аватар

Хахах е то това се организира за студентите от ФЖМК....не сме достатъчно дорасли,за да се възползваме от тази привилегия... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Ааах лоши хора (сиг ли си, че е само за тях, аз мисля да ходя тоя четвъртък на "Предимствата от езиковите сертификати" и изрично ги питах дали може да присъстват кандидат-студенти и те казаха, че може)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:06 
В началото бе словото
Аватар

На 24 март 2010 г. от 13:00 в Зала 17 на Факултета по журналистика и масови комуникации ще се проведе кръгла маса на тема „Какво научаваме от игрите?”.

В кръглата маса за познавателните стойности на радио и телевизионните игри в България ще вземат участие водещи на телевизионни и радио предавания, преподаватели, докторанти и студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации.

На мен ми звучи поне, че е само за вътрешни хора...а и без това аз пристигам чак на 26ти,така че поне да не ме е яд, че няма да мога да отида хаха

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:08 
От дъжд на вятър
Аватар

Да, еее мен сега ме е яд, това звучи интересно :( е нищо де - тъкмо стимул да вляза във ФЖМК и аз да участвам в подобни дискусии 8) На всичко може да му се намери и положителната страна 8)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:14 
В началото бе словото
Аватар

Така е...а кой знае може след 5-10 години самия университет да е един своеобразен Биг Брадър или Сървайвър и учебния процес да е видоизменен (по характера на риалити форматите)...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:19 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
"Биг Брадър" е кретения по дефиниция. Няма как да е нещо друго, за бога, това е реалити тиливизия, нищо повече. Лошото е, когато Тупарев ме тупне с едно "Такова ни е обществото!" и аз започна да си мисля прав ли е, не е ли? От една страна е лесно да се каже "Абе, не е прав, бе! Как ше е прав? Не говори глупости!", но фактът, че това се толерира и хората го гледат (макар и с нежелание или просто ей така, между другото, но го гледат) говори много за нашето обещство. Ако ние, като зрители, гледаме това, едва ли не безкритично, като някакво забавление ("Това е просто ТВ предаване! - да ама не, нищо не е ПРОСТО нещо; всичко има значение или нищо няма значение) и не му обръщаме внимание, в смисъл - това, което показва и нашето отношение към това, което виждаме и ние не се замисляме какво КАЗВА това предаване - тогава вече имаме проблем.

P.S.

А то казва - Ние, продуцените, мислим, че вие, в мнозинството си, сте кретени и абсолютни хаховци, селяни и балами и ще ви показваме такива хора по ТВ за да се кефите. И ние (зрителите) се кефим и дори и да не сме абсолютни кретени, хахвовци, селяни и балами ставаме такива, защото Нико Тупарев ни казва: "Такова ни е обществото." Ами... Дано не е прав.

Последна промяна easy на 23 Мар 2010, 17:25, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:25 
От дъжд на вятър
Аватар

Eluveitie написа:
Така е...а кой знае може след 5-10 години самия университет да е един своеобразен Биг Брадър или Сървайвър и учебния процес да е видоизменен (по характера на риалити форматите)...

Ами нз дали знаеш обаче преди няколко години не помя вече каква беше идеята, но студенти от СУ прекараха една нощ заключени в ректората :lol: или бяха 24 часа, нещо подобно :lol:

И easy аз не гледам този формат ( гледах само първия - тогава беше нещо ново и непознато) и какво значи гледаш с нежелание - никой в семейството ми не го гледа, повечето хора в обкръжението ми също, това че някой е подбрал куп колоритни семейни двойки, за да забавлява домакините не е мой проблем, лошото е, че "елитът" в България стават хора, участвали в това шоу - какъв елит, те не могат да говорят правилен български

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:31 
В началото бе словото
Аватар

easy написа:
"Биг Брадър" е кретения по дефиниция. Няма как да е нещо друго, за бога, това е реалити тиливизия, нищо повече. Лошото е, когато Тупарев ме тупне с едно "Такова ни е обществото!" и аз започна да си мисля прав ли е, не е ли? От една страна е лесно да се каже "Абе, не е прав, бе! Как ше е прав? Не говори глупости!", но фактът, че това се толерира и хората го гледат (макар и с нежелание или просто ей така, между другото, но го гледат) говори много за нашето обещство. Ако ние, като зрители, гледаме това, едва ли не безкритично, като накакво забавление ("Това е просто ТВ предаване!) и не му обръщаме внимание, в смисъл - това, което показва и нашето отношение към това, което виждаме и ние не се замисляме какво КАЗВА това предаване - тогава вече имаме проблем.

P.S.

А то казва - Ние, продуцените, мислим, че вие, в мнозинството си, сте кретени и абсолютни хаховци, селяни и балами и ще ви показваме такива хора по ТВ за да се кефите. И ние (зрителите) се кефим и дори и да не сме абсолютни кретени, хахвовци, селяни и балами ставаме такива, защото Нико Тупарев ни казва: "Такова ни е обществото." Ами... Дано не е прав.

Виж ...според мен обществото ни е със сигурност не е такова...."Биг Брадър" изначало е проект чрез които да се натрапи на обществото какво да е .....формата е ОБЪРНАТ ,само че няма кой да ни каже - това е обществото което искат да сме ,а не това което сме реално.
Натрапването на определено обществено настроение и навици си е чисто и просто в името на ПРОЕКТА "БИГ БРАДЪР".Както знаем в книгата "Големият брат" именно това е идеята на управляващата комунистическа партия - тотално налагане на обществено мнение чрез "телекрани"- така е нарекъл автора въображаемия апарат с който контролират народа , а книгата е писана преди изобретяването на "TV" ефектът.

:rr:

P.S оставям ви да помислите колко предавания и филми още имат същата задачка... :cyclopsani:

Последна промяна energie на 23 Мар 2010, 17:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:35 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Именно. Много добре казано. Защо аз не го казах това? :D Мен, повече от предавнето и участниците (апатията е добродетел) ме дразни самодоволната забрава а телевизиите. Във всяко отношение. СЕМ? Пф! Epic fail.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:37 
В началото бе словото
Аватар

easy написа:
"Биг Брадър" е кретения по дефиниция. Няма как да е нещо друго, за бога, това е реалити тиливизия, нищо повече. Лошото е, когато Тупарев ме тупне с едно "Такова ни е обществото!" и аз започна да си мисля прав ли е, не е ли? От една страна е лесно да се каже "Абе, не е прав, бе! Как ше е прав? Не говори глупости!", но фактът, че това се толерира и хората го гледат (макар и с нежелание или просто ей така, между другото, но го гледат) говори много за нашето обещство. Ако ние, като зрители, гледаме това, едва ли не безкритично, като някакво забавление ("Това е просто ТВ предаване! - да ама не, нищо не е ПРОСТО нещо; всичко има значение или нищо няма значение) и не му обръщаме внимание, в смисъл - това, което показва и нашето отношение към това, което виждаме и ние не се замисляме какво КАЗВА това предаване - тогава вече имаме проблем.

P.S.

Аз също не съм съгласна с твърдението, че тази утайка на обществото(може би звучи доста рязко, но за мен е така), която попада в къщата сеозни наред, е т.нар. "представителна извадка на обществото". Вярно е, че като всяка голяма група от хора и нашето общество си има недъзи, но в никакъв случай не е толкова "недъгаво" откъм разсъдък(или поне ми се иска да вярвам в това). Но, за съжаление, както и ти каза отвсякъде(телевизии,радио,вестници) ни се вменява по-различен начин, че сме глупави.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 167  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2323

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения