Дата и час: 20 Яну 2026, 22:49

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 803 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 54  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Стипендии (2010-2011)
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 16:49 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
А дипломата как се формира, щото аз не знам, :oops: . Сумата от всичките оценки през годините, разделена на броя на изпитите, и хоп, вече имам успех. Така ли? И ако примерно се получи 5, 60, в крайна сметка завършваш ФМИ с оценка отличен 5, 60 или отличен 6, 00? Един преподавател ни беше казал преди много време, че не се вземат предвид стотните, а се закръглява.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 16:51 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
Йовков написа:
А дипломата как се формира, щото аз не знам, :oops: . Сумата от всичките оценки през годините, разделена на броя на изпитите, и хоп, вече имам успех. Така ли? И ако примерно се получи 5, 60, в крайна сметка завършваш ФМИ с оценка отличен 5, 60 или отличен 6, 00? Един преподавател ни беше казал преди много време, че не се вземат предвид стотните, а се закръглява.

Да, оценката се формира по този начин, но ако например имаш успех 5,60, то си остава 5,60 в дипломата, а не 6,00.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 20:37 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 31 пъти.
Йовков написа:

Не е така. Освен, че не се закръглява, доста важен е държавният изпит. Взимат се всичките ти изпити (задължителни и изборни) през годините дели се на броят изпити и примерно се получава 5.60. След това се взима оценката ти от държавен изпит, която примерно е 5.40. Крайната оценка която се пише в дипломата ( с която завършваш ФМИ) е средно-аритметично на 2-те оценки от държавния и осреднената от изпитите през годините и е 5.50. От там вече не се закръглява, а имаш 5.50

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 16:06 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 108 пъти.
von написа:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/administrativno_obsluzhvane/usloviya_i_red_za_predostavyane_na_stipendiya/pravila_za_otpuskane_na_stipendiya_v_su значи не знам колко души ще вземат стипендия, определена бройка се отпуска...гледат се много неща,дори родителски доходи за 6 месеца назад... има и еропейска, тъй като всичко е пълна каша, когато се падават докумнетите и всичките цифри,които трябва да се изчислят, трябва да помогнат хора от студентски отдел на съответната специалност

"3. Студентите нямат право на стипендия в следните случаи:
3.1. Прекъсват или повтарят учебна година или семестър, с изключение на:
а) повтарящите поради болест;
б) студентките майки, повтарящи поради бременност, раждане и отглеждане на дете;
в) повтарящите след прекъсване със заверени семестри и положени изпити поради промяна в учебните планове и програми."

Не можах да разбера какво имат в предвид "Прекъсват или повтарят учебна година или семестър" - когато годината (или семестъра) се прекъсне преди да е свършила ли? Или и ако се прекъсне след вече завършен (успешно) курс?

Последна промяна Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 21:01, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 20:33 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Уважаеми колеги, не бързайте с въпросите, относно стипендиите и самата кампания, около тях! Тази академична година ще има промени, относно правилата и начините на подаване на документи за двата вида стипендия! Нека започне годината и всичко да се съгласува с отделните звена занивамащи се с този въпрос в Университета!

Обещаваме Ви, че ще бъдете уведомени за процедурата и новите неща - своевременно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 02:03 
The Sound of Victory
Аватар

Хах, аз забравих да си изкарам карта за едната стипендия.

Сигурно сега мога без проблем да отида и да го направя, нали ? Без значение, че е половин година по-късно. :geek:

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 21:52 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 31 пъти.
agenta написа:
Уважаеми колеги, не бързайте с въпросите, относно стипендиите и самата кампания, около тях! Тази академична година ще има промени, относно правилата и начините на подаване на документи за двата вида стипендия! Нека започне годината и всичко да се съгласува с отделните звена занивамащи се с този въпрос в Университета!

Обещаваме Ви, че ще бъдете уведомени за процедурата и новите неща - своевременно!

Оо какви са тези промени?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2010, 08:40 
Да живей словото
Аватар

Спокойно, всичко, което ще се промени ще бъде за добро и за улесняване на процеса! Не искаме все още да издаване неща от кухнята, но те са решени почти на 90%, остава само да се формулират като вътрешни правила на Университета и Ректора и Зам.ректора по учебната дейност - ОКС "бакалавър" да разпишат процедурите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2010, 09:06 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
ай дано приложите някоя процедурна фатка,
че процесът да не е толкова досаден

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2010, 11:02 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
Аз не разбрах кога трябва да обявят минималния успех за държавната стипендия, :roll: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2010, 11:05 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Е той е 4,50 мисля.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2010, 11:51 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
svetlio.varna написа:
Е той е 4,50 мисля.

Правилно мислиш :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2010, 16:02 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Йовков написа:
Аз не разбрах кога трябва да обявят минималния успех за държавната стипендия, :roll: .

Минималният успех за кандидатстване, както упорито ти казват няколко дни вече, е 4.50. А прагът за получаване на стипендия ще стане известен, след като обявят класиранията по специалности - тоест наесен. Затова и не е фиксиран - стипендии се получават на квотен принцип.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2010, 00:03 
Писаружяк
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
gottalovefmi написа:
Не е така. Освен, че не се закръглява, доста важен е държавният изпит. Взимат се всичките ти изпити (задължителни и изборни) през годините дели се на броят изпити и примерно се получава 5.60. След това се взима оценката ти от държавен изпит, която примерно е 5.40. Крайната оценка която се пише в дипломата ( с която завършваш ФМИ) е средно-аритметично на 2-те оценки от държавния и осреднената от изпитите през годините и е 5.50. От там вече не се закръглява, а имаш 5.50

На мен доколкото са ми казвали, нещата не са точно така. В дипломанта за висше образование имаш две оценки:
- общ успех (сумата от оценките по всичките предмети, разделена на техния брой);
- оценката от Държавен изпит.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2010, 13:54 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
:arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... 011_godina

За осма поредна година фондация „Еврика" ще определи студентите, които ще получават именни стипендии в размер на 2 000 лева годишно в 10 области.

1. Компютърни науки на името на Джон Атанасов;
2. Математика на името на акад. Никола Обрешков;
3. Физика на името на акад. Георги Наджаков;
4. Химия и химични технологии на името на акад. Ростислав Каишев;
5. Медицина и биология на името на акад. Методи Попов;
6. Аграрни науки, вкл. ветеринарни науки и горско стопанство на името на акад. Дончо Костов;
7. Инженерни науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев;
8. Инженерни науки в областта на машиностроителните технологии на името на акад. Ангел Балевски;
9. Строителство и архитектура на името на Кольо Фичето;
10. Икономика на името на акад. Евгени Матеев.
Право на кандидатстване за стипендиите на фондация „Еврика" имат български студенти в български университети в определените области, съгласно именоването на стипендиите, завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от мн. добър (5,00), и записани за редовно обучение в университетите по предвидения ред за учебната 2010\2011 година.
Кандидатите за именните и специални стипендии трябва да представят лично или по пощата във фондация " Еврика" от 01.09.2010 г. до 15.10.2010 г.
следните документи:
1. Формуляр по образец;
2. Заявление (свободен текст) за желанието за участие в конкурса за получаване на именна стипендия на фондация „Еврика”;
3. Уверение от университета за успеха по учебни години и записването за новата учебна 2010/2011 година;
4. Копие от документи, удостоверяващи участие и класиране в национални и международни конкурси, олимпиади и конференции, публикации в научни издания и други такива за постижения на кандидата в овладяването на съответните науки, изява на творчество и други;
5. Есе на тема ”Младият специалист на бъдещето” (до 3 страници).
За изпратените по пощата документи важи датата от пощенското клеймо.
За допълнителна информация и уточнения може да звъните на тел.

(02)9813799; 9815483; 9815181, както и да ползвате адресите:
office@evrika.org , grigor@evrika.org

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 803 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 54  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Предложения и идеи за стипендии 2010/2011

[ Отиди на страница: 1 ... 11, 12, 13 ]

в За нас / проекти и предложения

agenta

189

15152

22 Окт 2010, 00:22

agenta Преглежда последните мнения