Belly написа:
Амиии няколко неща са:
1. Относно именника:
- "записана на" и "въз основа на" ние ли го попълваме и какво по точно се пише (това май е нещо за личната карта) ?
- срещу "какъв език ще изучавате във ВУЗ" да оставя ли празно място след като не кандидатствам с език нито с матура от език ?
2. половината от уверението го попълват от университета нали ?
3. в студентската книжка след "гражданин на.." пишем градът, в който живеем или държавата ?
ПП: съжалявам за мега тъпите въпроси, но наистина някои неща ми се виждат двусмислени..

Въпросите ти не са тъпи, някои неща в именника са леко объркващи =]
Срещу "Записана на" се пише датата. Т.е. щом ще подаваш утре - 28.07.2010
За "Въз основа на" май беше, където е заповед еди-коя-си, нали? Ако не бъркам и е това, остави го празно, аз не писах нищо и не ми и казаха да пиша.
Това с езика е специфично за специалността, така че не мога да ти кажа със сигурност - аз нищо не писах, но при мен не се изисква. Остави го празно, пък е ако е наложително да напишеш някакъв език, ще ти кажат. Не вярвам да направят проблем за написването на една дума.
2. Остави последните две точки празни, или ще ти кажат какво да пишеш, или те ще ги попълнят /по принцип на първото се пише просто че си редовна студентка, а на второто - къде трябва да послужи, напр. БДЖ/. Бду, ако ти трябва за карта за БДЖ сигурно даже няма да ти вземат уверението/и съответно да го подпишат и подпечатат/, защото те се вадят през октомври. А доколкото разбрах за карта за градски транспорт не трябва уверение, тя се вади със студентската книжка.
3. Държавата ;]