Bagatur написа:
Smoking Mirror написа:
да откриеш религия в началото нямаш шанс ако не почваш с мистицизъм. вариантът ти да си самостоятелен по-късно е да търчиш да ставаш евреин, пък ако това не стане - конфуцианец. Изпуснеш ли конфуцианството вече и господ не може да ти помогне. Християнството идва твърде късно и е на майка си в гъза забутано сред безполезни технологии.
Не виждам защо християнството да е късно. Ако се загледаш в технологичното дърво, ще видиш, че около него има още 2 религии и периодът е като втори тур за надпревара в откриването им.
http://www.civfanatics.com/gallery/show ... original=1Даже така е по-добре, защото в началния период е от ключово значение кое research-неш по-напред, понеже трябва бързо да си развиеш първите градчета, иначе ще изостанеш прекалено много. В Средновековието вече можеш да си позволиш да напускаш мисионери при съседите. На Custom game има и една готина опция Choose religion и когато research-неш технология като медитация например, появява ти се един списък със свободните религии и може да си избереш християнство още в Античността.
ПП. Изкушавам се да започна с
Чингиз Хан и да подпукам всички с орди от кешици

Културното развитие омръзва след няколко победи.
Бе проблемът е, че тая технология Теологията не виждам за какъв друг чеп ти е освен за християнство. Докато виж, записаните закони са много по-важни. И Чичен Итца е там, и съдилищата са там. Пък за Даоизъм и Ислям няма никъв смисъл да говорим изобщо. Те са на майна си в гъза.
Относно войните: Аз ги водя основно по няколко причини. В античността когато някой нагъл съсед направи град на квадратчето, дето аз съм искал да си направя, в ранно средновековие понякога за да накарам компютъра да спре строежа на някое чудо, в късно средновековие ако някой ме е нападнал преди това и ме е издразнил и трябва да си отмъстя, в ренесанса доста често ме нападат местните обитатели на друг континет като тръгна да си правя колонии и водя колониални войни, а на по-късен етап когато видя, че ми липсва някой ресурс (нефт, въглища или уран) съставям най-лесния план да го взема и тръгвам натам :Р И понякога ако съм видял, че някой се е активизирал да строи космически кораб или пък ако някой накрая има повече точки от мене за да го дестабилизирам и да го изпреваря.
Е, сега, понякога се изкушавам да напукам каската на някой мил и любезен съсед, като се видя с някви гъзарски единици дето да го сгазят, примерно самураи. Тогава обикновено му обявявам война, превземам му всички градове, правя го мой васал, после му ги връщам повечето, почвам да го храня с технологии и с него ставаме най-добри приятели :Р А и ми вдига точките и компютрите ги е по-страх да ми обявят война.