Дата и час: 20 Апр 2026, 22:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 167  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2010
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:32 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
И?

С най-добри чувства. Спорът е излишен. Да имаме добри оценки на изпитите и да се видим на есен във ФЖМК. :salute:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:35 
В началото бе словото
Аватар

Значението е ,че човек в един момент свиква да пише както му падне.Правописът е въпрос на изграден навик.Неска грешките ще са съзнателно допуснати в skype,а утре по време на изпита започваш да се чудиш:"Ама тая дума как се пишеше?Ама запетайка тука слагаше ли се?"И така язък за хубавата тема.Пиши както искаш.Никой не ти натрапва менението си :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:38 
От дъжд на вятър

Съгласна съм с Деница!
Относно идеята на Далавера - определено е доста добра! Браво! Дано те оценят достойно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:41 
В началото бе словото
Аватар

Трудно. Сбъркал съм малкото име на министъра на отбраната. Все пак е важна фигура в отбора съставен от 11 управляващи. На вратата съм им сложил Фъндъкова. Свилен Нейков е треньор и т.н. Са заради името на министъра няма да е 6.00, а 5 и 50. Много лошо. :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:45 
От дъжд на вятър

Недей се пренавива с шестиците и петицте :wink: Хубаво е човек да има високи очаквания, но е по-добре да ходи по земята стабилно, вместо после да падне болезнено от облаците. А и изненадата от хубавата оценка е за предпочитане, вместо изненадата от лошата. Пожелавам ти очакванията ти да се оправдаят.

... между другото си мислих, че под потребителското ти име се крие мъжко :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:46 
В началото бе словото
Аватар

За оценката се пошегувах. Нямам големи очаквания. Мъжко е. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:47 
В началото бе словото
Аватар

gothic написа:
Истина е, че есето дава почти пълна свобода, темата - също. Оттук идва въпросЪТ: "Какво, по дяволите, ще търсят проверяващите?!" Според мен ще търсят оригиналност, но може би ще е актуалност от гледна точка на обстановката, в часТност политическата.

На мен лично ми писна да чакам, ще побелея и изкуфея, докато си видя резултата :bigsmurf:

Според мен е груба грешка да се пише за политика в това есе. Нали осъзнавате, че това, което четете (написано от ваши бъдещи колеги) из пресата... била тя хартиена/виртуална и т.н... е толкова изкривено от действителността, че просто се получава манджа с грозде накрая. Нещо като развален телефон. Не казвам, че няма няк'ва истина, но както по-рано някой спомена тук за манипулиране чрез езика на тялото, то пресата въобще не отстъпва в това отношение, просто там се прилагат други техники.

И пак според мен... грешка е написаното от вас да се базира на писани неща от журналисти.
Ако бях (но не съм :pirate: ) проверяващ - ниските оценки щяха да са за политическите есета. Подкрепям някои оттук изказалите се, че важна е оригиналността, а политиката е най-баналната тема. Всеки "разбира" от политика.

п.п. това за часТност не е заяждане, а просто намек, че няма нужда да се нахвърляте на всеки, който допуска грешка. :)

И все пак успех на всички... а дано имаме истинска журналистика след време, а не жълта преса :)

Последна промяна SeeKnDestroY на 16 Апр 2010, 23:51, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:49 
В началото бе словото
Аватар

Е,не бъди максималист :lol: Мен 5,50 ми се струва като някакъв недостижим мираж.Аз,ако изкарам толкова,ще скачам до небето от радост.Според мен не е важно точно колко ще имаш.Важното е оценката да ти е достатчна,за да влезеш :bounce:

Последна промяна Деница на 16 Апр 2010, 23:53, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:49 
От дъжд на вятър

Далавера написа:
За оценката се пошегувах. Нямам големи очаквания. Мъжко е. :D

Ха-ха, ето от къде и моето объркване... "сбъркала/сбъркал*" :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:51 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
ivvv написа:

Все си си в грешка... пу пу :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:53 
От дъжд на вятър

Borisg написа:
ivvv написа:

Все си си в грешка... пу пу :twisted:

Стига си ме ръфал :lol:
Що не си на "Клош" парти? Стимул ли изгуби? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:58 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
ivvv написа:
Стига си ме ръфал :lol:
Що не си на "Клош" парти? Стимул ли изгуби? :lol:
Приспа ми се :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2010, 23:59 
Пишеща машина
Аватар

Далавера написа:
Здравейте! От доста време следя форума. Реших да се регистрирам. Се далавера. Чакам с нетърпение резултатите заради това което съм написал. При мен шансът е 50/50. Или ще имам много добра оценка или ще имам 2. Едно съм сигурен от 1036 явили се никой няма есе като меото. Оригиналността е 100%. Ама не е много по темата :D.
Аз си бях намислил ако е нещо по-общо като тематика да направя един футболен коментар. олицетворение на държавата. Да ама на дупки не се върза много. Се далавера. Първото ми изречение е '' Добър ден, уважаеми телевизионни зрители!" Срещата е между управляващите и отбора на народа. Провежда се щото народа негодува срещу дупките по пътищата, дупките в бюджета и цялостната "дупка", която представлява правителството. Да видим кой-кого в тази футболна среща. И теренът е целия в дупки подготвени от транспортния министър Александър Цветков. Хитър ход на управляващите. Както и да е. 7 страници и половина футболен коментар. С включвания от пистата, два гола на Б.Б. и победа за властта. И силно заключение. Започващо с "Така се разделяме от стадион Васил Левски уважаеми зрители." и продължаващо с това, че за пореден път управляващите ни биха. И накрая съм споменал че ще е така докато в България цари псевдо-демокрация и там още нещо беше ама да им покажа, че съм им бил на курса. Не е ли далавера?

Бодаков май за твоето есе говореше, че се бил налсушал на футболни коемнтари по темата за дупките :?:
Не, че искам да те разочаровам, но дано не е говорел за твоето есе, тъй като той го спомена като работите, които са били банални и не са му харесали..... Може да е имал предвид друго, не знам,.... Но сподели своето негодувание от една подобна разработка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2010, 00:00 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
SeeKnDestroY написа:
gothic написа:
Истина е, че есето дава почти пълна свобода, темата - също. Оттук идва въпросЪТ: "Какво, по дяволите, ще търсят проверяващите?!" Според мен ще търсят оригиналност, но може би ще е актуалност от гледна точка на обстановката, в часТност политическата.

На мен лично ми писна да чакам, ще побелея и изкуфея, докато си видя резултата :bigsmurf:

Според мен е груба грешка да се пише за политика в това есе. Нали осъзнавате, че това, което четете (написано от ваши бъдещи колеги) из пресата... била тя хартиена/виртуална и т.н... е толкова изкривено от действителността, че просто се получава манджа с грозде накрая. Нещо като развален телефон. Не казвам, че няма няк'ва истина, но както по-рано някой спомена тук за манипулиране чрез езика на тялото, то пресата въобще не отстъпва в това отношение, просто там се прилагат други техники.

И пак според мен... грешка е написаното от вас да се базира на писани неща от журналисти.
Ако бях (но не съм :pirate: ) проверяващ - ниските оценки щяха да са за политическите есета. Подкрепям някои оттук изказалите се, че важна е оригиналността, а политиката е най-баналната тема. Всеки "разбира" от политика.

п.п. това за часТност не е заяждане, а просто намек, че няма нужда да се нахвърляте на всеки, който допуска грешка. :)

И все пак успех на всички... а дано имаме истинска журналистика след време, а не жълта преса :)

Първо, аз само поясних, за което беше помолено. Второ, съгласна съм с мнението ти за политическите есета. Но в кайна сметка, не ние пишем оценките.

ПП: След мач Левски - ЦСКА, как да няма футболни есета :clown:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2010, 00:07 
В началото бе словото
Аватар

Е като не му е харесало се далавера. Аз определям нещата като 50/50. Не е по темата. И все пка не е чист футболен коментар. Примерно в отбора на народа имам миньор, компютърен специалист и таксиметров шофьор. + още 8 играча. Включил съм неща като: Компютърният специалист е с топката, чертае в мислите си план за атака. Споделя със съотборниците си, но аксиметровият шофьор обаче не е съгласен с него и намира по кратък маршрут до вратата на управляващите. :D Или неща от типа на миньорът скача в една дупка и излиза пред вратата на Фъндъкова. Далавера си е. :D Публиката прави уникална хореография в черно, сиво и жълто. (черно - възгледите им, сиво-цялостната картина в държавата и жълто малко за цвят) и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 167  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2323

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения