Дата и час: 16 Яну 2026, 22:05

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпроси от кандидат-студентите към студентите
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 11:35 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 108 пъти.
Здравейте! Пак съм аз да ви досаждам с въпросите си. :lol: Сега сериозно: отварям тази тема, понеже засега съм "кандидат-студент", а пък не познавам хора-студенти и не знам почти нищо за студентския живот. Все пак съм чувала това-онова, но някои неща ми се струват доста нелогични и се надявам да са само митове.

И така - мит или реалност:
1. В 1-ви курс /редовно/ не можело да се работи! (не става въпрос за работа по специалността, а за каква да е работа в помощ на издръжката)
Разглеждах учебните планове и поне за мойта спец. /Биология/ не видях в 1-ви курс да има повече предмети и часове /като количество/ от другите курсове.

2. На лекциите трябвало да се записва всичко (или почти всичко), вместо да се облегнеш и само да слушаш и после да донаучаваш от учебниците (както си беше в училище :lol: ).
П.П.: Преди няколко месеца в уч-ще идва един студент (той беше от Варна, медицина, но това едва ли има значение) и някой пита за това и той каза, че вече не е така, защото, ако има допълнителна информация /която я няма в учебниците/, тя се давала на електронен носител и който иска си я взима на флашка или пр.

И един "просто въпрос":
3. Какво означава "Факултативни дисциплини"?

Това е засега, че много взех да задълбавам, а пък още не съм приета. :lol:

И така, който иска да ни разясни тези въпроси, предполагам, че ще бъде полезно и за други кандидат-студенти, които също не са наясно. А също и тук да задават други въпроси, свързани с бъдещото си следване.

Благодаря предварително!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпроси от кандидат-студентите към студентите
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 12:47 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 10 пъти.
Здравей. :) Направо към отговорите:

1. По-скоро мит. Специално в Биологическия задължителни са само упражненията. Ако решиш, че можеш да минеш и без ходене на лекции ще трябва да се съобразиш само с времето на провеждане на упражненията. През свободното си време можеш да работиш естествено, няма кой да те спре. ;)

2. Зависи. Обикновено в началото на курса преподавателят си казва откъде ще трябва да се подготвяте за изпита. Може да е само от лекции (тогава очевидно ще трябва да си записваш), може да е от лекции + учебник, само учебник, друга литература... На лекциите преподавателят обикновено казва основните неща, тези на които най-много държи, понеже почти никога няма време за подробности, които ги има в учебника например. Естествено, твой си е избора откъде ще учиш после, важното е да знаеш. ;) А това с флашката го забрави поне в БФ, или го няма въобще или мноооого рядко някой може да ви даде някоя презентация или евентуално лекции. И то след изрични молби. :roll:

3. Има 3 типа дисциплини:
- задължителни - ясно за какво става въпрос
- избираеми - има ги изброени накрая на учебния план, за всеки курс (без първи, поне в БФ) се избират задължително определен брой, най-често 2
- факултативни - ако си си харесала повече от 2 избираеми, останалите ги пишеш като факултативни. Същото важи за курсове от други специалности, спорт и т.н. Подава се молба в отдел Студенти и от момента на подаването този курс ти се води задължителен и държиш изпит по него.

Ами това е, дано да съм помогнала, ако има нещо друго - питай. Успех! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 18:41 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 108 пъти.
meel, много ти благодаря за отговорите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2010, 19:43 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Искам да попитам, дали някой студент по медицина може да изкаже своите впечатления от качеството на обучение в СУ по тази специалност. Ще съм ви много благодарен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски курсове по Английски въпроси

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

natetyyy_sun

4

195

23 Сеп 2013, 19:40

natetyyy_sun Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кое кара студентите да учат сериозно по даден предмет?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ЮФ

BLEED

21

1617

08 Мар 2009, 22:49

BLEED Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. График за записване на студентите в по-горен курс за 2008/09

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Новини

Victoria

16

1759

26 Сеп 2008, 11:20

Methuselah Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Парламентарни избори-как да гласуват студентите? (06/2005г.)

в Студенти - АРХИВ

_MariA_

7

857

19 Юни 2005, 04:54

iliyan Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избори за попълване квотата на студентите в ОС на ФКНФ и ФСС

в ФКНФ

La_Contessa

0

318

26 Май 2011, 21:38

La_Contessa Преглежда последните мнения