вечен студент написа:
Не му трябва да е студент там, за да знае... Това го знаят и кучетата на село. Лошото е, че съм срещал дечица на висши магистрати, които учат право в НБУ и веднага щом завършат, ще влязат в тефтера на Красьо Черния, а от неговия тефтер до ВСС пътят е кратък... Това е страшно! По-добре наш Кристо да влезе във ВСС, отколкото някой от настоящите студенти по право от НБУ, които съм срещал...
Не баш. Това е някаква митология и завист от СУ към НБУ.
Аз също познавам хора, завършили в НБУ и те далеч не са некадърни. Виж, ако искаш да говорим за правото в Благоевград ... И не, не е по-добре наш Кристо да влезе там, нито наш Светльо. Това, че едните гарджета са плачевни, а другите още по-плачевни не означава, че някои от тях изобщо ще и трябва да стигне до там. Аз например догодина започвам второ висше и в НБУ, защото съм доволен от преподавателите, които ще ми преподават и от системата там.А това, че има гъзета с мерцедеси, които учат нещо си там ..... мислиш, че в СУ ги няма ли ? Лъжеш се, ако смяташ така. Но тези мнения са за друга тема, както и да е.
Алтер, абсолютно си прав за това. Знаеш, аз какво визирах.
Иво, всъщност дали е платено или неплатено в една нормална държава ще даде гаранция за качество. Когато в нещо (както каза декстирити) се влага , то работи ефективно (или поне би трябвало). Или поне по-ефективно от това, в което не се влага. Това е толкова логично.
Така де, както знаем, когато си платиш за нещо, шансът то да действа по-добре от това, което са ти дали безплатно е много по-голям.
Иво, нямам предвид висше на кредит, а някаква бройка, която да получава абсолютно покриване на висшето си образование възоснова на успехи. Както големите университети в чужбина наблюдават нашите гении още от училище и им предлагат абсолютно безплатна издръжка, безплатно следване и т.н. в техния университет. Това е като във футбола. То човекът пред теб има ли талант, просто го има. Те просто ги "купуват" в юношеските им години и така са сигурни в добрия краен продукт. Иначе СУ .... масовка, бате. 25 000 студенти. Ако трябва да погледнем обективно колко заслужават да са в СУ ..... ще стане тъжно. А защо са в СУ ... заради държавната издръжка на калпак. И, да .... правилно, отново се връщаме към парите.