|
Системата на прием е повече от идиотски измислена... нямам думи с които да опиша възмущението си от глупавия начин за оценка... първо не искам да коментирам първия в списъка, на всички мисля, ни е пределно ясно за какво става дума! Вероятно съм един от малкото, решили да проверят резултатите си от психологическото изследване и освен, че минах без каквито и да било беседи с психолози и прочие, се оказа и че до момента на моето изследване съм с второто най-високо IQ от цялата кампания ( 122 точки при средно за академията 90-100 ) до тогава имаше само едно момиче с 4 точки повече... и тогава психоложката каза, че вече им трябвали умни полицаи... да ама не! Оказа се, че независимо от постигнатите резултати тези дървени глави гледат само някакви цифри от дипломите... в такъв случай защо тогава се провеждат тези изследвания, физически изпити и т.н.!?! След като няма да има конкурсни изпити и след като резултатите от психото не се вземат изобщо под внимание, дайте цяла България да си дадем само дипломите и поне да знаем, че Академията ще е пълна с псевдо-отличници! Сега излиза, че може да си минал физическия с едва 30 точки ( което пък означава, че трябва да си повече от сакат), да си преминал някак си психологическото изследване след 2ч. приказки с психолог, на IQ теста да си закачил едва 70 точки ( което е долния праг за преминаване, а в световен мащаб 70 IQ означава "по-тъп и от чук" ) , но в същото време да си завършил някое убито даскало, където шестици се пишат за присъствие и дипломата ти е отгоре до долу 6.0000 и вследствие на всичко това да си приет?! Излиза, че един такъв човек има повече потенциал за развитие от друг, учил в що-годе елитна гимназия, където оценките се ЗАСЛУЖАВАТ и той, който е с пъти по-ниско IQ но с пъти по-висока диплома е по-добър кадър!?! Системата куца брутално ! Държа да отбележа, че с това не искам да обидя никой, който е приет, защото съм сигурен и дори познавам наистина умни и стойностни хора, които са вътре вече, но не може да не се съгласите, че има хора, влезли по точно описаната по-горе схема... за другия вид уреждане не ми се коментира просто, смятам, че и тази година си пролича! И накрая искам да поздравя всички, изкарали високи резултати, които наистина са учили и имат реален успех в дипломите и са приети. Ако ще дори да се броите на пръсти, то поне е сигурно, че накрая ще излезете истински служители, а не мишки, с каквито системата е ПЪЛНА!
|