Jun Jan написа:
Здравейте!
Имам един въпрос. Какво Ви говори това?
(1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
Ако разбирам правилно, аз (например), ако съм приета на 1-во класиране в желаната специалност в СУ, няма да мога да дочакам класирането си в УАСГ, защото то е на 30. 07. Трябва задължително да се запиша в СУ, иначе отпадам за следвашите класирания. А дори да остана за 2-ро класиране (ако не са ме приели на 1-во клас. най-желаната специалност), трябва да депозирам диплома-оригинал, което значи, че няма да мога да се запиша в другия университет, ако са ме приели на 1-во класиране. И това, ако не е изнудване... Вие как мислите. Дано да да греша.
ами ако си приета на първо класиране по първото ти желание само тогава е прецаквация щото трябва да се запишеш или пък да се откажеш от софийски и да разчиташ на УАСГ ...
пък ако не си приета на първо класиране по първо желание само си продължиш за следващто и имаш възможност да видиш и в УАСГ как са нещата ,макарче незнам дали на първо класиране там ще успееш .. целта ти е да се качиш на влака още на първо там