Ами вижте чел съм Коелю:
Алхимикът
Край река Пиедра седнах и заплаках
11 минути
Демонът и сеньорита Прим
Обмислях преди ден два да ида да си купя Дневникът на един Маг ... ама онези 15 лева ги наметих на друго място

Мога да кажа, че и аз ,като много от изказалите се по горе , имам противоречиви мнения за него и за писанията му...
Харесва ми начина по който простичко и семпло , неусложнено , на момента казва неща които другите се опитват да те накарат да прозреш след прочет на цяла книга.
Не ми харесва че винаги след края на книгата му (поредната) съм в размишления около 5-10 мин. ( изключая Алхимикът , може би защото беше 1-вата и бях по-малък) и след това въздействието е никакво!
НО
като цяло книгите му са увлекателни за по младите като мен ( 19г. ) и от време на време ще си купувам по някоя и друга негова книга ...
Колкото до това кой чете Паулу Колею и специално за манекенките :
Всеобщо мнение е , че те не са с голям умствен багаж ( никакви лоши чувства към красавиците техни представителки тук... ) какъв е проблема да четат просто четиво чиито прочит може да мине и без допълнителни задни разсъждения ... все пак всеки писател цели голямо популиаризиране на своите книги сред много и различни прослойки на обществото.