Дата и час: 31 Мар 2026, 20:10

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 836 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 56  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: 1 курс Право ('09-'10)
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 14:56 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
iodine написа:
Група I - Организация, система и принципи на прокуратурата и Превилегировани, полупревилегировани и непривелигировани жалбоподаватели пред Съда в Люксембург.

Група II - Организация на Норариалната камара и някакво нещо за Страсбург.

- изпитът като се сравни с предни не е лесен, най-труден е от избираемите тази година и по-труден от някои задължителни (лично мнение).

Както виждаш въпросите не са пълни и за двете групи, част от два се падат.

Бонус информация: Изпитът по ОТП за втори поток е в 311 кабинет от 8:00 сутринта или поне така разбрах :lol: Трябвало да сложат Римското точно предния ден, да може да сме си там от вечерта, тъкмо устен до 20:30 - нощувка в Ректората - ОТП :lol:

Бонус информация и от мен: Зле ти е правописът. Имаш късмет, че повечето изпити в ЮФ са устни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 14:57 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
iNCodE написа:
По философия дали няма да излезе протокол преди 7-ми юли ... ? Разбрах, че който иска може да си нанесе оценките по философия на 7-ми, но дали няма да изнесат протокол по- рано и ако да, то кога точно....

Дам.. и аз се надявам да има протокол по-рано, въпркеи, че надали ще има кой знае какви изненади в оценките :mrgreen:

Иначе - Слави, защо пък устно изпитване до нощите по римско? Нали изпитът ни ще е писмен последно :roll: 8 въпроса за 2 часа.. аз поне така разбрах :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 15:15 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Новкиришка каза, че на 22 и 23 изпитът ще е писмен (8 въпроса/2 часа), а за следващите дати устен като предупреди, че може да продължи доста :) Каза и че тези, които са били на писмен, но искат да си подобрят оценките, могат да се явят и на устните дати. Това, което не схванах е значи ли това, че тези които са на писмен ще си разберат същия ден оценките?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 15:22 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Никой не знае какъв ще е. Този вторник Пиперков каза, че Новкиришка не е решила, а че двамата си предпочитали устни. Още каза, че има вероятност в началото да почнат устно и ако им дойде много да минат писмено. Ние сме на първия ден... значи шансът ни за устен е по-голям.

Относно писмения Пиперков каза, че са 8 въпросчета (може фрагменти от тях) за два часа. Като ако си за 2 или 6 те привиквали и устно - та, да, явно още същия ден ще има оценки. Една година устният бил до 20:30 (не вярвайте на фолклора, който казва 01:00 :lol: ).

@СкУрпЕоне: Тва и некаф фором, не си даам изубщо грижъ как пишъ. Заблешки ти ти ги дай ко шеш, явну ти се некъв грамътик-фанатикот :lol:

Последна промяна iodine на 05 Юни 2010, 15:30, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 15:26 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Устният изпит миналата година продължи до 22:30. Щастливи бяха тези, които си тръгнаха в осем. Така че я пак за фолклора?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 15:34 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
iodine написа:
Никой не знае какъв ще е. Този вторник Пиперков каза, че Новкиришка не е решила, а че двамата си предпочитали устни. Още каза, че има вероятност в началото да почнат устно и ако им дойде много да минат писмено. Ние сме на първия ден... значи шансът ни за устен е по-голям.

Относно писмения Пиперков каза, че са 8 въпросчета (може фрагменти от тях) за два часа. Като ако си за 2 или 6 те привиквали и устно - та, да, явно още същия ден ще има оценки. Една година устният бил до 20:30 (не вярвайте на фолклора, който казва 01:00 :lol: ).

@СкУрпЕоне: Тва и некаф фором, не си даам изубщо грижъ как пишъ. Заблешки ти ти ги дай ко шеш, явну ти се некъв грамътик-фанатикот :lol:

Странно, в понеделник тя каза, че има някакъв ангажимент и няма време за устен през първите дни. Но щом Пиперков е казал друго, явно ще разберем на място :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 15:37 
Флъдзила
Аватар

И аз знам същото като Илда- че първите два дни е почти съвсем сигурно, че изпитът ще е писмен, а за следващите ще е устен. Това, доколкото разбрах, щяло да е така, защото на 22-23 имали някакви съвети, на които трябвало да присъстват. А иначе оценките от писмения изпит щели да излязат не същия, а на следващия ден и тогава, който не е доволен, ще има възможност да го препитат и устно :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 16:25 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
iodine написа:

Тва и некаф фором, не си даам изубщо грижъ как пишъ.

Това е оправданието на всички ниско грамотни в този форум.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 21:13 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Да ви кажа и моето мнение за конспекта по ОТП на проф. Милкова. Според мен 15 въпрос отговаря на глава "Функции на правото", за справко вижте първото изречение. Искам да попитам и от къде четете 21 въпрос, 36 въпрос и Право на европейската общност и Освобождаване от юридическа отговорност, защото само те ми останаха.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 21:43 
Флъдзила
Аватар

15 въпрос 100000% не е това, защото той е от 5 глава и си е разработен доста добре там.
Въпросът за функциите на правото не фигурира самостоятелно, тъй като се препокрива до голяма степен с въпроса за видовете правни норми ( в случая - правни предписания)
21 въпрос трябва сама да си го разработиш - включваш кратка характеристика на право и ПН, морал и морални нормни, обичай и нормни, корпоративни норми и религиозни норми :)
36 въпрос- допълваш от втория учебник на професор Ташев
Право на европейската общност - от обща култура :mrgreen: Намери си информация за него от интеренет или някоя книга, защото в учебника няма. Аз лично.. писах курсова работа на тази тема :lol:
Освобождаването от юридическа отговорност - ОТПАДА!
В този ред на мисли, въпросите от конспекта, които отпадат за изпита са :

Въпроси 4, 5, 16, 18, 19, 28, 39, 90, 91 и, както вече казах, последната част от 95 въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 23:10 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
А за 76. Правоприлагане. Обща характеристика. Основания. откъде мога да чета, че сега открих, че и това нямам?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2010, 23:41 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
Намери от някого лекцията на Кьосев за правоприлагане. Иначе можеш да погледнеш и учебника на Павлова "Гражданско право-обща част". Мисля и че при Алексеев имаше нещо по въпроса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 00:10 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
На Кьосев разбиранията му за правоприлагането са много грешни. Поне бяха такива миналата година.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 05:44 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
За 21 отваряш синия учебник на Росен Ташев на 147 стр. и четеш там. В този учебник ще намериш и за ПЕС. Само дето за 21 ми се струва, че доста прилича на общо няколко по-кратки и май напомня твърде силно на 23, което ме навежда на мисълта, че някъде бъркаме, само религиозните норми го отличават така :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 08:05 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Оф, тези митове и легенди започнаха да ми писват.Само в този факултет, никога до последно не е ясно как ще се проведе даден изпит (устно, писмено, смесено), от колко часа ще е и кой ще изпитва :x .Точно това създава тези митове и образува напрежението около дадения изпит.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 836 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 56  Следваща