Deschain написа:
Хората, които не ядат месо, защото си мислят че така помагат на природата, за мен са просто заблудени...(дано някой не се обиди)...
Иначе уважавам хората, които не ядат месо, защото нямат нужда от него и не им се яде...
Но пък не съм съгласен с това, че когато има някакви събирания, всички трябва да се съобразяват с вегетарианците. При положение че 95% от хората на събирането ядат месо, би трябвало вегетарианците да се съобразят и сами да си осигурят храна, а не другите да се чудят какво да ги правят...(за съжаление често се случва)
Ачо, това, за което говориш, е частен случай и едва ли се случва често, пък и в група от 100 човека, заради двама-трима трудно ще накараш останалите да не се хранят както си искат. Пък и винаги може просто да се махме месото от останалото и вегетарианците могат и сами да го направят.
Пак казвам, че зависи от характера, а не от това дали човек яде месо. Има хора, които не ядат гъби, други не ядат шоколад (да, и такива има!) - ако са по-зли или по-нахални си е от характера им, не от храната.
atanas_tsankov написа:
Повечето вегетарианци (в тоя форум включително) целят да те убедят колко си зъл че ядеш месо. Колко невинни животни били умряли заради теб. Пускат се някакви клипчета на страдащи прасета. Ако си стояха тихо, не отваряха теми, не говореха за странностите си, нямаше да има проблем. Нека им се къса сърцето за всяка наранена животинка на другия край на света, но да не се опитват да ме изкарат мен ненормален.
И ти не познаваш лично вегетарианци, а тези с които си се сблъсквал явно са от следващите модата - да, те са досадни и се чудят какво да правят, затова досаждат хората, но не всички са такива. Просто и в този случай, както и при всичко останало, важи правилото, че не трябва да слагаш всички под общ знаменател.