Дата и час: 16 Яну 2026, 20:42

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Как се справиха доброволците на СС?
Не видях такива. 32%  32%  [ 58 ]
Имаше такива, но нямаше полза от тях. 1%  1%  [ 2 ]
Имаше такива, но имам забележки към тях. 10%  10%  [ 18 ]
Имаше такива, но нямам наблюдения. 5%  5%  [ 9 ]
Имаше такива и бяха много полезни. 51%  51%  [ 92 ]
Общо гласове : 179
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [Важно!!!] АНКЕТА - записване
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 22:39 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз не видях такива... може би защото отидох много по- рано :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 23:30 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Доброволците от ЮФ бяха много, много, много полезни и учтиви. отговориха на всякакви въпроси и се справиха перфектно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 00:21 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 47 пъти.
Евала на 'момичето с поличката' във ФФ, според мен се справяше окей. ;д

+ тва беше симпатяга, даже видях сестра й докато се записвах вътре при жената хаах ;д

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 00:44 
pure rock fury
Аватар

Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Благодарил (а): 2 пъти.
Във ФЖМК не видях. Иначе направо ми дожаля за пичовете, които помагаха на юристите/ правистите :Р в Ректората.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 00:45 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Днес (по-точно вече вчера) във ФМИ, рано-рано сутринта, беше една лъчезарна девойка, поздрави просто. Не, че нещо дори съм питала, но я гледах само. Ако четеш - МНОГО голямо браво!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 01:29 
В началото бе словото

Сутринта рано си купих "комплект" документи от една масичка пред СУ. Окомпектова ми ги продавачката. После се оказа, че единия е излишен, май се казваше именник. По данни от форума и поради липса на ясна информация от сайта не внесох пари по банков път, а отидох в касовия салон. Там седнах на стълбището и си попълних документите. През това време опашаката стигаше до долния етаж. Никъде не видях образци на документи по таблата. На входа на СУ имаше бележка, че може да се плати по банков път. Носих си банковата сметка от предното плащане (за класирането), отидох до една банка и за 5 мин. платих. След това отидох във факултета. Там се оказа, че трябва печат на студ.книжка от касов салон, добре, че една колежка ми каза, че не се чака на опашака, а се влиза директно вътре. Стана много бързо. Мисля, че нито в сайта, нито във форума инфото беше ясно. Останах с впечатление, че хората не плащаха по банков път, защото смятаха, че пак трябва да чакат на опашката за печата. В днешно време не е необходимо да се ангажира ресурс от много хора да напътстват организацията по записването. Просто в сайта на СУ трябваше да има образци на докумети и да се изброят стъпките. Същата информация и на табло пред всяка сграда щяха да са достатъчни. Не мога да си обясня защо в касовия салон опашката беше толкова голяма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 01:34 
В началото бе словото

Благодарил (а): 3 пъти.
девойката на входа на мястото за записване на ЮФ беше голяма сладурана :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 07:14 
В началото бе словото

много мило хората са се погрижили поне да ни бъде по лесно АДМИРАЦИИ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 07:28 
Въртележка от ръце и крака
Аватар

Благодарил (а): 46 пъти.
Чак им завиждам на онези, останали едва ли не очаровани от организационната система на университета. Може би пък аз съм очаквала Много, затова съм се разочаровала... Всъщност не исках нито постеля от червен килим, нито любезничене в надпревара за моя милост, исках (заслуженото?) уважение. Химера.
Първо, след четиричасов път пристигам в 10 am и се запътвам към Паричен салон, за да внеса дължимата сума. След предвиденото висене на опашката, достигам до касата и едва там ме осведомяват, че трябва да имам попълнена първа страница на Студентската книжка... Хайде, vice versa.
Извод: Солиден брой млади студенти, веднъж върнати, надраскваха набързо всички документи на масичката пред Паричен салон (нямаше кой да ги упъти как се попълват, защото по презумпция в Информационния центът трябваше да се извърши въпросната операция...). Резултатът - бол неясноти при попълването и респективно грешки.
Втори, след два часа вече съм в Информационно-рекламния център. Оказва се, че нашите хора са в обедна почивка. Докато си попълвах документите, съвсем случайно(!) една миловидна колежка ми попита дали имам номерче. Нито знаех за наличието на необходимост от подобно номерче, нито знаех от кого да си го набавя. Попълних що-годе документите сама, както и по-голяма част от заобикалящите ме, които един друг се подпитваха за туй-онуй в бумагите.
Извод: Дори хелпърите от СУ да са имали благоразположението да помагат, те висяха на вратата, пред чийто праг се беше струпала цялата клика. Т.е, за да се добереш до тях, трябва да си много упорит (или много отчаян?) или много смел, развил отдавна пренебрежение към чуждото мнение. Помня как едно момиче се добра до тях да пита някакъв (предполагам) елементарен въпрос и всички й се изсмяха подигравателно.
Трето, те идват. Казаха, че ще дадат само 10 номерчета още, при което като стадо овце (буквално!) всички се нахвърляме свирепо към младежа от СУ, бутащи в носа му личните си карти, за да докажем истинността на твърдението, че: живея на 300км оттук, остави че вися 8ч, няма да получа и шанса да се запиша, няма къде и да спя в града, пък и си изпуснах последния автобус... Гротескно бълнувание.
В заключение ще кажа, че чак накрая осъзнах (и оцених) положителната роля на СУ доброволците. Едно голямо Благодаря за това, че убедихте записващите да ни поемат до 17:30ч, а не да ни изплюят булимично до следващия ден, когато пак ще имат сили и настроение за нас...
Имам още доста забележки, но тази критика едва ли ще е градивна, прекалено съм афектирана от снощната смехотворна драма. Сега ми остава единствено да се надявам действително да няма връзка между качеството на административната система и това на учебния процес...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 11:17 
В началото бе словото

Този пост ме хвърли в размисъл....С какво са заслужили студентите, успешно преминали през ада на кандидатстудентската подготовка подобно посрещане от СУ? И защо само три дни се предоставят за записване и съответно се образуват огромни тълпи, които никой не организира? Нали всъщност бройката студенти, които ще минат за трите дни е предварително ясна - ако всъщност те са недостатъчни, защо са само толкова?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 11:21 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
защо въобще някой си въобразява, че се прави нещо в полза на студентите? :lol: Тълпите наистина бяха огромни, а и аз успях да се изгубя 7 пъти, докато стигна до испански нещо си център, и опашката ни не беше организирана. Единственото хубаво нещо беше усмихнатото русокосо момиче пред вратата, която обясняваше на всеки какво трябва да се прави. Но блъсканица пак си имаше :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 12:09 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Аз не знам какво толкова се оплаквате, ако сте мислели, че ще ви е лесно... :roll:
Не знам, как едни могат да се оправят, а други - не? Четох едно мнение по-горе, че нямало информация за плащането по банков път или за печата, който трябва да ти сложат на студентската книжка, ако си платил по банков път...Напротив информация има, просто няма кой да я чете! Как аз знаех какво да направя, къде да отида, знаех, че всички документи трябва да са ми попълнени предварително? Не искам никой да се чувства засегнат от думите ми, но наляво и надясно чета из форума колко била ужасна организацията, как, видиш ли, трябвало да си попълниш книжката преди да ти бият печат (и нямало кой да каже) и т.н., и т.н.
Да, съгласна съм, за попълването на документите нямаше достатъчно актуална информация, но аз каквото не ми беше ясно го оставях празно и попитах на място (и не е като да оставя целия лист празен, та да се чудят хората дали въобще мога да чета...).
Но нападки от сорта, че не била ясна процедурата, просто са безпочвени, защото на мен ми беше напълно ясно какво трябва да правя, а аз не съм по-различна от всички вас (имаше малък елемент на изненада за това, че трябва да се записваме в ЦИЕК, а не в Ректората, но и това го бях срещала из форума, та не се учудих, възмутих и т.н.).

Иначе по темата, че дооста се отклоних... На мястото, където се записваха за ФКНФ имаше едно момче и едно момиче, и двамата бяха супер любезни. Координираха опашката, отговаряха на всякакви въпроси, следяха дали всичи имат декларациите за здравно осигуряване...просто мога да кажа едно голямо БРАВО! Личи си, че се стараеха, а и да не забравя, че бяха усмихнати, а това е много важно в такива ситуации :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 12:10 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
:lol: От кога не бях виждал такова пламенно недоволство срещу административно-организационната дейност в СУ. Браво! Уви, crippled alice е права... и аз много се надявах да ме посрещне с усмивка на лицето възпълна лелка от администрацията и да ми каже "Привет в Алма Матер! Щастието ти е всичко за мен!", но реалността е друга. Сега ви е гадно, че са ви влачили. Следващият път ще си кажете "е, предният път ме влачиха повече", а с времето ще го приемете с такова равнодушие, с каквото се приемат софийските задръствания, когато се прибираш с автобуса след 6 часови лекции.

И все пак, ако някой много иска да се оплаче от администрацията => звъннете на университетския омбудсман и му излейте мъката си. Координатите му са в сайта на СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 13:54 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Не мога да разбера какво толкова се оплаквате. Това, че сте висяли н-часа на опашки, или не сте разбрали примерно, че първо трябва да си попълните студентската книжка, си е ваше недоглеждане. Във форума и аз не знам колко пъти се отговаряше на едни и същи въпроси и пр., беше казано изрично, че ако се внесе сумата по банков път, няма да се чака изобщо, а ако бяхте попитали който и да е от навалицата наоколо, щеше да ви отговори за попълнената студентска книжка. И аз пътувах от друг град, в 9.30 бях в Ректората, в 11. 15 сорта приключих при положение, че се бавих с попълването на документите. Малко повече оправност, колеги, не сме в детската градина все пак. ;)

А, да, и пича пред ФКНФ си беше супер. Шапка му свалям, на мен нервите ми нямаше да издържат :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 15:54 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Колеги, изказвайте отзивите си за сътрудниците пред отделите "Студенти" на всеки един факултет, в които имаше! Доброволци имаше пред: ЮФ, ФКНФ, ФФ, ФМИ и БФ!
Ще сме радостни да прочетем всякакви отзиви, както положителни, така и отрицателни!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща