Забелязах, че от много-много време бях на второ място в класацията и се чудех кога ли ще ми дойде моят ред.
Вал, по принцип нямаше да ти отговарям толкова бързо на въпросите. Щях да изчакам още ден-два да видя дали ще има интерес към темата (съмнява ме, предвид че ми е за четвърти път и че новите хора не ме познават пък старите са ме питали вече квото си искат оп 18 пъти всеки), ама ти така ме изкуши с тоя осми въпрос, че нямаше как да не почна. Щото утре нямаше да мога да ти отговоря по същия начин :Д
1. Смяташ ли се за религиозен човек? Коя религия (или религии) стои най-близко до личното ти световъзприятие и защо?Ем, опитвам се да бъда религиозен. Макар че съзнателно изпускам ходенето на църква по разни важни празници в последно време. Но е хубаво човек да бъде религиозен в днешното общество. Въпреки него. Освен това е важно.
Коя религия - ба ли я, де да знам. Сигурно православното християнство.
2. Избрай 5 филма, които си харесал напоследък, и защо - съответните идеи, актьорски състав и т.н., които са те впечатлили.5 филма. Ми де да знам кое гледах последно. Дай по хронологичен ред отзад напред.
Алиса - ми някъв шантав филм. Хареса ми, макар че бях малко разочарован. Заради Тим Бъртънщината в него. И песничката на Аврил. Мноу е яка, леле. В началото не ме кефеше толкова ама като я пуснаха накрая на филма и много ми хареса.
От Париж с Любов - Много свеж филм. Джон Траволта е абсолютния изрод, пуска ЕБАХТИ лафовете, яко екшън и Люк Бесон. Много добра комбинация.
Имагинариумът на Доктор Парнасъс - емиии, доста философски са се опитали да го направят. Не е лош. Ама всеки трябва да си го интерпретира по негов си начин. За мене беше интересна история за приказката като остарял метод за възпитание плюс идеята на противопоставяне на въображението на пороците. Актьорската игра е невероятна на всички. А мацката, леле, мацката колко е яка. И е супер красив филма. И само краят е твърде захаросан според мене.
Аватар - някъв шарен. Покахонтас в космоса. Мишел Родригез е супер секси. Другото е Уърълд ъф уъркрафт в 3д вариант. Твърде много хайп около него. Всъщност е прекалено елементарен. Но след него всички решиха че са убер гъзари като правят 3д филми и сега ще ми направят и Сблъсъка на титаните 3д и ще ги изгърбя.
2012 - омега тъп филм. Ама омега.
Вярно, че въпросът беше кои са последните 5 филма, които са ме впечатлили, ама аз филми на компютъра рядко гледам. И обикновено ги гледам на кино или по телевизията. Пък по телевизията рядко могат да пуснат филм дето да ме впечатли и да не съм го гледал. Макар че по Нова са почнали да пускат някви зарибяващи филми късно в неделя. Оняден даваха третия блейд и се сцепих от кеф. Затова и едвам се сетих кои са последните филми дето съм ги гледал последно.
3. Любимо митологично същество? (без значение от коя митология)Уф, де да знам. Толкоз много съм се изкривил с тия фентъзита, че не мога да си спомня някое истински любимо ми същество от някоя истинска митология.
Мдам, сетих се. Цицимими-те - звездните демони в Ацтекската митология. Това са всъщност звездите, които се виждат около слънцето по време на затъмнение и се вярва, че ако не се принасят достатъчно жертви те ще преборят слънцето и ще го разкъсат. Има и разни други апокалиптични вярвания свързани с тях.
4. С колко души от форума можеш свободно да споделяш лични неща?Ми не много. Май сте ти и иво. В последно време май и евтим се включи към списъка. Просто в последните 2 години предпочитам да не споделям твърде много неща.
5. Как си представяш идеалното място, на което би живял, ако можеше?Уф, не знам. Някъде в голям град с много простаци, с които лесно човек да се сприятелява и много нови места, където можем да ходим с тези простаци.
6. Кои са следващите 3 книги в to-read списъка ти?Ъмммм, май че са Одисеите в Космоса. Те не знам дали 2 или 3 ми остават там. Искам да прочета и Дракула на Брам Стокър най-накрая. И да си довърша Звездните дневници на Ийон Тихи, ма там запецнах на една много дълга щуротия за религията. И да си довърша и Сбогом на Оръжията на Хемингуей. Ама там знам кво ще стане и горе-долу разбрах смисъла на нещата.
7. Впечатлил ли те е наскоро някой автор - и ако да, то с кое произведение?Ми да, от Станислав Лем - Звездните дневници на Ийон Тихи. Доста забавна пародия, която слага пътеводителя на стопаджията в малкия си джоб :Р
8. С какви долни гащи си в момента? (sorry... не се въздържах!!
)Едни дето ми ги подари една колежка на майка ми. Със змийски мотиви.
9. Ако бъде обявена война на България, ще останеш ли да се биеш за родината или ще предпочетеш да емигрираш?Ми винаги съм мечтал да умра във война на фронта. След дълга борба, не веднага. Като в На западния фронт нищо ново. Не, не точно като там. Трябва да е по-драматична работата и да ходим с противогази.
10. Препоръчай ми някое твое любимо вегетарианско ядене, приготвяно из софийските кръчми/пицарии/ресторанти 
Уф, много ме затрудняваш. Аз невегатиранско трудно бих ти препоръчал щото рядко ми прави впечатление храната... Преди известно време ядох много вкусен мъфин в Коста Кафе.
11. Преди да подариш цвете на жена, информираш ли се предварително кои са любимите й цветя?На жена цветя подарявам изключително рядко. Като се замисля, ако не броя майка ми (на която също доста рядко подарявам цветя) и сестра ми съм подарявал на 5 жени. На тебе подарявал ли съм ти? Ако съм значи стават 6. И не, изобщо не се информирам какво й харесва. Ако ще й подарявам цвете трябва да го хареса така, както аз съм го измислил. За къв чеп да й подарявам нещо, което вече е измислено от някой друг, дори това да е самата нея. Все едно да й подаря кекса, който тя е направила.
12. Посочи 5 произволни личности от форума, на които се възхищаваш заради техни 5 произволни качества от каквото и да е естество.Иво - заради умението му да избягва всякакви житейски проблеми чрез различни похвати.
Ваня - мноу е хубава. Ако можех аз да съм толкова хубав...
Боромир - заради, горе-долу всичко, но най-вече генетичното му превъзходство и безсмъртието му.
Кристо - винаги съм си мислел, че твърде много го подценявам. Мога да кажа,че му се възхищавам заради упоритостта му да продължава след всеки форумен скандал, в който се забърква сам или не сам. Освен това чувството му за хумор определено има попадения. Особено сред по-старите му постове.
Евтим - много му се лепят психоложките. И не само психоложките.
13. Какво най-много харесваш у себе си?Въобръжението си.
14. Още ли си убеден, че правото е най-подходящият за теб избор и защо?Амиии, да. Вярно е, че съм много-много разклатен в убежденията си и демотивиран от живота, но това щеше да се случи каквото и да бях учил. Мисля, че просто в момнта спуках следващата гума на колесницата от лунни лъчи. Т.е. отново съм разочарован и ужасен от това колко неприятен всъщност е живота.
15. Какво е мнението ти за т.нар. "open relationships" и смяташ ли ги за по-добри от другите в някои отношения?Еми става. В някои отношения определено е по-добър. Много. Ама то той не е баш релейшъншип. Като е отворен е по-скоро приятелско почукване. А то почукването не може да се запази задълго приятелско.
16. Кое е най-позитивното нещо, което ти се е случвало напоследък?В последно време рядко ми се случват позитивни неща, още по-рядко негативни. Трудно ми е да отговоря на тоя въпрос. Може би някоя простотия със сестра ми :Р С нея често ни се случва да правим простотии напоследък.
17. Би ли си направил татуировка - каква, къде, защо?Тва е голяма драма. Много искам да си нарисувам нещо някъде по тялото ама ме е страх, че ще ми омръзне и ще ми стане някво тривиално и досадно като стар десктоп. Освен това майка ми ще ме изгони от нас, а в момента това не мога да си го позволя да се случи :Д
Идеи много. И простотии и не простотии. Нещо митологично ще бъде. Преди известно време обмислях да си татуирам свети Георги или архангел Михаил. Ама са много големи и двамата а и си е ебавка с религията. Пък с нея гледам да поддържам неутрални отношения в най-лошия случай. Все пак съм от Кърджали и са важни за мен такива неща.
18. Кое е най-милото нещо, което някога си правил за жена?Уф, къде ме хвърли във филма сега. Откъде да знам. Един път подарих на една жена една червена роза, посипана със сняг. Ако това минава за мило - за него се сетих най-напред.
[b]19. Кое е най-милото нещо, което някога си правил за/с мъж? 
[/b]
Бирената колекция със съквартиранта ми в Италия
20. Липсва ли ти нещо в живота, за да бъдеш напълно щастлив?Да. Смисъл.