Дата и час: 03 Апр 2026, 13:17

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 702 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 47  Следваща

Какво ги правим?
Смърт 34%  34%  [ 47 ]
Кучкарник 35%  35%  [ 49 ]
Кастрация само 31%  31%  [ 43 ]
Общо гласове : 139
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Уличните кучета?
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 17:29 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
atanas_tsankov написа:
В много малко спорове единия убеждава другия, че е прав. Моята цел е да убедя хора, които нямат мнение и просто четат темата, че съм прав :wink:
Я какъв си подмолен, хаха.
Шегата на страна. Аз нямах мнение по въпроса в началото чисто и просто защото никога не сами били проблем уличните къчета. Ама, ес ю сии не клоня към твоето :)

People-can-FlY написа:
Aко целта беше по-силния да избива другите щяхме да имаме големи ноктри, мускули и тн. Самият факт, че имаме развити мозъци би трябвало да значи, че имаме избор.
Хм, добре казано. Именно защото имаме съзнание, излиза, че нашата ПРИРОДА не е по-силният побеждава. Тогава иначе щяхме да избиваме и старите и инвалидите и т.н. Цанков, какво ще речеш по въпроса?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 17:36 
swing life away
Аватар

Благодарил (а): 36 пъти.
Не е ли по-елементарно и по-първично да не се грижим за тези, които не познават заплахите на кучетата? Тези, които са слаби или незапознати с кучешката психология и ще бъдат нахапани... Да се пуснем по течението, защото, видите ли, не било хуманно да избиваме кучета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 17:41 
Белодробна маниачка..
Аватар

Избегна ми въпроса.
И кой говори за пускане по течението? Мерки, разбира се трябва да се приложат, но с мярка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 17:42 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 30 пъти.
@Атанас Най-лесната опция не винаги е най-правилната. Престани да използваш глагола "избиваме", а "евтанизираме", че току виж някой 'лапак те чул и тръгнал да раздава правосъдие по улиците. Ако целта беше да не поставяме другите над себе си, а просто да консумираме и да се размножаваме - щяхме да бъдем едноклетъчни, че даже и вируси.
Ако унищожаваме всичко, което евентуално може и да ни пречи, или да ни нарани... че дай да убием всички животни, от които нямаме полза. Това е най-лесното решение.

Уморих се да споря с хора, които имат лично мнение по въпроса. Я някое куче те е залаяло и си се изплашил, я вашите са ти обяснявали като малък колко са опасни кучетата... всеки случай това решение за мен е недостойно за човека, който уж трябва да е най-осъзнатото животно на тази планета.

Ще си позволя да цитирам човека, който написа най-смисленото мнение в тази тема и ще престана да вземам участие, защото са малко тези, които се вслушват.

FightForFreedom написа:
Най-лесно приказват за смърт хора, които не са държали в ръцете си умиращ приятел.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 17:57 
swing life away
Аватар

Благодарил (а): 36 пъти.
Насълзиха ми се очите направо...

Не, никога не са ме хапали, винаги съм имал куче вкъщи и нашите нищо не са ми казвали. Ти си емоционално aфектиран, защото ти умря едно куче. Много ясно, че казвам избиваме, а не евтаназираме, защото това са кучета. Не заслужават тази дума. Стига драма... не сме в искрено и лично, няма нужда от такива докосващи сърцето цитати..

@ flowers of evil: Ти какво предлагаш? Кое е справедлива мярка и кое е безсмислено избиване? Къде е границата? Аз мисля, че границата е дали кучето е нападало. Ти?

Последна промяна atanas_tsankov на 24 Авг 2010, 00:08, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 18:02 
Белодробна маниачка..
Аватар

Кастриране. Слагане на номерчета. Следене. Контрол на положението. Пора вече няколко пъти каза, че това намалява агресията им и до атаки няма и да се стига. Че е ефективно - такова е - в Стара Загора отдавна е така. Проблемът с това са само и единствено парите. Ама нищо друго.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 18:06 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
егати лицемерите сте...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 18:06 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
People-can-FlY написа:
че току виж някой 'лапак те чул и тръгнал да раздава правосъдие по улиците.

с такива е пълно ако не знаете :wink: хора които са пострадали от кучета и на които държавата не е помогнала после се оправят сами :bounce: или такива на които им е писнало да ги лаят и хапят кучета :| за конкретен пример се сещам за един който го даваха в предаването на оная невестулка с песимизма Мартин Карбовски "Отечествен фронт" човека си беше измислил много начини как да убива кучета с различни отрови като някакъв сериен убиец :lol:
@ atanas_tsankov брат ти трябва да станеш патриот

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 18:12 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Цитат:
За това съобщение на автора ЕгасиКостов е благодарил: People-can-FlY(23 Авг 2010, 19:09)

Защо ми благодариш ти? Аз визирам хората от твоята страна на барикадата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 18:13 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
ЕгасиКостов написа:
Цитат:
За това съобщение на автора ЕгасиКостов е благодарил: People-can-FlY(23 Авг 2010, 19:09)

Защо ми благодариш ти? Аз визирам хората от твоята страна на барикадата

леле :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 18:14 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 30 пъти.
Благодаря ти, че го спомена. Аз пък имах предвид един друг конкретен човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 22:22 
Драскач

Благодарил (а): 81 пъти.
[quote="People-can-FlY"]...току виж някой 'лапак те чул и тръгнал да раздава правосъдие по улиците ... [quote]
Ако не той, аз ще почна; първо от злобния и постоянно КРЕЩЯЩ съседски помияр, който ми е напълнил преддверието с мръсните си, вонливи, заразни космаци :evil:
Забравих да спомена - и адски тъп; за 2 години не се научи, че си влизам в моя си дом

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2010, 23:56 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Уф! Мислех, че хората, които си мислят, че "дай да ги избием всички" е решение на всеки проблем, са адски дразнещи, а то се оказва, че диаметралната им противоположност също може да те изкара от нерви.

..... му! Живеем в човешки свят. В градове, села, населени места, които сме изградили ние, хората, а не кучетата, или някой друг животински вид. Когато се примирам вкъщи, аз минавам през МОЯ ТЕРИТОРИЯ, а не през територията на някакъв пес. Аз плащам наем и данъци за тази територия според човешките закони. И ако той мисли другояче, по-добре е да размисли. Аз, като представител на превъзхождащ вид (да се разбира - като такъв, дето може да утрепе кучето много по-лесно и безнаказано, октолкото то мен) нося моралната отговорност да съм снизходителен към по-слабия, в случая - кучето. Затова аз му позволявам да живее на "моя територия" и общо взето да си прави каквото си иска, стига да не закача мен и други хора. Така че не съм гаден тиранин, който злоупотребява със силата си. Оттук нататък, ако кучето не е съгласно с тези условия, може или да напусне района, или да се опита да наложи със сила своите "виждания", което не го съветвам да прави.

Сори, скъпи хипита, ама в отношенията между човека и животните царят правилата на естествения подбор, а той е определил, че ние хората сме най-силните. Едва ли бихте спорили. Разбира се, моето лично убеждение е, че със силата идва и отговорността. Затова не смятам, че трябва да убиваме, ритаме или малтретираме кучета, които поради инстинктите си, понякога лаят по нас. Стига да няма пострадали, всичко е ОК.

Обаче.
Аз самият съм бил хапан от улични кучета, без да съм ги предизвикал с каквото и да било. Вървя си по алея, направена от хора за хора, сиреч моя територия, не мисля никому нищо лошо, а изведнъж ме наобикаля една глутница и в следващия миг единият пес вече ме е захапал за крака. Пак ли аз съм виновен? И това далеч не е изолиран случай. Имам много познати, сред които майка ми, които са били нахапани по подобен начин. Ами щом кучето е доказано агресивно - кучкарник. Ако е утепало някого, вече си требе сатър. Ако кучето е миролюбиво - ами супер. Обичам кучетата.

Но.
Аз съм си в моя град, на моя територия и тук важат човешките правила. Ако отида в гората, там вече е различно.

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2010, 00:02 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Порче, идваш лека-полека на правилното място. Но засега само по тези теми, по които си бил "хапан" лично... :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2010, 00:10 
Senza di te la mia vita non ha senso
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Егото е прав.. Поре Уелкъм ..
Всъщност дано не бъдеш "хапан" и по други теми ;) ..

Аз като хапан.. (не само от кучета) .. си имам кардинално решение на проблемите в обществото.. и никой, който не е минал през същия ШИТ .. не може да ме убеди в това че не съм прав :)
Плюс това уличните кучета и без това оцеляват благодарение на остатъците, които ние изхвърляме наоколо... досега не съм ги виждал организирано да ходят на лов за гълъби или да провеждат селскостопанска дейност в градинките за пресни марули ?!? .. Откъде накъде ще хапят ръцете, които ги хранят ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 702 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 47  Следваща