Дата и час: 19 Яну 2026, 21:36

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: КН или СИ?!?
МнениеПубликувано на: 12 Май 2010, 19:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!

От учебния план на двете специалности не виждам големи разлики и се чудя в коя да съм. Попринцип се занимавам с уеб дизайн и интернет програмиране, също и с 3Д и незнам коя специалност е по подходяща за мене, като искам и за напред да се занимавам повече с дизайн отколкото с програмиране. Може ли някой да разясни какво по точно се учи, къде е по-лесно и къде математиката е по-малко(не ми е любима).

Е...вие сте?
:rabbit:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: КН или СИ?!?
МнениеПубликувано на: 12 Май 2010, 20:44 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
Не харесваш математиката, начи си към ИС. Ако ти се занимава с графика, е малко по- сложно щото съвсем без математика нямаш особени шансове. А ако държиш да са точно СИ или КН ... ми на кантар са малко нещата, но ако не ти се занимава с програмиране, а предимно с дизайн и искаш по малко мат и да е по- лесничко... ми май СИ е по-добре. Не казвам че е по-добра или да ти я препоръчвма просто отг по- добре на критериите, които си посочил.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 19:03 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 40 пъти.
КН ще те убият с математика.
СИ ще те убие Рибарска ( Анализ ).
ИС като че ли най-малко проблеми ще имаш.

Но ако трябва да отговоря на КН или СИ - моето мнение е КН. Дават се по обширни познания и се изгражда по-добра обща основа в/у програмиране.

Минусите на всички е, че имат Анализ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 19:06 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Че ко му е на анализа? Или ти не визираш предмета, а преподавателя?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 20:12 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 31 пъти.
morfei написа:

Преподавателят си е МНОГО добър( за КН поне говоря ). Анализът си има известни изисквания, но стига да имаш желание, никак не е страшен ;) Иначе скромното ми мнение по темата е, че има смисъл да се запише само КН или Информатика, ИС и СИ са някви пародии, колкото да си вземеш диплома ;) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 21:35 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 282 пъти.
gottalovefmi написа:
Преподавателят си е МНОГО добър( за КН поне говоря ). Анализът си има известни изисквания, но стига да имаш желание, никак не е страшен ;) Иначе скромното ми мнение по темата е, че има смисъл да се запише само КН или Информатика, ИС и СИ са някви пародии, колкото да си вземеш диплома ;) :)

Ако не си симпатичен на преподавателя, цялото желание на света няма да те спаси... Оценяването е под всякаква критика. Но да - КН или Информатика са специалностите, в които, ако искаш, можеш да научиш най-много неща. Въпреки че която и специалност да запишеш, с подходящи изборни дисциплини ще компенсираш липсите в учебния план и ще учиш каквото ти е интересно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2010, 22:17 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 31 пъти.
lunatic_moon написа:
gottalovefmi написа:

Ако не си симпатичен на преподавателя, цялото желание на света няма да те спаси... Оценяването е под всякаква критика. Но да - КН или Информатика са специалностите, в които, ако искаш, можеш да научиш най-много неща. Въпреки че която и специалност да запишеш, с подходящи изборни дисциплини ще компенсираш липсите в учебния план и ще учиш каквото ти е интересно.

Хмм, ами не знам :D Аз слава богу засега не съм имал такива проблеми, даже имам доста положителни впечатления от Александров, а не виждам за какво мога да съм му бил симпатичен :D Смисъл знаех си, изкарах си :) Дай боже втория семестър пак :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 11:21 
Писаружяк
Аватар

В зависимост от интересите си, избери една от двете специалности.

Като цяло са сходни, но имат и някои съществени разлики.

Софтуерно инженерство е по-насочена към цялостното проектиране и поддръжка на качествен софтуер, както си личи и от програмата й - от дисциплини като Икономика на софтуерното инженерство, Управление на качеството, Социално-правни аспекти на софтуерното инженерство, Анализ на софтуерните изисквания, Управление на проекти.

Компютърни науки пък е насочена повече към основите на Информатиката и Компютърните науки - програмиране, алгоритми, структури от данни; някои теоретични аспекти на компютърните науки - изчислимост и сложност, математическа логика, части от дискретната математика; също така и някои дисциплини от приложната математика като числени методи, вероятности и статистика, важни за информатиката и компютърните науки.

Що се отнася до специалност Информатика, аз не виждам почти никаква разлика с Компютърни науки (най-много 2-3 курса, което не мисля, че е чак толквоа съществено).

Върху Информационни системи нямам голям поглед, така че някой друг да каже за нея.

И един съвет - не гледай къде има по-малко математика, гледай кое ти е по-интересно. Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 15:14 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 40 пъти.
gottalovefmi написа:
morfei написа:

Марто, нека го кажа като Бойко : Въпрос на приоритети. :wink:

lunatic_moon го каза най-добре :
Kаквото и да запишеш, всичко можеш да наваксаш с изборни дисциплини ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2010, 18:22 
!!!
Аватар

Щом искаш повече дизайн отколкото програмиране - пиши СИ, ще ти е по-лесно и ще имаш повече време за допълнителни неща като изборни( а дизайна е от тях ).

A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Май 2010, 15:27 
В началото бе словото

Благодаря на всички за мненията :)
Аз се бях насочил повече към КН, но не бях много сигурен. Сега остава изпита да взема и да се надявам, че ще сме колеги на есен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]