Calipso написа:
Айде,айде на 18 години човек да знае,какво иска...малцина са такива.Ако ти си от тях - поздравления.Аз се смятам за човек от златната среда и не ми е тотално ясно,за какво иде реч със специалността Право.Не бълнувам никакви пари,коли,жени и тн.Както някой каза,образованието е средство,а не цел.След 5 години и половина ще видим тези,които са поели по този така "нашумял" път с какво мислене ще са.Аз съм избрал тази специалност като нещо,което наистина ще е интересно,а не някои математически сметки,компютърни задачи и тн.(да не се обиждат хората в тези специалности,за всяко нещо си има хора).Пак ще кажа на 18 години,мога единствено да живея с мисълта за поставяне на едни амбициозни цели пред самия себе си и как да започна "да се отглеждам" сам,без помощта на "мама и тате".
Но все пак - в днешно време,ако ми кажете,че без пари ще успеем и че сме барнали Господ за шлифера - продължавайте с тази идея.Всеки се бори за едно добро материално положение.Правото(еквивалент на правото са едни финансии в УНСС,примерно) е добър път за хора,които желаят състезание с колеги,за да пробиеш на пазара.Това е моето мнение и не желая да го налагам,просто много лесно е да кажеш - "ти си избираш правото,щото искаш кинти,к*рви и пиене,а аз моля ти се си избирам педагогика,защото обичам децата и да се бъхтя за 400лв.?"...
Имаш късмет, че не водим този разговор след 5 години,защото щях да те осъдя за клевета.

:D Къде точно споменах, че знам какво искам? Дори не съм в "златната среда" - имам доста повърхноста представа какво се учи и ще е откривам що е т'ва нещо правото в движение (ако се излъжат да ме вземат все пак). И все пак, изричайки "адвокат","юрист","прокурор""нотариус","съдия","власт","пари","добро социално положение","хубав живот", изглеждат ми много добре подредени така. Всеки, който иска да учи това много или малко, също има подобна комбинация в главата си. Според мен образованието за мнозина е цел, защото е средство към целта. В заключение: искам проклетото класиране.
П.П.Забравих да спомена и хубавата песния, ако изобщо съществува такова понятие по наше време + къща на Бахамите. (sun)