@Червения барон
Хитлер изоставя Западния фронт поради чисто практически причини.Това е един от малкото случеи, в които той се вслушва в ОКВ и висшите военни като цяло.Реално погледнато, една евентуална операция срещу Англия чрез десант е много трудно осъществима поради ред чисто оперативни причини - недостиг на съдове, силата на британския флот, туко-що евакуиралият се 338 хиляден англо-френски корпус.Дори при планирането на Морски лъв, на военните им се е искало до този план никога да не се стига, защото крие голяма опасност да се превърне във фиаско.
Защо Хитлер тръгва срещу СССР, тук вече не само, че могат да се водят доста дебати, а и самата информация, която ни се поднася, не е много пълна и обективна.Това, на което аз съм склонен да вярвам, е че операция Барбароса е преемптивен удар срещу Съюза и че причините са изостряне отношенията Берлин-Москва са чисто геополитически
Тоест, Моята борба е просто идеология, която оправдава действията на Хитлер пред немския народ и тази идеология се променя така, както на Хитлер му е изгодно според обстоятелствата.
@Ромел
За Сингапур - Да, наистина това е така,но просто исках да покажа силите, с които Англия участва там.Това, че действията не са много успешни, е друг въпрос

Разбира се, че е така.Няма да я сложат на столче, по-ниско от това на другите държавни.Но представи си, че Сърбия-Румъния-Гърция празнуваха деня на победата над България в Междусъюзническата война в Атина, примерно, и президента/мин-пред. трябваше да седи там.Ти, ние, как щяхме да се почувстваме?Или това щеше да е победа на Балканската антанта над "милитаризма"/"фашизма" в България, а не над българския народ?Да не забаравяме, че Хитлер идва на власт по чисто демократичен път, за разлика от болшевишкия режим в Русия.Тоест, германците сами си го избират, а това за отделянето на хитлеристка Германия от Германия като едва ли не различна държава, е чисто политически ход.
Аз тълкувам участието на натовски войски просто като жест към Русия.А и това се случва за първи път в историята.Впрочем, при поляците ситуацията е доста деликатна, не само заради Катин, най-малкото и заради това, което Червената армия прави след избухването на Варшавското въстание '44.
Поздрави