Дата и час: 16 Яну 2026, 23:03

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: HELP !!!
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 18:14 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
При приятелите всичко е общо

Последна промяна irenaaa на 15 Юни 2010, 20:53, променена общо 1 път

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: HELP !!!
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 18:41 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Приятели нямаш ли?

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 18:49 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
По-скоро мнение нямаш ли?

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 18:55 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
разбирасе че имам мение :P но тук не става въпрос за това търся помощ да си напиша есето, и идеи които аз не се сещам...ще бъде добре и без вашите тъпи и безлични коментари

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 19:14 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Да... така. Сега. Приятелството някои разбират като "лафене" и очакват то да носи положителни емоции. Други разбират приятелството като "споделяне". Лафенето не е споделяне, а споделянето не е лафене. Лафът е с цел да не си сам, а споделянето е с цел да не се чувстваш сам. Та така.
Кога човек е сам? - Когато не лафи. Кога се чувства сам? - Когато не споделя. Каква е разликата? Ами понякога човек лафи много с другите и в резултат всички го харесват, но никой не го обича. Друг случай е, когато човек много споделя и почти никой не го харесва, но пък малко на брой хора истински го обичат. Защо става така? Защото докато лафиш, не говориш много задълбочени приказки и не си проличава какъв си и не даваш достатъчно да те опознаят, за да те обикнат истински, а пък докато споделяш - обратното - даваш да те опознаят, но най-често ти се изнервят, защото хората са много различни и се дразнят, когато срещат някой различен от тях, защото заплашва собствените им разбирания за това какво е хубаво и какво не е.
И тъй. Кво общо има тва с "при приятелите всичко е общо" - тук твърдението гласи, че истинските приятели споделят докрай. Споделянето не е само на приказки, но и на вещи, и на дела. Споделяне на пространството е прегръдката, споделяне на някой миг е усамотението и т.н. "Всичко е общо" значи, че ако ти е приятел и имаш нужда от нещо, той ще ти го даде. Ако ти е студено, той ще те загърне с дрехата си. Ако ти е самотно, ще постои с теб. Ако ти е топло, ще предложи да те черпи сладолед. Каквото и да не ти е наред, той ще даде от това, което има. Това е да споделяш, а не просто да лафиш. Истинският приятел ще скочи в огъня заради теб, гладен ще ти даде храната си, ако и ти си гладен. Истинският приятел, ако си затворен с него някъде без вода и умирате от жажда, ще предложи да играете карти и победителят да изпие водата, като в играта нарочно ще загуби. За истинските приятели общи са и мечтите и стремежите - те искат едни и същи неща и заедно се борят, за да ги постигат, въпреки трудностите.

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 20:20 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
аз лично не споделям .. излиза че съм самотен а просто не обичам да занимавам хората с проблемите си / щото споделянето аз го разбирам като изсипване на кофата :roll: / а и кошчето върши добра работа в някои случаи :lol: .. и с хората които за които мога да кажа че са ми приятели и с тях не споделям .. и да ми споделят не искам .. но пък бих им помогнал ако имат нужда .. ама аз тия водата и храната бих ги споделил и с непознат в подобна ситуация .. измисли го по добре Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 20:38 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 282 пъти.
invisible написа:
аз лично не споделям .. излиза че съм самотен а просто не обичам да занимавам хората с проблемите си / щото споделянето аз го разбирам като изсипване на кофата :roll: / а и кошчето върши добра работа в някои случаи :lol: ..

ама ако не споделяш и пазиш всичко вътре в теб, в един момент ще се препълниш от несподелени неща и ще гръмнеш. Смисълът на нещата е да бъдат споделяни. В Skype, Facebook, Twitter, youtube - навсякъде има бутонче <SHARE>. Ако не споделяш мислите и чувствата си с човека до теб, по-добре да си вземеш куче, с което да споделяш хляба и водата си...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 21:01 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
ее то това споделяне не е баш споделяне .. това си е лафене по скоро :roll: .. то така колко съм ви споделял в темата за вицоветее ехее

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 8 мнения ]