вечен студент написа:
alter ego написа:
НБУ е особен вид ад, по моите наблюдения... Адът на измамата...

Пълен е, защото в него има и неизмама...

Ами, хич не е ад. Направо си е рай! За студентите от НБУ, които познавам, животът е песен. Някои работят, други по цял ден ходят по кафета и молове, но и едните и други
не се затормозяват с учене.
Затормозяването с учене е показател за успехи ? Всъщност да създадеш специалист може да се случи и без някой да се затормозява и да изживява ада, които ние студентите от държавни университети изживяваме доста често. И не искам да забравяш, че не всички специалности са свързани с наука и с четенето на поголовни количества книги. Хубаво е да говориш само за това, от което ти разбираш, но не и за нещата, "като цяло". И за да не се изкара, че казвам, колко е хубаво да не се чете, пояснявам, че имам предвид - има специалности, които имат съвсем различна насока и човек няма нужда да се напъва кой знае колко , особено ако има някоя и друга мозъчна гънка в повече.
Всичките ми приятели, които учат в Англия и Холандия в далеч по-престижни университети също не са се затормозили.Изкарват си доста лежерно и си учат съвсем нормално. И там се действа на принципа на НБУ доста често ... на хората им пращат нещата по интернет или имат задължително лаптоп. В СУ ходя с лаптоп да си записвам и преподавателите ме гледат, като природно изкопаемо и недоумяват какво се случва. Вярно е, че 20ти век си има харизматичните страни, но ....
Аз днес примерно имах изпит, който трая 8 часа, а можеше спокойно да бъде проведен за максимум 2. Няма смисъл да плюем по чуждото, защото нашето не си е на място.

И за да не се разбира погрешно също ще поясня, че не съм най-големия фен на НБУ. Просто състоянието на СУ е плачевно и да обясняваме на който и да е друг колко е зле е абсурдно.