1. Как се казваш? - Райна
2. Откъде си? - Добринище
3. Кога си роден? (+ година) - 17.01.1990
4. (Дай линк със снимка.)
http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=30764296&id=1203340708&fbid=12464586005965. Какво и къде (ще) учиш? Индология, ФКНФ
6. Защо точно това? Защото ми е много интересно, защото е предизвикателство, защото искам

7. Какъв мечташе да станеш като малък? Съдия, прокурор, президент, археолог...
8. А какъв стана? Стремя се да бъда много неща, не само едно

Станах...себе си.
9. Какъв искаш да бъдеш СЕГА? - Това, което съм.
10. Работиш ли? Какво? - В момента не.
11. Коя своя мечта не си реализирал? - Още не съм летяла с парашут.
12. Как смяташ да я изпълниш? - Решавам, събирам малко парички и заминавам

13. Обичаш ли? - Силно.
14. Обичан ли си? - Надявам се.
15. Имаш ли сериозна връзка? (Ако не, защо според теб?) - Имам, вече година и девет месеца сме заедно.
16. Каква е за теб идеалната връзка? - Идеална няма. Поне не идеална според представите на хората. В известен смисъл, близо до идеала е връзка, в която двама души се обичат (естествено!), помагат си взаимно, могат да разчитат един на друг и не ограничават половинката си в мечтите и целите й.
17. С какво се гордееш? - С това, че успях да се справя с едни гадости, които ми се изсипаха преди 4-5 години...
18. От какво се срамуваш? - От една грешка, която направих преди време...
19. На кого би искал да приличаш? - На никого, аз съм си аз.
20. А на кого - не? ---
21. Опиши себе си с една дума. - Силна.
22. Опиши приятелите си с една дума. - Истински.
23. Какво те възхищава? - Талантът.
24. Какво те отблъсква? - Лъжата, тази, която е толкова очевидна, че ти се иска да кажеш на човека отсреща да спре да си измисля, защото става смешен.
25. В какво настроение си най-често? - Хм, напоследък изпадам често в една меланхолия, но от тази творческата, в която хем си щастлив, хем си малко тъжен без особена причина. Приятно състяние, наистина.
26. Как смяташ, че те възприемат другите? - Ами не знам, повечето хора, които ме виждат за пръв път ме приемат като мъничко и кротичко момичнеце

После е много лесно да бъдат изненадани от това, което се разкрива.
27. А как искаш да те възприемат? - Така ми харесва. Понякога е забавно да видиш учудването в очите на някои хора, когато разберат нещо, което не се връзва с първоначалната им представа за мен.
28. Какво е за теб сексът? - Сливане (на чувства, сетива), а понякога една чудесна игра.
29. А светът? - Голямо кубче на Рубик, което трябва да бъде разгледано от всички страни и подредено.
30. Как виждаш света след 10 години? - По-мръсен и по-безчувствен.
31. Къде би искал да живееш? - В някоя къщичка близо до природата, където ще мога да работя спокойно.
32. Какво би искал да притежаваш? - Знание, другото идва и си отива.
33. Опиши идеалния партньор. - Научих се отдавна, че такъв няма. Човек понякога самия себе си не понася, какво остава за другите. Всичко се постига с много усилия и компромиси.
34. Колко деца искаш да имаш? - Поне две. Всъщност, колкото-толкова, само да бъдат здрави и щастливи.
35. От какво искаш да умреш? - Не знам. По естествен начин, мислейки си за красиви неща.
36. Какво искаш да видиш преди да умреш? - Себе си в очите на любим човек.
37. А да направиш? - Да направя щастлив поне един човек преди да умра.
38. Най-хубавото нещо, което ти се е случвало? - Не съм се замисляла, може би всички щастливи детски години, прекарани с родителите и брат ми.
39. Най-лошото? - Смъртта на баща ми.
40. Най-милото нещо което някой е правил за теб? - Най-добрият ми приятел, когато ме видя и без думичка рабра всичко, което ми се беше случило...Просто дойде и ме прегърна, половин час стояхме така, докато не избухнах в сълзи и всичко отмина.
41. А най-подлото? - Обикновените, за съжаление, неща - добра приятелка, която чака да се обърнеш...за да забие ножчето. Дълга история.
45. Мразиш ли някого? Кого? Защо? - Не. Преди си мислех, че мразя един човек, но сега знам, че беше просто силна болка. Времето лекува.
46. Кое свое качество не понасяш? - Желанието ми да идеализирам определени хора. А хората всъщност никога не се рпоменят, поне не така коренно.
47. Би ли убил човек, ако беше законно? - Не. Не искам да взема нещо, което не е мое (човешкия живот, имам предвид).
48. Какво ще кажеш за България? - Вече нищо не мога да кажа. Всичко върви надолу...
49. Доволен ли си от живота си? Ако не, защо? - Доволна съм от някои неща, стремя се да поправя това, от което не съм доволна.
50. Какво би променил в света? - Бих преместила хората някъде другаде, да спрат за малко да рушат всичко.
51. Любим цитат? - В подписа ми е любимият ми цитат.
52. Любим исторически период? Защо? - Ренесанс може би. Не е заради нещо конкретно, може би заради историите с вампири, които четях преди време. И идеалните вампири бяха точно такива - заседнали в Ренесанса, изтънчени, красиви...хех, такива неща.
53. Любима личност? Защо? - Хм, чак любима нямам. Възхищавам се на Ейдриън Хейтс, този човек прави най-прекрасната мрачна музика, извираща от и вливаща се директно в душата. Невероятен музикант и човек.
54. Любим сезон? - Зима.
55. Любим цвят? - Зелен, лилав.
56. Любимо животно? - Дракон.

А за домашно - куче.
57. Каква музика предпочиташ? - Много и различна. Не обичам да слагам рамки на музиката, но най-общо казано - готик, готик метъл, даркуейв, индъстриъл, метъл и всичките му подразделения, рок, алтърнатив, трип-хоп, джаз...
58. Любим автор? - Бодлер.
59. Любима книга, разказ и стихотворение? Книга -
Цветя на злото. Разказ - от "Малки поеми в проза" -
Портрети на любовници, стихотворение -
Еавтонтиморуменос. Всички са от Бодлер.
60. Любим филм? - Ужасно много са, когато почна да мисля за любим, всички остават в мъгла. Последният ми любим (

) е
Låt den rätte komma in, много ме заплени. Други любими - повечето на Тим Бъртън.
61. Любим актьор, актриса, режисьор? - Гари Олдман, страхоетн актьор. За актриса - може би Натали Портман. Режисьор - Тим Бъртън, най-вече заради анимациите.
63. Любимо ядинье? - Зелеви сарми със сос бешамел.
64. Пийнье? - Вермут.
65. Имаш ли хоби? Какво? - Музика - не мога и ден без моята, ако не я слушам, ще се побъркам. Обожавам също така и да гледам стойностни филми. Нещо, което наистина може да се нарече хоби - колекцията ми от камъчета, събирам си от всяко място, на което съм била.
66. Спортче, нещо? - Ски. За съжаление вече не мога да карам толкова често, както преди.
67. Имаш ли братя и/или сестри? - По-малък брат.
68. Домашен любимец? Име? - Вкъщи имам червенобуза костенурка и едно малко кученце - Лъки.Въпреки желанието ми за голямо куче като предишните, взеха болонка. Но пак си го гушкам много.
69. Притежаваш ли пороци? Кои? - Всеки притежава пороци. Може би най-големият ми е чревоугодничеството

Как досега не съм станала кръгла, не знам.
70. Съжаляваш ли за нещо? За какво? - Не. Всичко, което съм правила, е било мое решение, старая се да бъда вярна на себе си, а това премахва варианта, в който съжалявам за свои постъпки.
71. Разкайваш ли се за греховете си? - Ммм, чак да се разкайвам - не.

Греховете винаги са сладки, за тях ще се разкайвам в друг живот, което дори не е сигурно.
72. В какво вярваш? - Във възможностите на ума, в самоконтрола и правилната мотивация.
73. Какво искаш? - Искам много неща, винаги.
74. Твоето мото? - Нямам нещо конкретно. Казвам си различни неща в различни ситуации. Зависи от какво имам нужда.
75. Какъв е смисълът на живота? - Защо трябва да има един смисъл за всички? Всеки сам открива своя. За мен, смисълът е в красотата - да се научиш да виждаш красивото във всяко едно нещо, дори и в най-невъобразимото.
76. Сърдиш ли ми се за дългия въпросник?

Не много.

Добавено:
Bonus track 1: Любим форумец?

- Ами все още не познавам никого толкова добре.

Bonus track 2: Най-противен форумец?

- .