Дата и час: 17 Мар 2026, 18:24

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Матура по история 2010
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 22:54 
Lacrima
Аватар

Благодарил (а): 84 пъти.
Deschain написа:
bggashnik написа:
@Spoil, изпитът по история и БЕЛ догодина няма да са теми, а тест, така че изобщо не се занимавай да учиш теми наизуст, ами седни и си учи качествено материала :wink:

Тц, най-вероятно и догодина ще са теми, а от 2012 ще са тестове!

Сериозно ли? Откъде разбра? =) То сега сигурно ще го обсъдят това и до септември трябва да кажат ако има промени...
Много ще е тъпо ей така изведнъж да ги направят на тестове...макар че нали казват, че това е най-добрата форма за изпит. Ще влизат като от НБУ с налучкване, според мен е кофти така...

Международни отношения, I курс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 23:10 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
Абсолютна глупост е това с тестовете, ама какво да се прави, нали трябва да се "европеизираме"...
Еми защото те още нямат никаква идея как да изглеждат тестовете и какво да представляват. Освен това някой факултети може би ще изискват допълнителен изпит за тях. Имат да правят и примерни и пробни тестове, а новата кандидат-студентска кампания започва скоро...Та най-вероятно затова ще остане за подогодина.:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2010, 23:13 
Lacrima
Аватар

Благодарил (а): 84 пъти.
Мдам, прав си. Изобщо всичко е неясно около тия тестове. То даже отначало за нас се говореше, че ще има такива...много недообмислено. Подхвърлят си някаква идея и нищо не правят по въпроса. Не им завиждам на тия с тестовете.. само дано да го направят по самите предмети, които ти трябват за съответната специалност, а не да държиш тестове по всички предмети. Това е доста досадно. :shock:

Международни отношения, I курс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2010, 06:17 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
mina_k написа:
освен българската история и световна,която се учи в 10 клас. :D за сравнение можеш да разгледаш матурите от миналите години!

Благодаря за бързия отговор!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2010, 19:49 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
vanchooo написа:
mina_k написа:
освен българската история и световна,която се учи в 10 клас. :D за сравнение можеш да разгледаш матурите от миналите години!

Благодаря за бързия отговор!

за нищо,успех,защото това е един от най-тежките предмети!

п.п. направили ви впечатление,че матурата по история по желание имаше по-труден тест,но по-лесен писмен въпрос.поне аз останах с такова впечатление!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2010, 19:55 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
Хммм, тестът не беше труден според мен, ама въобще.
А за писмения въпрос, еми то нали се падна същата тема, като на предварителния в СУ. Аз на изпита писах 25 страници, тук същото нещо трябваше да го напиша в рамките на 3 страници. Та малко мислене падна, но пък мисля че се получи добре. :)
Въпросът си имаше тънкости, не е чак толкова лесен. Най-малкото защото може всички да знаят по нещо за външната политика на Крум и от части за вътрешната на Омуртаг, както и за Крумовите закони, но пък Маламир, Пресиан и външната политика на Омуртаг са доста слабо известни сред българското общество, както и положението на Франкската империя.:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2010, 22:03 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Deschain написа:
Хммм, тестът не беше труден според мен, ама въобще.
А за писмения въпрос, еми то нали се падна същата тема, като на предварителния в СУ. Аз на изпита писах 25 страници, тук същото нещо трябваше да го напиша в рамките на 3 страници. Та малко мислене падна, но пък мисля че се получи добре. :)
Въпросът си имаше тънкости, не е чак толкова лесен. Най-малкото защото може всички да знаят по нещо за външната политика на Крум и от части за вътрешната на Омуртаг, както и за Крумовите закони, но пък Маламир, Пресиан и външната политика на Омуртаг са доста слабо известни сред българското общество, както и положението на Франкската империя.:)

грешката е моя,аз визирах тази от 20 май,която се избира като трета.сравнявах я по трудност с матурата от 17 и определено имаше разлики.въпросите изискваха по-високо ниво,а въпросът беше за въстанието на асеневци,като беше доста по-ясно формулиран.просто на мен асеневци са ми по-приятно за писане. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2010, 17:33 
Пишете, о, братя
Аватар

според мен матурата по желание трябва да бъде по-трудна. Що се отнася до леснотата на последния въпрос, е то може ли да се даде по-лесен от Крум :lol:
Лелеееее не мога да повярвам, че само една тема научих както трябва и тя ми се пада навсякъде :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2010, 20:16 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
summer_f_ написа:
според мен матурата по желание трябва да бъде по-трудна. Що се отнася до леснотата на последния въпрос, е то може ли да се даде по-лесен от Крум :lol:
Лелеееее не мога да повярвам, че само една тема научих както трябва и тя ми се пада навсякъде :lol: :lol: :lol:

съдба

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2010, 15:04 
В началото бе словото

summer_f_ написа:

Трябва да почерпиш т.е да ни оставиш да се почерпим.... :rr:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14