Дата и час: 16 Яну 2026, 21:46

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Академична справка!
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2008, 19:30 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Искам да попитам дали в отдел "Студенти" на конкретния факултет се издава, нужна ли е молба, прави ли се заявка и тн. Знам, че се заплаща 15 лв. и не дължиш сумата, ако се отнася за програма Сократ или други конкурси. На мен ми трябва за лична информация, как мога да я получа в този случай. Благодаря на запознатите!!! 8)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Академична справка!
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2008, 09:37 
wild child
Аватар

От Отдел Студенти се издава, да. Прави се заявка, не знам колко дни предварително, там ще ти кажат направо. Ако е за лична информация се заплаща 15 лв.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Май 2008, 18:32 
От дъжд на вятър

Знам, че темата е малко стара. Бях направила една тема, но както и да е. Не знам дали някой е наясно, но след като поне 2 седмици чаках за един лист хартия (невероятно трудната за изготвяне академична справка) сега се оказва, че има нещо прецакано в кредитите. По принцип трябва да са 60 за една година, а излизат по-малко, защото от отдел "Студенти", където се правят на толкова велики и винаги заети с това да пушат и да си пият кафенцето, не им е достигнал акъл да видят, че не са ми записали кредитите от първия семестър.Мисълта ми е някой знае ли какво се прави в тоя случай? Още 15лв ли ще трябва да дам заради некадърността на някои? :evil: :evil: :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 10:27 
В началото бе словото
Аватар

Някой запознат ли е с процедурата по издаване на академична справка подробно. Къде се заплаща сумата, в Паричен салон или отдел "Студенти", уверение ли се попълва или молба, малко по-точна информация, ако има, няма да е никак зле :thumbright: :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 16:50 
Постоянно присъствие
Аватар

Отиваш в Учебен отдел и казваш, че ти трябва академична справка. Плаща си се в паричен салон, както всичко останало, струва 15 или 20 лева. Взима се след 1 седмица максимум ако не се лъжа. На мен ми беше готова за 3-4 дни струва ми се :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2010, 00:28 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте.
Преди 2 седмици, отидох в отдел "Студенти" към моя факултет и попитах за издаване на академична справка. Казаха ми да отида в паричния салон да си платя таксата и да се върна обратно. В паричния салон обясних че ми трябва академична справка за степен бакалавър, също така обясних и че съм действащ студент вече в степен магистър. Служителката на касата ми поиска магистърската книжка за да провери дали съм наистина действащ студент и след като провери ми каза че трябва да платя 15 лв. Платих 15 лв, отидох в отдел "Студенти" към моя факултет и там ми казаха да отида след 5 дни. Отивам аз след 5 работни дни и ми казват че трябвало да си доплатя още 35 лв тъй като академичната справка била 50 лв.
Питам се, как става този номер, тъй като според следното което ще цитирам, нещата изглеждат така:

Цитат:
З А П О В Е Д
№ РД 19-22/ 11.01.2007 г.

Във връзка със Заповед № РД-19-44/ 28.01.2005 г. и Заповед № РД-19-718/ 09.09.2005 г. и Решение на Академичен съвет /Протокол № 2/ 15.11.2006 г./, на основание чл. 90 ал.3 от Закон за висшето образование

Н А Р Е Ж Д А М :

При извършване на услуги, свързани с учебния процес, да се събират следните суми :

1. За издаване на академична справка на завършили или напуснали Университета студенти - в срок от 5 / пет / работни дни - 50,00 лв./ петдесет

13.Издаване на академична справка – 15,00 лв. / петнадесет

Първо, на мен на касата ми взеха 15 лв за издаване на академична справка за степен бакалавър.
Второ аз нито съм завършил още университета (тъй като продължавам обучението си в него като магистър), нито съм го напуснал.
На какво основание ми искат да си доплатя още 35 лв за академичната справка?
Моля някой да ми отговори колкото се може по бързо, защото ми е много важно да разбера как са нещата свързани с плащането на академичната справка.
Предварително благодаря.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2010, 14:15 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Колеги,когато искате издаване на акад.справка питат ли ви за какво ви е?Имат ли право да откажат издаване на такава справка?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2010, 14:17 
Primus inter pares
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Не те питат, но има случаи, в които не е необходимо да заплащаш 15 лв. и ако не покажеш касовата бележка, ще те питат :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2010, 16:07 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте... Искам да ви кажа, че съм бясна! Ходих преди 2 седмици да си вадя академична справка, след което ми казаха, че правят ремонт там където е кабинета на моя факултет (славянски филологии) и всички са в отпуска- да отида на 26-ти.. Отивам днес и освен че 1 час издирвах къде е преместен кабинета.. ми казаха да отида през септември!!! Не можели да си влязат в стаята заради ремонта, затова чак есента щели да могат да ми я издадат! Искам да се преместя в НБУ, но записването е до 14.09, което ме плаши, защото се чака доста както за справката, така и за одобряването на молбата до ректора до НБУ... Какво да правя?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 15:22 
you're the same kind of bad as me
Аватар

Ъм, не знам дали този въпрос е точно за тук, но... Някой да има впечатления относно качеството на преводите на справките? Трябва да ми преведат моята на английски, а нямам, така да се каже, безрезервно доверие в служителите на СУ :roll: Да знам дали да си приготвям листче с бележки по наименованията на предметите и преподавателите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 15:31 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Не може ли да я занесеш в преводаческа агенция или нещо от тоя сорт да ти я преведат?

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 15:42 
you're the same kind of bad as me
Аватар

То сигурно може, но после пак ще ми трябват подписи от декана и от не знам си кой още. Поне да не трябва да се разправям допълнително с тия глупости, че един месец я чаках само да ми я направят; не ми се мисли какво може да стане с превода..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 15:41 
натюрморт
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Привет. Аз също имам един въпрос относно академичната справка. Може ли да се издаде такава само за една определена учебна година - например само за първи курс? Също, доколкото знам, документът подлежи на превод и легализация. Моля, някой да потвърди, ако може.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2011, 10:47 
В началото бе словото

Zdraveite!
Parvo se izvinqvam za latinicata, no v momenta nqma kak da polzvam kirilica!
Sega gledah cenorapisa za akademi4na spravka i pi6e, 4e za stipendii ot MON ne se pla6ta ni6to :) Nqkoi znae li dali trqbva da otida li4no da si poiskam spravkata ili moga da pratq naprimer roditel? Za sujalenie nqma kak da otida li4no, a mi trqbva za kandidatstvane za stipendiq ot mon i 6te izpusna sroka, ako ne moje drug da mi vzeme dokumenta:(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Издаване на академична справка - нереално висока такса

в Студенти - общ форум

sedrik

2

1859

01 Сеп 2010, 14:45

Melancolique Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Академична справка за действащи студенти

в Административни въпроси

pisika

1

868

03 Юни 2011, 18:51