Дата и час: 16 Яну 2026, 11:06

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ПРИЕТИ 2010
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 21:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Относно продължителността на обучението по предметите, нещата стоят така: анатомията е две години, тоест изпитът ще ви излезе, чак в края на втори курс; химията, биологията, латинският и чуждият език са целогодишни и изпитите излизат през лятната сесия. Тогава ще имате и изпит по биофизика, който предмет ще изучавате през втория семестър. Физиката и цитологията са едносеместриални и ви излизат сега през зимата, тоест ще имате два изпита.

Спортът е с малко неизяснен статут, но засега се води задължителен. Процедурата по избирането му е следната. Проверявате в програмата си кога през седмицата нямате лекции и упражнения. След това отивате до Ректората и проверявате в Департамента по спорт по кой вид има занятия в удобно за вас време - туризъм, футбол, баскетбол, катерене и прочие. Имайте предвид, че някои видове спорт се провеждат на необичайни места и стигането до там през софийските задръствания не е много лесно и бързо. :)

Ако случайно някой иска да учи допълнителен чужд език може да направи следното: отива в съответната катедра на Факултета по класически и нови филологии и пита в секретариата дали се сформират групи по изучаването му. След това проверява дали ще му е удобно и се записва. :) Не е лошо лекарите да знаем чужд език, а университетът ни предлага тази възможност за безплатно обучение. ;)

Ами това е засега, ако имате въпроси, питайте. Скайпът ми е lyvsko_syrce.

Последна промяна Lyvsko Syrce на 19 Авг 2010, 10:39, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 22:09 
В началото бе словото

@dqvolito- Не се лъжеш :wink:
@Lyvsko Syrce- Много благодаря за информацията, на доста въпроси си отговорих.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Колега много Ви благодарим за изчерпателната информация! Спорта ми казаха, че не е задължително, Вие какво ще кажете? Отностно Латинския не разбрах какво става и защо да не се учи! Казаха ми, че имаме някакъв изпит по антропогенна философия или нещо от рода??? А освен един език можем ли да се запишем още един и какъв може да е? Допълнителни дисциплини има ли ? Казаха ми за някакви кредити,но честно не разбрах за какво става въпрос? Благодаря за отговорите предварително!

МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:16 
В началото бе словото

Такааа... Първо ми говори на "ти". :) Относно латинския имаше едни проблеми с нашия курс и го почнахме втория семестър вместо първия. При вас всичко би трябвало да е наред и да го почнете веднага. Избираемите дисциплини са чужд език (за целия първи курс) или философска антропология, която учите първи семестър и още нещо за втори. Какво точно не знам. За нас бяха измислили някакви Основи на управлението.

Кредитите са един вид точки, които трябва да съберете, за да завършите. В нормалните държави това позволява на студентите по-голяма гъвкавост и възможност сами да избират какви предмети да учат. Целта е просто да съберат определено количество. Всеки предмет носи определени точки. При нас поради спецификата на специалността (има си единни държавни изисквания за всички МУ, които май са и общоевропейски) и поради факта, че сме в България, кредитната система не работи поне засега.

Въпросът за чуждия език го обясних вече в предния си пост. Общо взето можеш да запишеш колкото езици искаш, но със специалност медицина едва ли ще имаш време и сили за повече от един.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:24 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря ти за бързия отговор! При подаването на документите ми казаха да впиша какъв език искам и още тогава реших! Ще видим как ще е! Както сам каза много си зависи от преподавателите! Отностно учебниците как седят нещата? Ако имаш информация и за общежитията къде е най-добре и най-блиско до факултета пак ще съм ти много благодарен за информацията!

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:40 
В началото бе словото

Относно учебниците всеки преподавател ще си казва какво изисква. Повечето са на МУ. Можете да си ги купите нови от книжарницата срещу 2ра хирургия (стига се с автобус 72 от Орлов мост или НДК), ксерокопирани от едно гаражче на улица "Здраве" точно срещу моргата на МУ или от някой колега.

Най-близки до факултета са общежитията на МУ. Доколкото знам отпускат някакви бройки ако им останат свободни, но съм чувал, че условията са мизерни. Иначе си в Студентски град. Транспортът от там до болницата е малко труден - или с нещо от Студентски град до Дървеница където е спирката на метрото и оттам с 88 до болницата, или с 94 до ХФ и оттам пеша или с трамвая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:47 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря! Аз знам за общежитията на МУ и били леко казано мизерни!!! т.е. супер мизерни! Знам, че иначе е трудно с транспорта до факултета от Студентски град май сменяваш два транспорта! Предполагам, че си навътре в нещата! Аз лично съм убеден от администрацията на факултета, че няма проблеми с акредитацията и са ми показани необходимите докумети, ако можеш дай и твоето мнение, защото много се спекулера с тази тема и много кандидати за нашия факултет се оттеглят, заради неточна информация пададена в някои медии! Благодаря за отделеното време!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:55 
В началото бе словото

Въпросът с акредитацията не искам да го коментирам, не разполагам с достатъчно достоверна инфорация. Има си Ректор, Декан и секретарка, които би трябвало да имат реална представа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 23:58 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря за отговора!

Как седят нещата с работата към болницата! Възможно ли е още? От кога да се започне?

Ти работиш ли? Трудно ли се справяш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 00:04 
В началото бе словото

Колега, теб вчера те приеха, днес питаш за работата, утре операции с доцент Спасов ще искаш да правиш. :) Кротни се малко. :) Това в рамките на бъзика. А иначе част от колегите ми работят като санитари в болницата. Почнаха след първи курс. За повече информация се обърни към някой от тях. Аз все още не работя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 00:06 
От дъжд на вятър
Аватар

ХАХАХА аз просто искам да знам как сезят нещата защото знам, че болницата предлага

и тази опция! Можеш да работиш като санитар! ОК ще питам някой който работи за повече информация!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 00:25 
В началото бе словото

Само да попитам ако имаме желание с някой определен човек да сме в една група дали ще има проблем??? Дали може да стане или не??

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 00:27 
От дъжд на вятър
Аватар

И аз същото се чудя?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 00:29 
В началото бе словото

Аааа групите... Това го бях забравил. :) Определят се от секретарката на случаен принцип, май. Иначе няма никакъв проблем да се местите в началото на семестъра. После не може. Само трябва да се уговорите с някого от групата, в която искате да се местите, да дойде в настоящата ви, отивате в Деканата, разбирате се със секретарката и сте готови.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 00:30 
От дъжд на вятър
Аватар

При Емилия Цанкова ли? Ако още от сега искаме да сме в една група можем да и кажем???

Последна промяна dqvolito на 03 Авг 2010, 00:33, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща