Дата и час: 19 Яну 2026, 09:54

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ДПС- "слънце" или "проклятие".
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 11:12 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Със статут на пожизнен политически гуру Ахмед Доган от десетилетия се вживява като историческа необходимост за България.Спомнете си неговите думи:"Ако съм искал да збъркам само веднъж-съзнателно да сбъркам,България щеше да има друга съдба".Това,което е забранено на другите,нему не само е позволено,но се приема като нещо в реда на нещата.Той може спокойно да говори за "обръчите от фирми около ДПС",да ни успива с твърдения ,че "купуването на гласове е европейска практика",да повтаря съкралните си фрази за пътя на България към Европа през Босвора.И децата знаят,че несменяемия лидер на ДПС,както сам нарича себе си, "проклятието на всяка диктатура-червена или синя"е рекордьор по -отсъствия от парламента и ако може да се обясни как плаща солидните глоби за тези отсъствия,/Аз съм богат човек,много богат/,нищо не може да оправдае пренебрежението към най висшата българска институция.Той може да не е "караконжулът на тази държава",но партията на "прославения сокол" бе дълго в управлението,даваше мандати,сваляше правителства,организираше "изборен туризъм", "определяше порциите".Сам Доган си го каза:Аз съм инструмента във власта,който разпределя порциите от финансиите в държавата".И като доказателство той получава 1.5 млн. лева комисионна като консултант на хидровъзела "Цанков камък".
Заниимавам читателя надълго с Ахмед Доган,няма как иначе,партията му е лидерска.На курбан в Долни Воден той определи ДПС като слънце на държавата.В Джебелт на митинг пък каза,че без ДПС страната не може да се управлява.Етническия и верския си характер ДПС вече даже не прикрива.С мотива да се запази етническият мир ДПС отдели турците,
"раждат се с ДПС,женят се с ДПС"-от българското общество,вместо да ги интегрира.Движението не веднъж е декларирало,че за него няма тякава ценност,в името на която да жертва правата и свободите на малцинствата,и идентичноста на малцинствата не трябва и не може да се жертва заради интеграцията в обществото..Нима може да се скрие истината ,че ДПС се възползва от религиозните чуства на българите мохамедани и се опитва да изгради у тях турско самосъзнание.Така ли ще се противопоставим на неоосманизма и на екстремния ислямски фундаментализъм.ДПС открито съдейства на ислямски фондации да налеят пари в Родопите за джамии,за да подготвят почвата на уахабизма.От доста време се внушава че анти ДПС говоренето сее омраза,че създава опасно напрежение между българи и турци,че така се ограбва моделът на толерантноста,и това стъписва мнозина.В много от селищата,чийто кметове са от ДПС ,живеят потомци на тракийски бежанц,и много станно е поведението на представителите на ДПС при обсъждането на дълга на Турция към тракийските бежанци.Може би ДПС като "пета колона" си е решила всичко с Турция,но 800 хиляди потомци на тракийските бежанци още чакат...Те също имат права.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ДПС- "слънце" или "проклятие".
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 13:55 
Плиний Стари
Аватар

О, Българино, като си такъв голям патриот, защо поне не се научи да пишеш правилно? Потруди се над букварчето и после сей патриотизма си наляво-надясно, защото когато го правиш на неграмотен български е направо трагикомично.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 09:47 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
ДПС скоро си заминават, според мен, ако държавата тръгне на горе си отива и тази партия...'щото ако българите сме доволни и гласуваме, доникъде няма да стигне тази проклета партия...
Кое му е трагикомичното бре Tommy...като нямаш какво да кажеш по темата си мълчи...:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 10:32 
Сектор "Б"
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
Deschain написа:
ДПС скоро си заминават, според мен, ако държавата тръгне на горе си отива и тази партия...'щото ако българите сме доволни и гласуваме, доникъде няма да стигне тази проклета партия...

Не знам какво общо има доволността с гласуването ? Не би ли трябвало човек като е недоволен да има повече стимул да гласува? А иначе партията няма да изчезне, дори избирателната активност да се повиши, тези 600 000, които гласувах за ДПС миналото лято няма да изчезнат. Просто от 13-14 процента ще се смъкне под 10.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 11:18 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
И ако ГЕРБ успеят да пресекат купуването на гласовете - до 2% ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 11:25 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
Принципно си прав, ама в момента поне на мен ми се струва, че повечето хора не гласуват, защото са разочаровани от миналите си избраници и не виждат смисъл. И ако видят че някой наистна прави нещо, ще го подкрепят.
Ако успеят да ограничат изборния туризъм и гласуването в Турция, тогава гласовете за ДПС значително ще спаднат...а пък ГЕРБ съвсем спокойно могат да купят циганите, имат опит в това...:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 14:49 
Плиний Стари
Аватар

Не предвещавайте такъв бърз завършек на ДПС. Те са може би най-подготвената в перспектива партия. Имат много млади кадри, които си обгрижват и подготвят с мисъл за 20-ина години напред. Освен това са стъпили на здрава основа и разполагат с позиции, от които няма да отстъпят, а няма и кой и как да ги накара на този етап да го направят. Накратко, още дълго време ще присъстват в политическия живот, пък било то и с на пръв поглед намалено влияние.
Deschain написа:

Дори много българи да се вдигнат да гласуват, пак няма да ги изкарат от НС. Най-малкото, защото ако българите гласуват за социалисти, центристи и десни, а не за една единствена българска партия, то избирателите на ДПС не се интересуват от платформи и програми, а си гласуват за "турската партия". Така те не си разпиляват вота, а напротив, концентрират го и си осигуряват сигурни места на всички избори.
Deschain написа:
Кое му е трагикомичното бре Tommy...като нямаш какво да кажеш по темата си мълчи...:)

Благодаря за щедрия съвет, запази си го за лична употреба. Кое му е трагикомичното - ами фактът, че най-върлите ни "националисти" са с отчайваща грамотност (съвпадение?), която обаче се компенсира от ентусиазъм за празнословие. За бърза справка: прегледай и другите теми на georgiorsov и ще придобиеш известна представа. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]