Armin^^ написа:
Не съм доволен от нивото по програмиране. Няма един скъсан... има хора, които след #include <iostream.h> седят и се ослушват като зайци и имат 4 и 5. Не съм доволен от това, че по важни за специалността ми предмети нивото не само, че е ниско, то не съществува, недоволен съм също така, че по предмети, като анализ например нивото е убийствено в сравнение с който и да е друг предмет, който съм изучавал през 1-вата си година. Моите уважения към доц. Рибарска, наистина си разбира от работата, винаги когато съм се обърнел към нея с някаква молба я за задачка, я за разяснение, никога не ми е била отказвана помощ. Изключително любезна и отзивчива жена... която просто се престарава по всички параграфи.
Това не означава, че в целия факултет е така. Аз съм в КН (хехе, все пак темата е КН vs. СИ) и съм доволен от програмирането. Вярно, лекциите меко казано не бяха върха, но пък на упражнения и особено на практикуми се научаваха доста неща. А контролните и изпитите определено мотивираха за учене, защото в общия случай не бяха толкова лесни. Скъсани също имахме, ако това ти е критерий. Винаги обаче се намират разни велики кодери, които съвсем логично са недоволни от нивото на програмирането, специалността и университета въобще, че и се правят на много отворени на асистентите. Е сори, все пак нещата трябва да се изграждат от нулата.
А за Рибарска просто нямате право да се оплаквате
Armin^^ написа:
Има интересни предмети, които обаче или са ала-бала или са сложени там само да запълват програмата. Например комуникативните умения. По комуникативни умения се правеха супер яки неща. Лекциите не ми бяха интересни, защото повечето работи ги знаех от обща култура, но на упражненията правехме симулации на интервю за работа, на бизнес преговори, монолози, дебати. Ето това е нещо важно, което трябва да се изучава обстойно. Защото комуникативните умения са нещо, което ползваме всеки ден. Плюс това едно 80% от колегите ми са толкова затворени, че една приказка не мога да си кажа с тях като хората, било то за интереси, учене или каквото и да е. Английският беше сложен там е така, за ташака, да има нещо там в сряда. В тези условия нищо не може да се научи. Учителката беше готина, супер много сме си говорили с нея на най-различни теми. Аз проблеми с английския нямам, ама колегите ми, дето са от МГ-та повечето са жив зян. Какво научиха те за тея няколко месеца? Нищо. Въпреки, че за мен часовете по английски си бяха отмора, смятам, че без тях щеше да е по-добре, най-малкото защото хората с по-ниско ниво на английски нищо не научиха, зубреха отговори и минаваха с 5 и 6 с клизма. Блъскат се някви простотии в програмата, не знаят кво правят.
На мен пък комуникативните ми бяха изборна (при същия екип) и смея да твърдя, че и лекциите и упражненията (бил съм и на ваше упражнение) бяха пълна пародия. Накрая трябваше да направим глупав проект, който няма никаква връзка с дисциплината и реално e услуга на доцентката. Почти нищо не научих, добре че поне взех 5 кредита и шестица.