Дата и час: 08 Апр 2026, 00:47

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2073 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 139  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК- История 2010/ 2011
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:11 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
8 и половина листа или страници? :-)
Иначе не знаех, че са сложили ограничение до 10страници за литературата :roll:

Според мен е хубаво да има лимит в обема, за да не се размива акцента, наложен от заглавието. Това важи и за историята, но времето пък е достатъчен ограничител ;-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:12 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
На матурата е обратно.Там е важно да си напишеш 4-те страници :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:14 
Sacramentum
Аватар

Благодарил (а): 196 пъти.
Да, има лимит за страниците при Литературата, което е и основния при мен проблем сега! :( Но, все пак мисля че ще се справя :) Новите условия за кандидатстване са написани в справочника от тая година и там пишеше изрочно за тези 10 стр., че трябва до толкова да се напише една тема, а не както миналата година да са по 12-13 стр., което ако го бяха въвели тая година щеше да е по-добрия вариант, но уви...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:18 
Пишете, о, братя
Аватар

Историята е се пише така:

Териториално разшерение и централизация 9в.

За разширение - х страници; за централизация - х страници; по всеки термин, име или събитие да се изпишат още х страници като пояснение; за изводи - х/3 страници;

Нали разбирате че като се каже Крум или Левски само едната думичка е предпоставка за многословен текст, а в самия текст като споменете единия Никифор или ВРО САМО по тях може да се напише още толкова.

Тема се развива като положителна геометрична прогресия: от 5 думи заглавие се пишат 5000; от тези 5000 се сетете колко могат да се напишат. Но всичко трябва да е подчинено на заглавието и ако се развиват теории за произхода на Крум или детството на Левски - може да са верни, но са и излишни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:23 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Много математически гледаш на нещата :-)
Според мен най-важното при писане на тема по история са изказът и стилът и богатата фактология, както и умението да се обощава, разсъждава и да не намират причинно-следствени връзки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:36 
В началото бе словото
Аватар

VelinaShine абсолютно си права , и аз съм на същото мнение ... :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:47 
Lacrima
Аватар

Благодарил (а): 84 пъти.
Deschain написа:
Не е една и съща санкцията за всяка сгрешена дата. Зависи си от важността на датата. Също ако е точна дата, зависи до каква степен е сбъркана.:)
Но да, ако не се знае със сигурност датата, по-добре да се замаже с нещо.

На мен ми излезе само Крум 13 страници, може би пишеш доста по-ситно, не знам...Аз писах само, че е зет на Никифор, защото не бях сигурен дали е I или II-ри.:)
Тц, и с Хазарския хаганат се трепем тогава!:)

Така е, съгласна съм! И да, трепем се с хазарите или маджарите, има дев становища. Между другото аз написах 11 страници и съм доволна от себе си, защото смятам, че написах всичко. :) За канартикинът нямам изобщо в темата, защото не съм я учила така. А иначе има двама Михаиловци. Първият е Михаил I Рангаве - зетят на Никифор, вторият е Михаил II Балба ;) - той вече е при Омуртаг, при когото се потвърждава 30-годишния мир, след като е сключен с Лъв V Арменец. А брат ми ми показа една книжка с бисери от минали години, доста интересни неща има. :D
П.с: Темата е идеална! Какво по-хубаво от това да пишеш за Крум и Омуртаг?! Толкова е ясна, толкова са лесни нещата и отношенията. Аз подозирах, че ще се падне тя или поне така исках. =) Като съобщиха "Тероиториално..." и цялата зала се разкрещя от еуфория. =))

Международни отношения, I курс

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 12:54 
В началото бе словото

Сега разбирам, че има ограничение за обема по литература. Сигурни ли сте, че става въпрос за 10 страници, да не е листа. Иначе не ми е ясно как може да се напише стойностна тема в такъв малък обем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:04 
Sacramentum
Аватар

Благодарил (а): 196 пъти.
Цитирам от справочника (добре, че си го купих между другото...):

"Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект страници (8-10 страници) с цел дисциплиниране на изложението."

Съжалявам, че пак се намесвам в темата посветена на История, но отговарях на предния пост :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:08 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
sunny_light написа:
Сега разбирам, че има ограничение за обема по литература. Сигурни ли сте, че става въпрос за 10 страници, да не е листа. Иначе не ми е ясно как може да се напише стойностна тема в такъв малък обем.

Аз се чуда кво ще измисля за 2-3 листа,те хората :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:10 
В началото бе словото
Аватар

е, аз допуснах една много глупава грешка и няма да си я простя-писах за Михаил Рангаве, след това реших, че се бъркам и го задрасках, като написах, че след Никифор Геник на императорския трон застава Лъв 5 (съжалявам, че пиша с арабски, вместо с римски цифри)...и изпуснах няколко факта още...и все пак дори и да не бях ги изпуснала, едва ли щях да напиша кой знае колко повече-най-много да бяха станали 12 страници, вместо сегашните ми 10.Надявам се на милостта на проверяващите, и все пак повече от 4 едва ли ще имам :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:15 
Lacrima
Аватар

Благодарил (а): 84 пъти.
Deska написа:
е, аз допуснах една много глупава грешка и няма да си я простя-писах за Михаил Рангаве, след това реших, че се бъркам и го задрасках, като написах, че след Никифор Геник на императорския трон застава Лъв 5 (съжалявам, че пиша с арабски, вместо с римски цифри)...и изпуснах няколко факта още...и все пак дори и да не бях ги изпуснала, едва ли щях да напиша кой знае колко повече-най-много да бяха станали 12 страници, вместо сегашните ми 10.Надявам се на милостта на проверяващите, и все пак повече от 4 едва ли ще имам :?

Здраве да е, може да не го сметнат за груба грешка =)) 10 страници според мен е напълно достатъчно... ако си обхванала най-важните неща. Защото и аз мога да си разтягам хиляди локуми...Учителката ми ми е казвала, че е писала двойка на 23 страници, така че обемът не винаги е от значение. ;)

Международни отношения, I курс

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:21 
копеле на света
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
страниците нямат абсолютно никакво значение и винаги ми е било оувъррейтид възприятието, че 'трябва' да напишеш над еди-колко си страници. пишете над 7 страници и сте както трябва, стига да сте писали стегнато и смислено.

и много правилно са наложили ограничение по литература. предполагам, че дори и на най-академичния и ласкаещ се от копирачи на анализите му преподавател би му писнало да чете 14+ страници локумки.

успех на отишлите вчера, хубави оценки да имате ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:27 
В началото бе словото

Не се плашете толкова от обема. Както казах вече и аз написах близо 13 страници, които на тези 23 и повече, за които говорят някои, изглеждат смешни. Но аз знам, че съм написала всичко от темата, даже тази, от която учих, е по-кратка.

webstil написа:
sunny_light написа:

Аз се чуда кво ще измисля за 2-3 листа,те хората :lol: :lol:

Ако си запознат с по-важното за всеки от авторите, ще напишеш и повече. Научи основните теми в творбите, прочети малко критика, доукраси с лично творчество и готово. И се надявай този, който го проверява да го хареса, защото при темите по литература всичко е относително. На мен една тема един преподавател ми я оцени за 6, а в училище г-жата ми каза, че е за не повече от 4.
Най-важното е да си научиш уводи за всеки автор, за да може поне да започнеш добре темата :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2010, 13:30 
В началото бе словото
Аватар

възхищавам се на хората с романите от по 20 страници, за да напишеш толкова или наистина си много запознат с материала, или както вие казвате "си разтягаш локуми"...слава Богу, не съм се запътила към Право и не ми трябва отлична оценка, едно 4.50 ще ми свърши работа, предполагам:) надявам се на Политология или Социални дейности-задочно :roll: колкото и да е странно, стискам палци на конкуренцията, има хора, които се готвят за тези изпити много време и наистина заслужават добри оценки, така че-успех, евентуални колеги :Р

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2073 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 139  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011

[ Отиди на страница: 1 ... 24, 25, 26 ]

в Олимпиади

ТΞD

385

25508

02 Май 2011, 16:54

assault Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Приети История 2010/2011

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ИФ