|
invisible, не си прав. Всъщност къде е е тоя праг за да получиш адекватна услуга...50лв. , 100 лв,. 150 лв., 200 лв. ?! Сметни: Ако средно се дава около 40 лева от човек на месец за общежитие. 3ма човека по 40 лева = 120 лева. + държавната субсидия...излиза немалка сума за стая 5 на 4 метра, в която е инвестирано последно около преди 30 години (за феноменалните ремонти на банята ще споделя по-долу). Де факто за тези пари получаваш легло (в нашия край им викаме "Русенски"...всеки случай хйепи соц. легла, на които са спали около 2000-3000 души), съставено от пружина, която трябва да си стегнеш с кабел + скъсан дюшек. Цялата тази конфигурация е добре да подкрепиш с някоя дъсчица или най-добре врата...защото иначе, лягайки се озоваваш на сантиметър от скъсания балатум. Получаваш 1 рафт от секция 2/3 бюро малка пролука в гардероб...и около 0.5 на 0.5 метра лично свободно пространство (от скъсания балатум). По правилник, до колкото знам, НЯМАШ право да включваш ел. уреди. Под тях разбирай печки, фурни, хладилници...но ако трябва да следим буквално правилника...включи компютри, лаптоп, телевизор, самобръсначка, сешоар, ЗАРЯДНО ЗА ТЕЛЕФОН и т.н. Освен това ти обещават топлофикация. Да..ама...не, понеже тя стига до около 3тия етаж макс. Само да напомня, че като нямаш топлофикация, отново ти е забранено да включваш печки, духалки и т.н. за да не се претовари системата. Според теб нормално ли е да получиш това за 120 лева на стая + държавна субсидия, която нямам и идея колко е...но със сигурност прави стабилна сума, съизмерима с наемите от преди няколко години...защото в момента дъртата баба, хазяйка ще ти поиска доста по-малко от 150 лева. В екстрите към стая в общежитие получаваш и: Забрана да си каниш гости, все пак ти, въпреки, че плащаш не получаваш правото да се разпореждаш с мястото, за което си платил...има си правилник. Проверки, когато си решат...Инспекции на хигиена, дали всичките 2 стола са си там, дали не си изнесъл супер ценното легло и т.н. ...и...майстори, които имат право да идват, да ремонтират, да къртят, да влизат в стаята ти докато се къпеш, ядеш, учиш, спиш...без да имаш право да им откажеш. Относно колосалните ремонти: Миналата година ремонтите в моя блок започнаха тооочно, когато започна сесията. През това време ремонтираха стаята над мен, моята стая и тази под мен...за да може да ми се шуми през цяяяялата сесия и още малко след нея. В резултат...плочките, които бяха в идеално състояние бяха изкъртени за да се сложат абсолютно същите и за да се постави 1 (един) метър водопроводна тръба...което доведе до ситуация, в която протече горната ремонтирана баня в моята, която пък протече в долната...и се наложиха повторни довършителни мазания и ремонти. Кенефът беше задръстен...не щото серем много...а защото някой от гениалните майстори беше решил да изсипе 1 литър лепило за плочки в кенефа (сигурно не му се е сторило нужно да го вложи в ремонтна дейност) Но да се върнем на въпроса...според теб...колко трябва да платя за тези "удобства" за да имам право да съм недоволен ? Интересува ме конкретната цифра... Иначе...в България и храната не струва и градския транспорт е зле и има много цигани...ма за тия пари кво очакваш, братче... Затова...дай да не се мъчим да променяме нищо...Що просто те не продължават да се опитват да ме цакат...аз да не им плащам...те пак да се опитват...мене да ме боли кура...