Samantha написа:
Цитат:
Във връзка със статията,ако ми позволите едно уточнение..
Цитат:
Ние и те - това са днес нормалните и хомосексуалистите
Въпреки масовото използване на думи като хомосексуал
изъм и хомосексуал
исти трябва да изчезнат от книжовния български език, както е и при почти всички западни езици вече. В немския сега се използват правилните форми homosexuel и homosexualität.В английския също не е правилно homosexualist/homosexualism, а homosexual/homosexuality.Сексуалността на човек не е сексуализъм, не е участие в организация, партия или движение, за да се слагат наставките -ист и -изъм.И щом не се използва хетеросексуалист/хетеросексуализъм, значи не трябва да се използва хомосексуалист/хомосексуализъм.Казва се хомосексуален човек, хомосексуална ориентация, хомосексуално поведение, хомосексуални хора.
Поздрави!
За пръв път виждам друг човек, който да направи бележка за окончанията! (:
И колкото повече мнения чета, толкова повече си мисля, че можех да пиша още, абе, можех, бе, их, и по-хубаво можех, гррр... Кандидатстудентска треска. Почнах с това, че себеопределянето като част от "ние" се дължи на това, че споделяш общи цели и принципи с дадената група, че присъствието в такава те прави по-уверен, по-спокоен, част от силата на многото - затова неонацистите нападат по много, затова гей обществото се събира по парадите и е безумно тогава да има охрана, а да е възможно, когато си сам, да те убият, понеже приличаш на такъв (а как се определя това, м?). После осъзнаването, че съществуват "те", хората, които не са част от "ние", понеже технията обединителен принцип е различен, без значение дали са те - евреите, циганите, американците, турците, съседите, които вдигат купон в три сутринта, или отсрещната футболна агитка. При сблъсък на "ние" и "те" - три възможности да продължиш случката - замразяване на отношенията, евтина агресия, за която няма нужда да обяснявам защо е нещо лошо, нали, насилието е демонизирано още от детските приказки, особено когато "ние" сме му обект, лошия Вълк яде Червената шапчица, лошият Саурон ще срути Средната земя, а ако дадете микрофона на Ноам Чомски, лошите САЩ изядоха Виетнам. Виж, търсенето на общи ценности между "ние" и "те" вече Е яко, предполага възможности за сътрудничество и развитие, но е възможно само когато и двете общества са достатъчно развити. А това се постига (метода на индукцията, кхъ ;р), когато всеки индивид от тях действа възможно най-градивно, което обяснява защо обществата, уважаващи индивидуалните права на гражданите са далеч по-развити и за антипримери - естествено, Оруел, Стената на Флойд и посттоталитарните кризи. За финал, леко ироничното, колко по-хубаво щеше да е, ако кандидат-студентите по журналистика, когато чуят тази тема, си казват не "аха, конфликтите между хората", а "я, колко яко, работа в екип". Много си го харесвах, докато пишех, хах. Айде сега да чакаме резултати.
А Карбовски ме дразни все повече и повече, колкото и малко да съм го чела и никак гледала, затова признавам, че мнението ми е крайно субективно. Мрън, мрън, мрън... Човек, ако искаш да те чета, кажи ми нещо, което не знам, или поне ме подтикни да мисля. А
тази мустатия ме докара до сълзи от смях.