Дата и час: 16 Яну 2026, 21:54

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 311 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Вегетарианството
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 19:30 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
pora_e_priqtel написа:
...

:)
като един съвестен модератор, можеш да отвориш нова тема за вегетарианството :P
и да преместиш последните мнения там, вместо да спамиш кучешката темичка

казала съм си го в предния пост, а ти ме принуждаваш да го повтарям
fak написа:
и всяка проява на хишничество и експлоатация на живи същества, които притежават психика!, са нехуманни!

Овцете се хранят с трева, да... Но при тревата не се наблюдава висша нервна дейност... това, че някоя биоложка твърди, че доматите растат по бързо, слушайки Рахманинов освен, че е смешно, съвсем не доказва, че растенията имат психика :roll:

Аз месо не ям, понеже се чувствам ужасно от факта, да отнемам нечий живот, за да задоволя вътрешна, егоистична потребност, която не е толкова жизненонеобходима, колкото доставя чисто вкусово удоволствие, без което мога и да мина ;)
и мисля, че човечеството е с достатъчно високо емпатично развитие, че да съпреживява болките и страданията на животните, ужаса на смъртта им... и да осъзнае, че няма нужда от всичко това :) Затва викам за хуманното в постъпката. Вълкът няма хуманност, той няма разум, като моя.

аз ще оцееля и ядейки краставици ;) а и останалите хора

ух, забравих... поздравче -

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Уличните кучета?
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 22:45 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
fak написа:
...и всяка проява на хишничество и експлоатация на живи същества, които притежават психика!, са нехуманни!... аз ще оцееля и ядейки краставици ;) а и останалите хора

Целта на моя живот не е "оцеляване", нито пък е "хуманност". За мен е нормално нещо да експлоатирам живи същества. Аз самият често се оставям да бъда експлоатиран, за да върви по-добре работата. Не се страхувам от болка и унижение. Не осъждам причиняването на страдание строго, защото не се страхувам, че някой ще накара мен да страдам. Ако знам защо страдам, понасям и гледам нещата от добрата им страна - а именно свършената работа. Нямам комплекс за малоценност, който да ме кара да се бунтувам срещу онези, които ме карат да се чувствам по-незначителен. Напротив, ако служа с малък принос към голямо дело, което няма да се пише на мое име, аз вътрешно се чувствам напълно удовлетворен по най-обективни критерии. И така, тъй като свинете "нямат разум като мен", аз преценявам вместо тях как да допринесат за прогреса на живота на земята. Решил съм да ми служат за храна, така и става. Ако коля прасе, то умира от ръката на разумно същество. Следователно, щом разум преценява как да свърши животът му, то фактически по-висш смисъл координира края му с бъдещето на останалия организмов свят и така всъщност хищничеството ми свързва по-нисшите организми с по-висшите в една хранителна верига, движеща се заедно напред към по-добри дни. Защо да отнемам шанса на прасето да бъде част от бъдещето на човечеството, а същевременно да си спъвам собственото развитие, хранейки се с боклуци? Защото каква по-пълноценна храна от нещо, което е толкова висше и одухотворено? И каква по-висша форма може да приема една материя, ако не човешката? Да я оставя в прасешка форма ли? Това ли е... хуманно? Аз съм материя и между човешка и прасешка форма, избирам човешката. Тази материя, която без да има собствен избор, е формирала прасета, аз избавям от клетката на безсъзнателното съществуване и я внедрявам в една система, която сама избира своето бъдеще. Ако това е престъпление, то значи престъпността е заложена дълбоко в човешката природа. Следователно едно такова пресъпление не е срещу природата, а срещу някаква изфантазирана вегетарианска идеология без реални природни основания, защото игнорира истината за човека.

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:13 
Senza di te la mia vita non ha senso
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Яжте трева бре .. ега всички станем джуджета по 1.30 и 30 килограма.. :lol:
Без месо нищо не става.. така сме създадени от природата - който иска да върви срещу нея - прав му път..

Някой за пиле в сладко-кисел сос ? :lol: :lol: :lol:

Последна промяна Noctis на 18 Юли 2010, 00:46, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:17 
Tormentor of christian souls
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
Noctis написа:
Някой за пиле в сладко-кисел сос ? :lol: :lol: :lol:

Пу, за мен! :drunken: :cheers: 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:18 
Аватар

... Цялото това удоволствие само за 6.50 порцията
Безценно !!!! :bounce: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:20 
Аватар

Тихо тихо... че нямам пари, а верно ми се дояде и става скандално!! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:24 
Аватар

Нека изчакаме Мулиган-дзъ .. да се появи във форума и ще го накараме да ни води .. нали са негови хора ! :lol: :lol: :lol: :lol:

И по темата - Човекът никога нямаше да оцелее ако не е ял месо .. през Ледниковия период сигурно са преяждали с Ананаси и хляб купен от "Фантастико" ?
Да не говорим за шикозните топли дрехи от листа на ... ъ-ъ-ъ ... Борчета?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 23:48 
Добрата фея
Аватар

дискусия с тебе не ми се води, щото изписваш двайсе реда, а всъщност не казваш нищо :(

FightForFreedom написа:
Целта на моя живот не е "оцеляване", нито пък е "хуманност".

силно се надявам, че целта на твоя живот НЕ е ''да ядеш''. В противен случай всичките двайсе реда, дето си избълвал биха имали смисъл :roll: , но дълбоко се съмнявам в това, съдейки по абстрактните ти, идеалистични и философски разсъждения :)

м да... престъпността, агресията, конкуренцията, ако щеш, е изначално заложена у човека... но докато преди 500 години е било нормално турчолята да колят и разграбват европата, и инквизицията, начело с торквемада да гори на клади хиляди вещици и вещери, то в момента сме се променили интелектуално и сме изтасТнали емоционално дотолкова, че не смятаме за нормално да се колим по улиците, нали? :)
развили сме се :) и заклеймяваме безпричинната агресия :)
но не упражняваме ли такава и върху животните?!

Та... ако ти, давайки своя принос за висшата кауза на живота си(ти си знаеш каква :mrgreen: ) , не нараняваш безпричинно останалите живи същества, изгубваш ли човешката си природа, част от която явно е пожертвана в стотиците години развитие, цивилизация и хуманизиране :compress: ?

постскриптум.не е по темата(щото темата е за кучетата), ама ако вътрешно се чувствате пещерняци и милеете за открития огън, огърлиците от зъби ловенето на дивеч, то яжте месо...
някои сме еволюирали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 00:04 
Аватар

Ааа така ли еволюирали сме ..
Нищо, че горките пещерняци мъчно са преживяли месо, за да може един ден тук да бъдеш ти и да ги заклеймяваш на пещерняци, тъпанари и т.н.
Еволюирала си, защото твоите предшественици не са пасли трева.. и са оцелели по този начин.. и е абсолютен мит, че човек може да е напълно здрав като дъвче растения :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 00:15 
Добрата фея
Аватар

Noctis написа:
Еволюирала си, защото твоите предшественици не са пасли трева.. и са оцелели по този начин..

тогава не са се къпали, бре... ти с'а що се къпеш?! (тука гадая, няма как да съм сигурна :mrgreen: )
и въобще... промяната е за добро :wink:

Noctis написа:
и е абсолютен мит, че човек може да е напълно здрав като дъвче растения :wink:
ти па се изказа :mrgreen:
тия, дет се тъпчат с пържоли сигурно са по-здрави с високо кръвно и холестерол до небето :mrgreen: :mrgreen:

моля модераторите да направят тема и да преместят мненията там

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 00:20 
Аватар

Не се били къпали ? Не ходиш по стереотипите обаче :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Сигурно съвсем случайно селищата са били около водоеми.. само за да пият нали ? :lol: :lol: :lol: :lol:

И човек няма да има високо кръвно и холестерол ако яде в умерено количество ..целта не е да изяде стадо агнета за обяд :cat:

П.П Ти зелена ли си ? :alien: :mrgreen: (Качеството на снимката не е мн добре и не мога да преценя :oops: )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 01:22 
Аватар

fak написа:
безпричинната агресия :)
но не упражняваме ли такава и върху животните?!

Моме... каква агресия те гони теб бе?! МАй са ти в повечко филмите на ужасите, а!? :cyclopsani: :lol: :lol: :JC-hysterical:

Животните които ЯДЕМ /да щот ние не сме като теб "умни" и "еволюирали" и за разлика от принцески като теб, си ядем месо!/ се отглеждат с цел да се убиват. Убиването става бързо и безболезнено - има си начини за всяко животно, едва ли искаш да ги чуеш като те гледам колко си чувствителна на тази тема! И за да ти спестя кървавите подробности, ще ти кажа само, че тези животни не се мъчат, не усещат смъртта и не са преследвани с брадва, мачете, електрическа дърворезачка, НЕ СА изтезавани, преследвани и убивани както си представяш ти.
И не ми сравнявай убийство на хора с убийство на животни... не е едно и също!

Сега зацепи ли? Дано.

Време е да излезеш от филма на ужасите, принцеске! :)
:moderator:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Вегетарианството
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 01:35 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Месото доставя аминокиселини, които на свой ред карат човешкият мозък да функционира по-добре. И, да месото е "виновно" за еволюцията.

Иначе, няма нищо лошо в това да ма'аш краставици, макар и аз да не виждам логиката в него. Стига никой да не мрънка срещу това, че съм готов да пробвам от всеки животински вид, който вирее сред майката природа и има някакви вкусови качества, нямам проблем с вегетарианците.

За да бъдеш веги трябва да си безумно беден, безумно богат или ... жена.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 01:53 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Как пък не се намери един невегетарианец, който да не каже някоя глупост. Не ме карайте да се чувствам тъпо заради това, че попадам в една категория с вас!

Вайпър, я изгледай този филм и пак ми кажи дали животните, които се отглеждат за храна, се убиват бързо и безболезнено:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 02:08 
Аватар

pora_e_priqtel написа:
Не ме карайте да се чувствам тъпо заради това, че попадам в една категория с вас!

Айдее... и тоя ще става веги!
Стани веги за да се оттървеш от нашата "категория"! Ставаш веги и си решаваш всичките душевни терзания - тва явно е станало някаква мода вече! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 311 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Следваща