|
Случвало ми се е първото. Всеки път. xD Но нито едно от другите и ето защо - защото хората, които позволяват да им се случат тези неща... е, нека кажем, че името "човек" на тях не им подхожда. Да позволиш да те унижават, да се унижаваш сам, изтъквайки го като "любов", да се гордееш с простотията и агресията - не. Това е пълна липса на мисловна дейност. Съжалявам, разбирам, че съдбите им не са леки, дори когато те сами са си виновни. Но протестирам срещу издигането на тази вина и малоумие в национален ефир и вменяването на мнението, че те са приоритети в мисленето на народа.
Не обичам да се определям,но не мога да кажа,че бих позволила някой някога да ми наруши свободата (особено на мисълта!),самооценката и гордостта.Ако си личност-то логично не би позволил на никого да ти се бърка било то в решенията,било в живота изобщо.Да,тези хора са наранени,бити,предавани и използвани,третирани като парцали и роби в 21 век.Права си за това,че всеки сам си е виновен за собствената си съдба и тъпотия,НО именно тук една телевизия може да се включи ,да покаже подобни съдби и хора,да покаже на преден план слабостите им И да предотврати превръщането на някого другиго в глупаво,слабохарактерно човече.Колкото и пропаднали телевизии ( и медии като цяло) да имаме,те си остават част от възпитанието на децата и на личността.Те показват,НО ти сам трябва да решиш дали да подражаваш,или да се съпротивиш.Те провокират,за да можеш (не те,а всички) да изградиш индивидуално мнение-оригинално и ясно,да разбереш кой си,какво искаш ти от живота-дали да си подтисната силиконова кукла,обречена на самота,но пълна с мангизи,или ЛИЧНОСТ,ЧОВЕК,както го каза ти...Затова съм съгласна да ИМА Биг Брадър в национален ефир,да има малоумия в национален ефир,за да мога да си дам ясно сметка каква съм аз,какви са приятелите ми,та даже и родителите ми.Доста време ми трябваше да се оттърся от отвращението си към Брадъра и ОСОБЕНО към турските сериали и всичко подобно,за да погледна всъщност защо изобщо ги има.
Не виждам как искате да се занимавате с журналистика,български език и литература,при положение,че вие не цените българските писатели и поети.Искрено съжалявам,че съм толкова крайна,но аз бих си направила извод,че тези две години или даже дванадесет,вие сте се насилвали да учите и четете нещо,което не ви се нрави.Съжалявам ви-първо,защото не оценявате какво има България като литературни гении и второ,не сте се опитали истиснки да проникнете в главиците на тези хора,в биографиите им и да се запитате ЗАЩО,аджеба, един Вапцаров ще пише САМО за работническото дело,класа.Виждам,че си умно момиче с оригинално мислене,но това,което написа за Никола Вапцаров ,ме обижда и като българка,и като читател.От думите ти "просто бледнее" (Извинявай!) ,но мога да си направя извода,че ти просто само го "четеш с удоволствие" без да го разбираш,без да разбираш мисленето му.Пак казвам-уважавам хора с различно и оригинално мислене,но си пропуснала МНОГО от това,че не си вникнала истински в Моторните песни на поета!
_________________ Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
|