Дата и час: 17 Яну 2026, 15:39

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Аз живея в Студентски град.
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2010, 22:58 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
Какво си представяте, като чуете Студентски град?
Представяте ли си общежития с оранжева, прясна мазилка и прозорци с бяла дограма?Представяте ли си книжарници, библиотеки и театри?
Не! Първите асоциация, освен първичната етимологична - студент, са: дискотеки, много момичета/леки момичета, мръсни общежития, мръсни действия в тях, бездомни кучета, кучки, алкохол и оргии...
Със сигурност и през ум не ви минава, че там, в някоя стая в блок 42, бход Б, може двама рошави студенти да обсъждат Сократ и дали той не сгрешил, че никога не казвал това, което мисли. И едва ли бихте решили, че там в "кампуса" има хора, които искат да изразяват мнението си, чрез аргументирано слово, а не чрез юмручен бой, с помощта на бокс, приглушен от полицейската сирена.

Аз живея в Студентски град.
И искам той да се промени, а ти?

Промяната не идва, като изгоним всички "селяни" или направо сринем Студентски град. Промяната става, когато се вгледаме както в причините, така и в последиците. Всеки човек е потенциален убиец, всеки е потенциална жертва. Въпросът е как можем да намалим възможността да се появяват убийци и жертви!

На 27 април от 19 часа в 65 аудитория на Ректората ще се прожектира филмът "Амнезия", след което ще се проведе отворена дискусия с присъстващите.

Организатори:
ФСС на ИФ
ФСС на ФФ
ФСС на ФЖМК
Студентска организация "Призив"
Дискусионен клуб "280"

Прикачени файлове:
stud Gr.jpg [42.82 KiB]
514 пъти

Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Аз живея в Студентски град.
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2010, 23:01 
мечтател
Аватар

Благодарил (а): 150 пъти.
единствено разврат,брат,сори.. :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2010, 23:13 
Аватар

Ivo Penev написа:
единствено разврат,брат,сори.. :shock:

да.

но защо Е?

може ли да се промени?

как?

и дали има нужда от промяна?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2010, 23:16 
мечтател
Аватар

Благодарил (а): 150 пъти.
естествено,че има,първо мутрите вън,там колкото пъти ходя,почти всеки път някой ще се опита да ме "заговори'' на улицата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2010, 23:31 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Много добра е идеята да се организира подобна дискусия, все пак в диалога се ражда истината. А и може да изкристализират наистина добри идеи, които да се окажат полезни.

Само не разбирам, защо непрекъснато се натрапва, включително и чрез мнения, като вашите, че Студентски град е някакво ужасно място на разврат, шумни купони, мутри, не знам си какви " леки " момичета и т.н.?!
Какво му е лошото човек да излезе на дискотека, да се изкефи на живота, да се гримира и облече добре и да се забавлява?! Особено ако същия този човек учи, работи и има шестици по всичко. Аз съм точно такава - уча, работя и ... излизам по три пъти седмично на дискотека, облечена готино, гримирана, ходя по шумни купони и Не Се Срамувам от това. Нито пък че живея в Студентски. И моят случай не е изолиран, познавам много такива хора - свестни и качествени, които живеят в Студентски и дори мога да кажа, че тези хора са Повече от т.нар. от вас " кучки ".

Моля, вместо да преекспонирате нещата, престанете да обиждате и да си правите реклама на организираните от вас събития, като оплювате Студентски. Нещата се подобряват чрез градивни предложения, а не с негативност, омраза и презрение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2010, 23:57 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
+че от мен за мнението на Лара :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 00:54 
miles davis - so what
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
аве и аз обичам да се гримирам, ама докато има повече казина, отколкото баничарници, тва няма да бъде университетски кампус в истинския смисъл

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 08:46 
Аватар

Лара
Цитат:
Първите асоциация, освен първичната етимологична - студент, са: дискотеки, много момичета/леки момичета, мръсни общежития, мръсни действия в тях, бездомни кучета, кучки, алкохол и оргии...

Това са асоциациите, които идват на ум при въпрос какво е Студентски град. Ако искаш те да се променят дай решение, идея, защото само чрез отричане полза няма.

И за да не изглежда, че тези асоциации са мое лично мнение, ще сложа кавички. :wink:

Цитат:
Моля, вместо да преекспонирате нещата, престанете да обиждате и да си правите реклама на организираните от вас събития, като оплювате Студентски. Нещата се подобряват чрез градивни предложения, а не с негативност, омраза и презрение.

Каква реклама? За какво? Аз наистина живея в Студентски град и искам той да се промени, навярно същото искаш и ти? Тогава дай градивно предложение на дискусията. Нали точно заради това я организираме, за да се срещнем хората заинтересовани по този проблем и да обсъждаме. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 09:45 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
На мен ми се струва, че в Студентски град е точно, ама точно както и в цялата ни държава... Каква е идеята, да създадем някакво райско кътче в София ли? Ако е това - ок, дискусията ще е много градивна и полезна ми се струва, но това, което посочвате като проблеми "дискотеки, много момичета/леки момичета, мръсни общежития, мръсни действия в тях, бездомни кучета, кучки, алкохол и оргии..." според мен го има навсякъде. Следователно е необходима някаква по-мащабна промяна в битието на българина, за да се промени Студентски град, или Люлин, или Факултета, или който град си изберете. Но дори и да създадем такова райско кътче в София би било малко трудно да го запиазим по една простичка причина - няма как да изолираме Студентски град от останалия свят и компенсаторните процеси ще доведат доста бързо до връщане в предишното положение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 10:27 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
чакайте сега как точно си представяте да стане това нещо .. че то в темата на ол за пролетното почистване единствено ураган се обади колкото да не се показва темата във "Виж темите без отговор" .. как ще затвориш дискотека дето носи приходи от десетки хиляди на вечер при положение че нямаш нито връзки нито пари .. библиотеки ли ще строите :scratch: дайте малко по реалистичния вариант .. като не ви харесва изкарайте някоя година там и си вдигайте чукалата

пп като ви чета имам чувството че даже си вярвате че ще промените нещо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 10:43 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
kori написа:
аве и аз обичам да се гримирам, ама докато има повече казина, отколкото баничарници, тва няма да бъде университетски кампус в истинския смисъл

много точно

Цитати за Студентски град от сорта на
"Вчера ква п.... забих там и кви с..... ми прави"
или
"Довечера съм в Студентски ...ще се напия и ще забия нещо" ги чувам непрекъснато.

Не жевея там ама не мисля, че такива "изказвания" са нормални за "университетски кампус".И да това ще се промени, когато кръчмите работят до 22:00, дискотеките само Събота и Неделя и най-вече българина си промени мирогледа относно образованието.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 10:45 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 5 пъти.
issoax написа:
чакайте сега как точно си представяте да стане това нещо .. че то в темата на ол за пролетното почистване единствено ураган се обади колкото да не се показва темата във "Виж темите без отговор" .. как ще затвориш дискотека дето носи приходи от десетки хиляди на вечер при положение че нямаш нито връзки нито пари .. библиотеки ли ще строите :scratch: дайте малко по реалистичния вариант .. като не ви харесва изкарайте някоя година там и си вдигайте чукалата

пп като ви чета имам чувството че даже си вярвате че ще промените нещо

Плюс едно. Много точно казано. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 12:13 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 40 пъти.
Ще има мутри, докато има студентки от УНСС ( главно ).
Дискотеките не може да ги пипнете ;)
Студентски си е добре така. Библиотеки има из града - най-малкото на повечето в ректората ви е на 1 плюнка. От какво се оплаквате ?
Прекалено е драматизирано цялото това нещо.
Ако ще има промени - то би било добре да е малко по-чисто с малко по-добра инфраструктура. И да не се дават разрешителни за строителна дейност наляво и надясно.
А пък оргиите, алкохолизма и т.н. винаги ще ги има. Върпосът е след 4 години дали ще излезе човек от теб или ще станеш бакшиш, защото само си купонясвал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 12:26 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
За почистването вече има предложение да е на 2 май. Надявам се много от вас да се включат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 21:22 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
Ако става дума конкретно за филма "Амнезия" - напълно "ЗА" съм да се СПРЕ избиването на (невинни) студенти... Но не виждам нищо лошо млади хора да си правят оргии и да се забавляват - нали затова са млади?
Само да не се стига до кръв и убийства, защото тогава вече е... думи нямам за положението...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща