Честито и от мен зайчета! Много успех ви пожелавам и се надявам да останете доволни от милата ни специалност

!
slackerbitch написа:
Heh честито на всички (включително и на мен *party*;p)!!
Та на въпроса;D - кои избираеми ще препоръчате ? От имената засега мен лично ме влекат СПОРТ;), Курс от уч. програма на специалност европеистика, Политическа култура, История на международните отношения и евентуално Курс от уч. програма на спец. история.
Мнение/я?

Така..за избираемите... Ако искаш да запишеш спорт трябва да провериш (ако вече не си действай, че няма много време) в Ректората какви са спортовете и кога се провеждат! Проблемът със спорта е, че трябва да се съобразяваш с твоята програма и с тази за определения спорт (аз за това и не записах в крайна сметка)! Имай предвид, че когато запишеш спорт, го записваш за цялата година!!! Не можеш да се откажеш или да го смениш! Така че си помисли добре!
1. Политическа култура- ТОВА СЕ ЗАПИСВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

! През целия семестър (ако изобщо влизате на този предмет) ще си седите спокойно и ще слушате какви ли не истории с всякаква тематика! Изпита при нас беше есе! Най-вероятно и при вас ще е така!
2. Курс от уч. програма на специалност европеистика- това не съм го записвала, но колегите не се оплакваха! Така че ако решиш го запиши!
3. История на международните отношения- този предмет е интересен. Калчева е готина, няма да ви тормози много! Изпита също е лесен (не се плашете, че е устен)! В деня на изпита влизат 6-7 човек. Тя дава на всеки тема и имате време да мислите и да си водите бележки, от които да гледате после! Запиши го, няма да съжаляваш!
4. Курс от специалност история при нас до колкото знам никой не е писал!
5. Академично писане- предметът е полезен, защото ще учите как се пишат доклади, курсови работи, реферати и т.н. Има и часове за правопис и пунктуация. Малко повече работа е, защото през семестъра има домашни (курсова работа, доклад, реферат, каквото се вземе на лекцията...темата е по ваш избор), но си заслужава!
6. Обща теория на правото- интересен предмет е. Материалът не е труден и лесно се взима! И това е от препоръчаните

!
nousy написа:
Можем ли да направим повече от 10 кредита за избираемите предмети?
Да! Може да направите повече от 10 кредита! Само имайте предвид, че тези които са в повече не се прехвърлят през следващия семестър!
Съветвам ви да не се натоварвате с много предмети! Дори да не запишете даден предмет, винаги може да присъствате на лекциите, просто няма да се явявате на изпит по него!