Дата и час: 06 Апр 2026, 13:50

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1500 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 16:33 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Skuipi написа:
Хм.. странно. :) Аз пък писах за гей парада като основната ми насока беше дискриминацията.

То от там беше взета и самата тема :) Аз писах за НИе- децата на прехода - задоволени от всичко- и те- децата на Третия свят - нямащи нищо :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 16:33 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
cvetika написа:
Skuipi написа:
Хм.. странно. :) Аз пък писах за гей парада като основната ми насока беше дискриминацията.

Дааа... повечето хора са писали за това, защото явно това се е искало ... А аз със войните по пътищата на къде отивам...... :shock:

Споко, аз писах за чалгари и метълисти :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 16:35 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Чалгари и метълисти ... Контраста е покъртителен ! :!: хаха вчера си говорих с един стар метълист, който ми разказа как като тийнейджър е ходел сам на гробищата, за да спи там ... "Лягах върху някой гроб или до него"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 16:45 
От дъжд на вятър

cvetika написа:
Чалгари и метълисти ... Контраста е покъртителен ! :!: хаха вчера си говорих с един стар метълист, който ми разказа как като тийнейджър е ходел сам на гробищата, за да спи там ... "Лягах върху някой гроб или до него"

Позьорщина...

Borisg написа:
cvetika написа:
Skuipi написа:

Дааа... повечето хора са писали за това, защото явно това се е искало ... А аз със войните по пътищата на къде отивам...... :shock:

Споко, аз писах за чалгари и метълисти :lol:

Кои бяха "ние" ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 16:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Becksy написа:

Кои бяха "ние" ?

Есето ми засягаше човешките общности като цяло, и това как всяка общност с даде интерес и идея лепва етикета "Те" на общностите които не споделят нечия идея и интерес. И от там нататък манджа с грозде :lol:

---> http://www.youtube.com/watch?v=BNyRU0fKHAY
Ай, да слушкате нещо хубаво до резултатите :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 17:25 
zsa zsa zsu
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Borisg написа:

Есето ми засягаше човешките общности като цяло, и това как всяка общност с даде интерес и идея лепва етикета "Те" на общностите които не споделят нечия идея и интерес. И от там нататък манджа с грозде :lol:

И моята идея беше сходна, писала съм, че обемът на понятието "Ние" може да стеснява и разширява ("ние" сме аз и моите приятели или роднини; "ние" са хората, говорещи моя език или изповядващи моята религия; хората споделящи моите интереси; "ние" са хората от моята националност и тн) докато под "Те" винаги се разбират различните, чуждите хора, които не са част от нашето битие (Сартр - Адът това са Другите) Обширно пиша и за свободата и избора, който правим, желанието да изпъкнем, да достигнем личностна реализация, а не да бъдем като Масовия Човек (Мартин Хайдегер). Споменавам и за дискриминацията, за борещия се за правата на чернокожите Мартин Лутер Кинг, за евреите, за половата дискриминация и такива неща :)

Последна промяна infinity* на 17 Юли 2010, 17:49, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 17:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Как си изпуснала сексуалната революция :lol:

пп: шегувам се :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 17:48 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Аз се срамувам изключително от това, което написах и дори не ми дреме каква оценка са ми поставили.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 18:44 
В началото бе словото
Аватар

easy написа:
Аз се срамувам изключително от това, което написах и дори не ми дреме каква оценка са ми поставили.

Защо? Какво толкова беше?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 19:58 
В началото бе словото

infinity* написа:
Borisg написа:

И моята идея беше сходна, писала съм, че обемът на понятието "Ние" може да стеснява и разширява ("ние" сме аз и моите приятели или роднини; "ние" са хората, говорещи моя език или изповядващи моята религия; хората споделящи моите интереси; "ние" са хората от моята националност и тн) докато под "Те" винаги се разбират различните, чуждите хора, които не са част от нашето битие (Сартр - Адът това са Другите) Обширно пиша и за свободата и избора, който правим, желанието да изпъкнем, да достигнем личностна реализация, а не да бъдем като Масовия Човек (Мартин Хайдегер). Споменавам и за дискриминацията, за борещия се за правата на чернокожите Мартин Лутер Кинг, за евреите, за половата дискриминация и такива неща :)

И аз съм засегнала нещата по подобен начин. :) Ще разберем скоро дали е успешна стратегия и линия на мислене. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 20:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Аз естествено, първото нещо което ми дойде на ум, беше за българите и след това за дискриминациите. Реших обаче, че повечето хора ще пишат за тези неща, така че се пренасочих към спорта и по-конкретно футбола....
сега като гледам така обаче, май сбърках..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 21:14 
В началото бе словото
Аватар

firehand написа:
Аз естествено, първото нещо което ми дойде на ум, беше за българите и след това за дискриминациите. Реших обаче, че повечето хора ще пишат за тези неща, така че се пренасочих към спорта и по-конкретно футбола....
сега като гледам така обаче, май сбърках..

Моята учителка винаги ми повтаряше: "Първата идея я смачкваш и я хвърляш, защото това ще бъде първото хрумване на 50% от хората, ако не и повече". Така, че може би не си сбъркал...Ще видим резултатите :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 21:16 
От дъжд на вятър
Аватар

Значи май ще имам 2! :( Макар че не писах за дискриминацията...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:06 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
steli написа:
Значи май ще имам 2! :( Макар че не писах за дискриминацията...

не е така!зависи как си го представила.никой не може да напише нещо нечувано,невиждано,непрочитано.аз мисля,че въпросът е в личната гледната точка,която ще разкриеш в есето си!

прочетох по-горе,че е по-добре да се развие един проблем добре,отколкото повече,но полувинчато.попринцип съм за това мнение.но в случая,поне от това,което споделихте след изпита-в есетата са засегнати различни "ние" и "те".темата това и предполага,важното е да не е хаотично и събиращо твърде различни позиции.така си мисля аз.
хареса ми идеята на cvetika.различно е ,но при всяко есе зависи от проверителя,тъй че едва ли брутализмът е фатален.

така или иначе-щом стигнахме дотук може и да издържим още около 48 часа! :wink: в този ред на мисли да ви попитам-доколко е сигурно ,че ще излязат в понеделник,тъй като ще съм в софия тогава и се чудя сигурно ли ще е да се разкарвам до "стената на плача"?
там тръпката ще е истинска,не вярвах,че в това технологично време ще ми се случи! :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:21 
pure rock fury
Аватар

Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Благодарил (а): 2 пъти.
Кандидатстуденската кампания на ФЖМК е организиран подмолен геноцид над нещастното младо поколение, водещ до неврози, неконтролируема агресия и инфаркти. Основно впечатление от последните петнайсетина страници.

Относно блоговете - с това Георги Лозанов ми става все по-симпатичен. Алтернатива - да, подбутващи журналистиката да се движи напред, възможност за по-динамичен контакт между професионалистите и читателите - да; но само някои блогове. Това, което ме дразни, е антиутопичната възможност да ги приравним изцяло със стандартните медии. Ами каузите във фейсбук тогава? Моят блог не е медия. Разговорите ми по телефона не са медийни изяви, нито мненията по форуми. Свобода на словото, ала-бала...

А Светла Петрова Е пич.

п.п. ако минавате през Пловдив и си търсите място за спане, бягайте в Hikers Hostel. Няма такъв айляк и спокойствие. (:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1500 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Следваща