|
Borisg и аз май те видях преди изпита около 12,30 още пред су,ама не бях съвсем убедена,че си ти и честно казано малко ме досрамя да дойда да се запознаем..пък и ти слушаше музика (ти ли си бил? ) и тъкмо вече се реших да идва,че ми беше мн скучно сама и дойдоха някакви познати....
Аз реших да пиша за едни ние и едни те и си избрах да са ние-българите и те-западните европейци.Основните ми идеи бяха,че сме в Европейския съюз,но въпреки това сме много далече от тях,че ни е нужна промяна ,но никое правителство не може да се справи само,трява промяната да тръгне и от мен и от теб.Писах,че ГЕРБ са започнали промените ,ние обаче трябва да ги довършим.споменах акциите като доказателство,че поне се опитват д аправят нещо.Дадох няколко примера какво можем д аправим вместо смао да се оплакваме.Писах и за различието -как се приема в другите страни и как се приема у нас.(за нетолерантността към гейовете,споменах инвалидите и сираците)Писах за морелните ни системи техните и нашите най-вече,за измамите в дължавата (съдебната сисмета дадох за пример) и масовия начин на мислене на българите.Писах за това,че те иамт гражданско общество,а ние само мрънкаме на съседа и продължаваме да търпим това,което не ни харесва (пример с въздуха над стара загора и малката бройка хора,отишли за протеста против дупките).Писах,че не оценяме културата си (в чужбина дават луди пари за организация на турнета на българиски ансамбли,а тук децата се срамуват да ги види някой съученик с носията,а хората предпочитат някоя чалгадйийка да пее на предизборна кампания отколкото ансамбъл за народни песни и танци),че не ценим и природата си (бетионираме палнините и плажовете преносно и буквално за мидения край Созопол),че нямаме хубав туризъм,а те имат.Цялият ми формат беше като размисли в автобуса,дкато пътувам от калотина до вкъщи,пребирайки се от турне в Франция,Англия и Германия с детски ансамбъл.В заключението пулния с боклуци автобус символизираше държавата и ценностните ни системи.Вкарах един цитата на Юнг.И завършех пак с това,че е време за промяна.За действия,не само за оплакване.За да можем да стигнем най после до тяхното положение.И че е нужно д адействаме "Всички.Ние.Заедно." Това е общо взето май на кратко.Аз си го харесах,ама ще видим дали "те" :р ще ми го харесат...Избрах тази посока иначе понеже позволява включването ан повече политика,а понеже на предварителния бягах от нея реших този път да включа повечко...
Ето и една нова интерпретация: Ние и те- ние си 1акаме оценките,те да побързат малко повече този път ако може :р
|