Дата и час: 21 Апр 2026, 02:29

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 167  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2010
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 09:18 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
Варненец написа:
To и аз искам да се запозная с бъдещите зайки :mrgreen: :drunken: :mrgreen: Може да съм ви квестор на редовния, да видим как ще я уредим тази реабота :lol: 8) Някоя желаеща да и чета тези дни правилника :drunken: :mrgreen:

нящо ви слагат във водата в тая Варна май :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 09:54 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Моето писание се получи съвсем-не-толкова-конкретно т.е. не съм писал за Бойко, за кризата, за дупката в бюджета, за дупката на дупката на кавала и т. н. По - скоро някак философско се получи, в смисъл, доста абстрактно, екзистенциални брътвежи и т. н. Докато го пишех си мислех: "Край, няма да ме пуснат, дори, на другия изпит".

Доста спокоен съм. Преди и след изпита пих по един Изображение , така че всичко е наред.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 09:59 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
За мъжете се препоръчва:
Прикачени файлове:
dhynedhudhdhnfnedhdh.jpg
dhynedhudhdhnfnedhdh.jpg [ 25.41 KiB | Прегледано 435 пъти ]

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 11:12 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Ей Сск, кво против мойто лилаво? :lol: 8)

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих :D

Facebook - Bobby Ivanoff

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 11:21 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Като чета вашите мнения, изглежда че идеите ни се припокриват. И аз писах за дупките в бюджета, в културата, за това, че българина все повече затяга дупката на колана, имах някои интересни хрумвания, но не успях да свържа всичко и реших да не пиша всичко, което ми дойде наум, за да не стане едно изброяване на дупки.... Сетих се за Алиса, също и за чешкия скулптор, който беше представил България като тоалетна, но не ги включих... Не очаквам много (да не кажа нищо), въпреки че си харесвам някои идеи есето ми е изключително малко по обем, като гледам "колегите" колко написаха, а мен квесторката ме попита: Само това ли е? (въпросително повдигане на вежди).

Един страничен въпрос: Как ви повлия екстремната обстановка навън? :) Ние коментирахме с Noxita, че може да се им се сторили много кандидатите и са ни устроили предварителен изпит преди предварителния :) Който оцелее, влиза и пише.
Иначе и аз ходих на църка в Седмочисленици, опашки, народ, звънене на телефони, викане... имам чувството, че се намирах не в църква, а на мача Левски - ЦСКА предната вечер. ;]
Ааа и между другото вечерта преди изпита, докато даваха мача се замислих, че ако дадат тема Вечното дерби, ще има доста материал за писане. Вечното дерби: Левски - ЦСКА, Борисов - Станишев, Учител - Ученик, България - ЕС, Мъже - Жени, ако щеш... ;]

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 11:46 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Дойде ми музата да си опиша и аз моята творба.Не знам дали беше добра идея или не,но със сигурност рискувах много.Написах го като репортаж или статия за самия изпит (не съм мн сигурна и аз какво се получи).Започнах с новината каква тема се е паднала.Синтезирах най-често засегнатите проблеми в есетата ма кандидат-студентите,както и някой от най-оригиналните им хрумвания по темата.След това писах,че общото мнение на проверяващите е,че като цяло повечето творби са били изключително песимистични и повечето кандидати са имали за цел да критикуват и да се оплакват (ако не се лъжа един от преподавателите на курса (а може и повече да бяха) ни каза,че искали да четат и някои по-положителни неща от младите хора) За това и цитирах думите му,уж от преподавател,пожелал анонимност.След това казах,че според психолози това е така,защото когато човек чуе "дупки" си представя някаква незавършеня щялост,някакво несъвършенство.Писах,че на човек му е вроден копнежа по съвършенството,тъй като според библията е създаден по образ и подобие на Господ.Но съвършени неща не съществуват на този свят,защото самият той не е съвършен (ако се оповаваме на представата че дупките убиват съвършенството) -дадох за пример черрните дупки във вселената и дупките по земната повърхност (котловини,морета...),които всъщност формират релефа и прироадата й и от там подкарах,че има и хубави дупки,дадох няколко примера.И от там запозна най-рисковата част според мен.Изкуших се да пиша,че дори и в системата на су има дупки,като например това,че началото и края на 2та изпита съвпадаха и чакането е изнервило допълнително кандидатите (пак го завъртях като за статия) и че според по-сериозните от тях махането на устния прави кандидатстването им само по-трудно,дадох си аргументите по този въпрос и завърших с това,че дори и тези дупки не са чак толкова лоши,тъй като дупките трябва да се поправят и вероятно другата година факултетът ще е намерил най-добрия формат на изпита,а и дори с тези дупки си остава най-доброто място в България,ако искаш да се занимаваш с масови комуникации.Имах и заключение,което не ми стигна времето да препиша на беловата,за това можве и да с епрочете,може и да не се прочете (даже не знам кой е по-добрия вариант,може да се приеме като наглост) В него върнах пак темата за песимизма и как трябва да се научим да виждаме хубавото навсякъде,повторих си някой неща за дупките(че могат да бъдат хубави,да раждат хубави неща,да ни научат да се развиваме ...) и завърших с това,че трябва да бъдем, по оптмистични,защото,кой знае,това би могло да ни помогне за отлична оценка на изпит по журналистика (ето я мега наглостта,но пък си помислих,че ако съм журналистка и трябва да пиша матеариал по този въпрос мога да го напиша така един вид като шега накрая пък и връща отново на основнат новина -проведения изпит) не знам какво да оччаквам,но както казах или много слаба или много висока оценка.Мисля ,че бях различна-съмняваме някой друг да е критикувал софийския най-малкото,което е...(за това също си помислих,че един журналсит би могъл да го напише в статията си) Аз много си го харесах,което ме приетснява малко понеже на курса изобщо не си харесвах работат а имах 5,25 :) ...Ама тъкмо ще ги видя как реагират на такива неща и ще знам за редовния :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 11:53 
Monroe
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Ако Тони Стораро е изпял 6, 6, 6 , то за мен трябва преструктуриране на песента като : кръгло 2, 2, 2.. :oops:
Никакви дупки в бюджета...това ми беше последна Дупка на кавала....... им и дупки....
Писах как Алиса попада в заешката дупка,но пък открива един по-хубав свят, писах че дупката е основно средство, за да осмилиш екзистенцията си ,следва паралел с българските символисти, по-точно Яворов и стихотворението му НОЩ, което както знаем е причина за дълбока дупка в която изпада лирическия Аз и още по-точно заради трита преплитащи се образа "майка, родина любим ,респективно любима..." Като казвам 2, значи пълно 2! После за дупките по пътищата..И то съвсем на кратко, плащаме за винетки, застраховки и прегледи и искаме хубави пътища, но получаваме само обещания!После ми хрумна да пиша за черната дупка , която може да засмуе земята в резултат от сложни астрономични явения и да върне подредения космос в изначалния хаос..так дупката, моля ви се, играела ролята на деградивен елемент, вместо еволюционен..Глупости, ама това бяха гласовете в главата ми.. 3 страници , широко писане и го сътворих с такова нежелание, че просто 2 , 2, 2.... като заключение призив за асфалтиране на дупките..в нас, пред нас и зад нас... :roll:

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 12:17 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Цитат:
за дупките(че могат да бъдат хубави,да раждат хубави неща

И аз загатнах за тези. Но само погъделичках, нищо full-on. :oops: :) :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 12:30 
Пишеща машина
Аватар

Real_Boy написа:

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих :D

Това нещо, така както го описваш залсужава поне 5! Стига да си писал грамотно и ясно- напомня ми на моя разказ миналата година(имам предвдид като различен поглед)... На мен най-много ми харесва от това, което описаха всички досега като труд... Вече зависи как си извел тезата- това също е важно и как си се аргументирал, но ми хареса идеята ти!
Дано и на проверяващите им се хареса ;)

Във водата във Варна не сипват нищо, поради простата причина, че пия само морска :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 12:31 
Пишете, о, братя
Аватар

Real_Boy написа:

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе
долу е това, има и още, но го забравих :D

:shock: :shock: :shock: Доста шокиращо :shock:
За сметка на това оригинално.Сега като чета вашите мнения хептен се отчаях :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 12:49 
Пишеща машина
Аватар

summer_f_ написа:
Real_Boy написа:

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе
долу е това, има и още, но го забравих :D

:shock: :shock: :shock: Доста шокиращо :shock:
За сметка на това оригинално.Сега като чета вашите мнения хептен се отчаях :lol: :lol: :lol:

AЗ ще те успокоя, спокойно :lol: :mrgreen: :drunken: Само няма да е притесняваш- ще минеш няколко сеанса при мен и нещата ще си дойдат на мястото :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 12:51 
В началото бе словото
Аватар

Хах и аз така-това за Алиса и това за "историята" с патолога са супер оригинални.Браво на авторите.:)
Във връзка с това,че снощи не съм спала от притеснение и не мисля,че може да издържа така още дълго,някой може ли долу-горе да ми каже кога да очакваме оценките?И на Персоналната и-ия ли ще ги публикуват?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 13:00 
В началото бе словото

здравейте :} знаете ли кога ще излязат резрултатите ? по новините са казали нещо като след 1 седмица,но точно покай празниците някак си не ми се вярва ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 13:02 
Пишеща машина
Аватар

Тити написа:
Хах и аз така-това за Алиса и това за "историята" с патолога са супер оригинални.Браво на авторите.:)
Във връзка с това,че снощи не съм спала от притеснение и не мисля,че може да издържа така още дълго,някой може ли долу-горе да ми каже кога да очакваме оценките?И на Персоналната и-ия ли ще ги публикуват?

Успех в чакането :mrgreen: :mrgreen: Няма по-досадно нещо, а нашите професори във факултета винаги са последни разбрали и последно проверили!!! Има да чакате....
Аххахаха, една седмица друг път- късмет :mrgreen:
Ние чакахме близо месец- изпита ни беше 12 април, някъде 29- 30 април ги научихме, ако не беше и началото на май....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 13:12 
В началото бе словото
Аватар

Варненец написа:
Тити написа:

Успех в чакането :mrgreen: :mrgreen: Няма по-досадно нещо, а нашите професори във факултета винаги са последни разбрали и последно проверили!!! Има да чакате....
Аххахаха, една седмица друг път- късмет :mrgreen:
Ние чакахме близо месец- изпита ни беше 12 април, някъде 29- 30 април ги научихме, ако не беше и началото на май....

А неее,кажи ми,че се шегуваш... месец?!Аз ще се побъркам от анализиране на работата си,вече съм убедена,че ще е зле-сега чакам да видя само колко зле точно ще да е.Хареса ми как почнах,но накрая имам чувството,че само се повтарях и стана супер клиширано,а точно това се стремях да избегна.:/

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 167  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2323

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения