Не бих давал примера с домашните кучета на твое място. Повечето (смятай повече от 90%) от домашни кучета са сериозно повредени психически в следствие от престоя си с хора, които нямат и представа за елементарните психически нужди на кучето

Солидното количество? А може би пропускаме факта, че по новините виждаме някакъв факт, минал през ръцете на режисьор, който не обича кучета (например)? Не бива да вярваме напълно на медиите, все пак са начин за масова манипулация. Могат да ти кажат нещо по 3 различни начина като всеки от тях предизвиква различна реакция у теб. Хората казват... "кучето нахапа детенцето"! Може и да е било така, но кучето няма как да каже "Той ме нападна", нали?
Виждал съм такива деца, които са били "жестоко нахапани" (смятай едно ухапване по ръката) от кучета. Идва и удря кучето, закача го и тн? Кучето ръмжи, малкото продължава. Идва майката, разкрещява се по кучето (то усеща хаоса във въздуха) и го ритва или удря с някоя торба. Аз да съм няма да ръмжа, а направо ще им отхапя главите. Но кучетата нито могат да се защитят, нито могат да кажат каква е истината и какво ВСЪЩНОСТ се е случило.
Лесно е да обвиняваш и раздаваш присъди.
п.с. Какво разбираш под добре гледано куче? Нахранено и с покрив? За мен това не е достатъчно. Когато си вземеш куче не значи само да го лигавиш и храниш. Имаш и други отговорности. Трябва да го научиш къде точно е в йерархията, какво може и какво не може. Домашни кучета нападат заради това. Защото човекът не е проявил достатъчна отговорност. Мога да ти гарантирам, че уличните кучета са в пъти по-щастливи и удовлетворени от живота си от повечето домашни.