Дата и час: 06 Апр 2026, 21:44

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1500 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 100  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 00:18 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте и от мен, време беше и аз да се включа, след като от месеци следя форума :)
bggashnik написа:
Тъпо е да заклеймяваш всичко в България така... А още по-тъпо е да търсиш вината другаде а не в себе си :evil: :evil: Не те приемат, казваш "Всичко в България е корумпирано" и приключваш :lol: :lol: Не бях чувал за по-тъпо изказване от "Всички места са вече заети"...Интересно дали сама си вярваш...Жалка картинка, жалко за тебе...

Напълно съм съгласна,трябва да сме оптимисти,все пак надеждата умира последна!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 00:29 
В началото бе словото
Аватар

fifi_sf написа:
поне да ми бяха надраскали работата , а те я оставили непокътната ( работата ми не беше обикновенно есе , но все пак те са тези , които преценяват- ходих и на курс) кандидатствам за 2ра година ,знам за какво става дума .... това е БГ всичко е корумпирано

Не съм съгласен. Направих си перфектна работа на предварителния и с доста червено и сбъркани имена на министри 4.75. Не става въпрос за това. Съдбата е жестока... Казах го на съучениците ми в началото на 12 клас:"Вижте са... Вие се скъсвате да учите и не се знае дали ще ви приемат. Аз ще уча журналистика в СУ... и знаете ли защо? Не защото съм много умен... не защото имам високи оценки, а защото съдбата е жестока... и аз където 5 години не отворих книга ще влза в СУ с журналистика, а вие където 5 години се скъсвате да учите и в крайна сметка...съдбата е жестока..."
Справка: Не съм чел "Под игото" (Която и творба да назовете - не съм я чел - сериозно...). Диплома 4.60, Диплома по химия 3.00, диплома по математика 4.25, диплома по изобразително 5.00 и т.н. и т.н.
С "обикновено есе" не се влиза. На курса беше споменато.
И съм твърдо убеден, че ще бъда приет в една от 3-те специалности на факултета. Не бъдете черногледи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 00:35 
В началото бе словото

Дааа и аз точно за това говоря :) :) Но все пак всеки сам си избира как да разсъждава

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 00:44 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
ДАЛАВЕРА,КУЧЕ МРЪСНО,КЕФИШ МЕ !!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 08:35 
В началото бе словото

А това , че работата не ми беше проверена , защо не разсъждава в/у този въпрос ?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 08:57 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Бах мааааму... 16ти е ... искаме оценки !!! :cheers: Аз под 5.50 оценка, не искам да виждам >,<

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 09:22 
В началото бе словото

Не знам за вас, но след всички тези негативни мнения и нереалния срок на изчакване, вече взех да се скапвам и си мисля, че нищо добро няма да излезе от цялата работа. Няма никакви константни критерии така като чета какво пишете. Няма как да се ориентираш за каквото и да е. Не е въпроса в ученето, не е въпроса в количеството. Ами ако се случи точно твоята работа да не проверят и да пишат оценка на хаос? Май се самозаринах в песимизъм. Не знам за вас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 09:50 
В началото бе словото

Приятели, оценките от предварителния изпит трябваше да излязат на 16-ти април. Както се досещате, не стана така. На 18-ти се обадих във факултета и попитах, а те ми отговориха: "Всеки момент". Това беше в 10ч сутринта. Резултатите излязоха в 17ч. Поемете дълбоко дъх и имайте още мъничко търпение. Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 09:52 
В началото бе словото
Аватар

fifi_sf написа:
А това , че работата не ми беше проверена , защо не разсъждава в/у този въпрос ?!

Това, че няма червено показва че нямаш грешки. Просто не им е харесало.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 10:23 
В началото бе словото

оф ,дано вече днес да е денят! :(

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 10:33 
В началото бе словото

Дано! Предлагам да си организираме масово стискане на палци. :alien: :bounce: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 10:36 
В началото бе словото

айде някой ако се обади да казва какво става (аз в момента съм без телефон и така ще е до довечера :( )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 11:07 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
fifi_sf написа:
поне да ми бяха надраскали работата , а те я оставили непокътната ( работата ми не беше обикновенно есе , но все пак те са тези , които преценяват- ходих и на курс) кандидатствам за 2ра година ,знам за какво става дума .... това е БГ всичко е корумпирано

Това е журналистика, всичко е грамотно.
Писането е начин на мислене. Без да те нападам, да вземем под внимание твоите 2 поста. Тук срещаме ужасната обществена болест да се "пише" без да се гледа клавиатурата - без да се зачитат които и да било граматически, пунктуационни, правописни закони. За какво са тия работи? Правописните, граматическите и пунктуационните закони съответстват на логическите закони, чрез които се строи един текст, какъвто и да е той. Например пунктуацията отразява естествените логически събития, чрез които работи човешкият мозък (особено журналистическият!) когато мисли.
Виж, дотук съзнателно направих две неща. Първото "нещо" е това, че горе употребих (абе, "написах") "2" вместо "два" (трето: усети ли логическия error? "2" четеш като "две" без помощта на контекст; следва момент на стъписване, продължил части от секундата, но спънал лекотата на четене). Та, свещените стилистични норми повеляват да напиша "два поста", а не "2 поста" - за да има равновесие между космическите сили и... Второто е, че разместих "правописните, граматическите и пунктуационните" в следващтото изречение - мести ги мислено и ще усетиш защо и какъв е ефектът върху лекотата и логиката на четене. В този абзац нарочно направих четвърна грешка - илюстративно - прекалено дългата скоба на пътя на една мисъл. Допълнително, обезсилих точката и идеите ми станаха още по-нечетими, какъвто е и целият този абзац. За трите точки (виж), чиято роля е ефекта "блъскане в стена", няма нужда да коментирам.
И да вярваш, че всички места са за връзкари, и че в "БГ" "всичко е корумпирано", и (о, небеса!) да ходиш на курсове, не... "изгладиш" ли отношението си към писането, няма да бъдеш журналистка. С твърди убеждения, че България е скапана, които лично за мен са толкова остри, че пронизват сърцето ми без да могат да направят рана, може да правиш успешна публицистика. Или поне актуална. Но нека повторя: не нападам теб (не те познавам). Просто малкият мой пост по темата от само себе си прерасна в излияние за пунктуацията, журналистиката и космическите принципи. Ако оставим настрана за три месеца тия велики теми, които ще се сплетат с журналистическата ни същност в бъдещия наш, истински живот, тия работи са идеални за пълене на времето до излизането на резултатите. ;)
А ако за някого тия неща носят смисъл, ще се радвам много да пълним форума с мисъл - и ще почна да пиша тук. Защото може страниците да са 46, но идеите са бедни. А, все пак, ние ще ставаме журналисти! Не знам кой доколко и как усеща отговорността, която поема, щраквайки с химикала си на влизане в Информационно-рекламния център на СУ... Стига съм говорил.
Ммм... надявам се да говорим. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 11:12 
В началото бе словото

Само не знам каква е тази жажда за оценки. Не помните ли пролетта - чакахме, чакахме и накрая всички масово разочаровани...
Дайте го по-спокойно - лято е, времето е страхотно и има много по-интересни и смислени неща за правене, от това да се цикли в тоя форум.
А оценките ще излязат, за това не се притеснявайте.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 11:13 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
vader написа:
Това е журналистика, всичко е грамотно.
Писането е начин на мислене. Без да те нападам, да вземем под внимание твоите 2 поста. Тук срещаме ужасната обществена болест да се "пише" без да се гледа клавиатурата - без да се зачитат които и да било граматически, пунктуационни, правописни закони. За какво са тия работи? Правописните, граматическите и пунктуационните закони съответстват на логическите закони, чрез които се строи един текст, какъвто и да е той. Например пунктуацията отразява естествените логически събития, чрез които работи човешкият мозък (особено журналистическият!) когато мисли.
Виж, дотук съзнателно направих две неща. Първото "нещо" е това, че горе употребих (абе, "написах") "2" вместо "два" (трето: усети ли логическия error? "2" четеш като "две" без помощта на контекст; следва момент на стъписване, продължил части от секундата, но спънал лекотата на четене). Та, свещените стилистични норми повеляват да напиша "два поста", а не "2 поста" - за да има равновесие между космическите сили и... Второто е, че разместих "правописните, граматическите и пунктуационните" в следващтото изречение - мести ги мислено и ще [size=85]усетиш защо и какъв е ефектът върху лекотата и логиката на четене. В този абзац нарочно направих четвърна грешка - илюстративно - прекалено дългата скоба на пътя на една мисъл. Допълнително, обезсилих точката и идеите ми станаха още по-нечетими, какъвто е и целият този абзац. За трите точки (виж), чиято роля е ефекта "блъскане в стена", няма нужда да коментирам.
И да вярваш, че всички места са за връзкари, и че в "БГ" "всичко е корумпирано", и (о, небеса!) да ходиш на курсове, не... "изгладиш" ли отношението си към писането, няма да бъдеш журналистка. С твърди убеждения, че България е скапана, които лично за мен са толкова остри, че пронизват сърцето ми без да могат да направят рана, може да правиш успешна публицистика. Или поне актуална. Но нека повторя: не нападам теб (не те познавам). Просто малкият мой пост по темата от само себе си прерасна в излияние за пунктуацията, журналистиката и космическите принципи. Ако оставим настрана за три месеца тия велики теми, които ще се сплетат с журналистическата ни същност в бъдещия наш, истински живот, тия работи са идеални за пълене на времето до излизането на резултатите. ;)
А ако за някого тия неща носят смисъл, ще се радвам много да пълним форума с мисъл - и ще почна да пиша тук. Защото може страниците да са 46, но идеите са бедни. А, все пак, ние ще ставаме журналисти! Не знам кой доколко и как усеща отговорността, която поема, щраквайки с химикала си на влизане в Информационно-рекламния център на СУ... Стига съм говорил.
Ммм... надявам се да говорим. ;)

:JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1500 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 100  Следваща