Дата и час: 03 Апр 2026, 17:07

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 922 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 62  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Академия на МВР vol. 2
МнениеПубликувано на: 13 Май 2010, 09:34 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
mr.universe написа:
Хах, оправих работата с медицинското, тъкмо се връщам от Полицията с чисто нова бланка, само напразно минавах всички прегледи, но... луд не умалява... :compress: :bounce: ;D Остава само личния да го попълни и съм готов с документите.

:salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Май 2010, 11:01 
В началото бе словото

Hrisko написа:
EmptyHead написа:
Привет и от мен. И аз тази година ще кандидатствам в АМВР. Другата седмица си подавам документите, а въпросът ми е какво е мнението ви за възможностите след евентуално завършване на академията на специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" или с други думи на какво ниво е реализацията, защото доколкото знам тази година се извършиха доста промени по отношение на специалности и т.н.

Кой знае на кой мач ще те пратят да пазиш ..

Мда определено ми отговори на въпроса. Проблемът ми е че не съм сигурен на 100 % че искам да уча там и затова искам мнения. За академията съм чувал да се говори и с добро и с лошо, което си е доста объркващо. :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Май 2010, 13:59 
В началото бе словото
Аватар

И аз съм до същия кръстопът бате, няма да се притесняваш :)

Ако не става, опитай с по-голям чук :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Май 2010, 14:16 
От дъжд на вятър
Аватар

EmptyHead написа:
Hrisko написа:
EmptyHead написа:
Привет и от мен. И аз тази година ще кандидатствам в АМВР. Другата седмица си подавам документите, а въпросът ми е какво е мнението ви за възможностите след евентуално завършване на академията на специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" или с други думи на какво ниво е реализацията, защото доколкото знам тази година се извършиха доста промени по отношение на специалности и т.н.

Кой знае на кой мач ще те пратят да пазиш ..

Мда определено ми отговори на въпроса. Проблемът ми е че не съм сигурен на 100 % че искам да уча там и затова искам мнения. За академията съм чувал да се говори и с добро и с лошо, което си е доста объркващо. :|

Никой не те кара на сила щом си чувал разни работи сам си направи сметка ;) Всеки човек си има мнение ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 20:58 
В началото бе словото

Здравейте колеги, набързо прочетох всичко написано по-горе. Добри мнения дава _sonrisa_. Доста пълни. Наистина е хубаво първо да се прочете малкото налично на страницата на АМВР. Тази година кандидатстването ще е доста по-чисто. Поне няма безсмисени изпити! Всички етапи са еднакво важни. Трябва добре да се погледнат нормативните изисквания на страницата на ЧР-МВР за физическото. Психото е най-добре да го разкаже някой, който помни . . . какъвто участник имаме. Обаче, . . . основните неща винаги са били две. Някой по-горе писа: "Какво ще прави човек, ако завърши АМВР и работи в МВР." и "За какво друго, освен за МВР и за WC служи тази диплома." Моля дайте мнения. Благодаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 21:11 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Ми ще работиш в някое районно или нещо такова.. За специланост сигурност съм по- нясно, но полицията.. то е г/д ясно къде ще отидеш след като завършиш. Работа поне със сигурност ще имаш ако завършиш АМВР, така че дипломата ти няма да е за WC :P

Иначе не съм съгласна, че е правилно да се махнат темите по история и БЕЛ.. Нивото доста спада без тях.. ма те затова го и правят- просто така или иначе приемат с 3ки и 4ки..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 21:47 
В началото бе словото

Преди месец-два се разходих в Академията. Говорих и 4-5 курсанти-студенти, 1-2 курс.
Попитах ги, "Какво искат да работят и с какво искат да се занимават?", "Как им се струва обучението?", "Как живеят сега?", "От къде са и искат ли да се върнат обратно там?".
Бях много учуден. Наистина добре изглеждащи и определено интелигентни момчета и момичета. В главите има са само Борба с организираната престъпност, барети, криминална, "министерството". Обучението сигурно има и добри страни, но ми се стори, че нямат реална представа какво ги чака в действителността. Свръх много теория, съвсем съвсем малко практика. Получават издръжка и др. облекчения, които почти изравняват средствата им с обикновен полицай, който работи. Настрана и паричките от мама и тате. Струва ми се, че нормалните хора искат да виждат полицията когато им трябва - на улицата. Никой не иска да работи на улицата, при хората. БОП, Криминална и Икономическа са места, където си требе опит. Никой не знае нищо за Гранична. Почти всички искат да останат в София, но ако може на бюро. Ако някой попадне в РПУ-Охранителна, редовите полицаите ще ги скъсат от майтапи. Имаше и други, които слушаха и казаха нищо по различно. НАКРАТКО: нереални мотиви.
Не съм минал през кандидатстудентска кампания още но ми се струва, че има доста хора които зубрят само за такива изпити. Сега ще е малко по добре, както изключим мамините от селското училище с 6,00 срещу по реална диплома от 4,75 в София, Пловдив, Бургас, Варна.
Sorry за многото глупости. Няма да се повтаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 22:32 
В началото бе словото
Аватар

бате, немога да те разбера с този пост какво по-точно искаш да кажеш :^) Мислиш че пътните полицаи са по опитни... ок стани такъв. Само за уточнение - за обикновен полицай се кара 6 месечен курс до колкото аз знам :) А в академията колко се учи :? Заплати :? не мисля, че могат да се сравняват, все пак когато излезеш от академяита ти си с офицерски чин :) Другото за което сам си противоречиш. Искаш да няма "мамини" с успех 6.00 а същевременно да няма изпити. Нали точно те са ситото което показва истинското злато, ако мога така метафорично да се изразя :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 23:09 
От дъжд на вятър
Аватар

Там получаваш заплата 40% от минималната заплата за страната. Ако не се лъжа беше така ако греша поправете ме .. А колкото до по - горният пост брато ако не знаеш какво да учиш и след това да работиш не ти е там мястото. Ти ако завършиш АМВР няма да бачкаш ПЪТЕН а ще си на бюро или офицер ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 23:43 
В началото бе словото

Частно мнение, Няма да е лошо за влизане, да се иска и кратко мотивационно есе. Нещо подобно (устно) има и сега на етапа на психологическото изследване, но ако кандидата не е помислил предварително се шашка. Ама това не е работа на кандидатите. Наистина общообразователния тест е добър вариант. Тази година Академията се опитват да приложат по-различен вариант, може би защото миналата година е имало малко по-малко кандидати.
Опс, щях да забравя да забравя, че е добре човек да не е правил простотии, т.е. да не е регистриран в РПУ-то, да не е хващан с алкохол или наркотици.
Мисля, че им дават около издръжка около 350 – 40 за настаняване + 80 за текущ успех над 5,5. Разбира се има и 2-3 европейски стипендии.
Струва ми се , че за да стане офицер се иска и поне малко практически опит.
ВЪПРОС към някой, който е кандидатствал. Кое е най стряскащото от кандидатстването (без историята, защото сега я няма) и какво помага?
Към някой завършил, доволен ли е от живота си?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 23:52 
В началото бе словото

Иво казваш че имаме свръх много теория и твърде малко практика и нямаме представа за действителността.Нали затва се правят по 2 месеца учебни стажове на година,ти ква повече практика искаш да имаме,да не искаш по цял ден да висим по улиците и по кюшетата,да спираме коли,да гоним цигани и по районните да си караме лекциите.Ако примерно учиш МИО,финанси,банкови дела,архитектури и всякви такива ква практика си мислиш че ще имаш.За криминална,икономическа и БОП се искало опит.То добре опит ама откъде да го изкопаем този опит.За 4 години обучение не могат да ни направят супер ченгетата с мега опита.А да не искаш да кажеш че ако си патрулкаджия 2-3 години и си сред хората и имаш вече някъв стаж ще си подготвен за икономическа примерно-да бе.Опит се трупа на място след време работа в сверата,а иначе ще е добре да почнеш работа научен на всичко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 00:25 
В началото бе словото
Аватар

Кое е най-страшно от кандидатстването ? Аз ще ти кажа, че това зависи от човека пич :). На мен ако ми се струва труден психотеста, така на теб може да ти се струва труден физическият. Такаче този въпрос лично на мен ми се вижда малко безсмислен :). (без да се заяждам разбира се :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 07:21 
От дъжд на вятър
Аватар

За колко време получаваш свидетелството за съдимост. На места чета от 1 до 3 дни. Така ли е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 07:53 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Свидетелството за съдимост се издава в деня на поискването, когато това е възможно, но не по-късно от 3 дни от постъпването на молбата. Когато тя е подадена чрез районен съд, различен от този по месторождението на молителя, свидетелството се издава в срок до 7 дни от подаването на молбата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 09:51 
От дъжд на вятър
Аватар

Сега свидетелствата се издават за няма и 10-на минути то в компютъра ти цъкат ЕГН-то и ако имаш нещо ще ти излезне не беше като преди та при съдия изпълнител , та ако го няма утре та други ден сега всичко е по бързо принтери минтери :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 922 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 62  Следваща