Дата и час: 18 Яну 2026, 12:40

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Невзети изпити след пЪрви курс- А сега на кЪде?
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 11:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!

Прочетох всички теми вЪв форума свЪрзани с невзети изпити, условно записване, прекЪсване etc., но малко от тЯх се отнасЯт за пЪрви курс и още по- малко за ФКНФ. Имам намерение да се обЪрна кЪм администрациЯта на факултета за да намерЯ всички вЪзможни решениЯ, но се надЯвам тук да откриЯ нЯкой, който е минал през такава ситуациЯ.
Приключих пЪрви курс Френска филологиЯ с 4 невзети изпита (включително и Практически френски). Според правилата (сЪгласувани с катедра "Романистика") студентите имат право да се запишат в следващ курс с 2 невзети изпита + 1 практически. НЯкои колеги от по- горни курсове ми казаха, че с 4 изпита мога да мина, ако подам молба до Декана (а той одобрЯва молбите в зависимист от това дали има достатЪчен брой студенти). Имам намерение да подам такава молба (вЪпреки, че все още не знам какви са сроковете и как точно се случва процедурата), но ако не Я одобрЯт...
Прочетох и чух мнениЯ, че след пЪрви курс с невзети изпити губиш студентски права. Надявам се нЯкой да знае дали това наистина е така. НадЯвам се сЪщо нЯкой да може да обЯсни какво означава да презапишеш или да прекЪснеш etc. МолЯ нЯкой, който е попадал в подобна ситуациЯ да сподели опит.
БлагодарЯ за вниманието! :oops:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Невзети изпити след пЪрви курс- А сега на кЪде?
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 12:49 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Ъ?!

Мнения по въпроса може да има много. Истината е една обче - обади се или отиди до отдел "Студенти" на факултета си и питай. Едва ли някой ще знае по-добре от тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 09:26 
В началото бе словото

От Отдел студенти на ФКНФ "любезно" ми обЯсниха, че трЯбва да подам молба за прекЪсване... TNX

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 13:13 
В началото бе словото
Аватар

Fleur написа:
От Отдел студенти на ФКНФ "любезно" ми обЯсниха, че трЯбва да подам молба за прекЪсване... TNX

Същата работа, но Испанска филология. В отдел студенти ми казаха, че мога да подам няк'ва молба за презаписване отново 1-ви курс.

Някой с повече и по-полезна информация?

Едит: Това за молбата и аз съм го чувал, НО нямам представа какъв трябва да бъде формàта на тази молба, какво трябва да съдържа и към кого да е адресирана.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 13:48 
tales of ordinary madness
Аватар

Благодарил (а): 890 пъти.
Никола Георгиев написа:

Едит: Това за молбата и аз съм го чувал, НО нямам представа какъв трябва да бъде формàта на тази молба, какво трябва да съдържа и към кого да е адресирана.

Ами попитай в отдел студенти?!Отиваш на място и питаш как се подава молбата и къде.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 14:05 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
1. Факултетът ти би трябвало да си има правилник. Пробвай се да го изровиш отнякъде и да го прочетеш, вътре ще пише нужните неща за невзети изпити и прочее.
2. Задължително прочети правилника на университета, има го на сайта на СУ. Там също трябва да има нещо по въпроса.
3. Би трябвало да можеш да подадеш молба до декана, за да продължиш нагоре и с невзетите изпити. Това с губенето на студентските права е нещо, което трябва да се провери за факултета (защото за ЮФ важи, при два невзети изпита в първи курс изхвърчаш от уни, но това е само за ЮФ... другите факултети си имат други правила.)
4. Разликата между презаписването и прекъсването е, че при презаписването повтаряш годината със все всичко - семинарни занятия и заверки, и прочее. Когато прекъсваш, просто трябва да се явяваш на изпитите, които не си взел, като се явяваш с индивидуален протокол. И в двата случая си плащаш годишната такса.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 14:53 
В началото бе словото
Аватар

MidwinterSun написа:
1. Факултетът ти би трябвало да си има правилник. Пробвай се да го изровиш отнякъде и да го прочетеш, вътре ще пише нужните неща за невзети изпити и прочее.
2. Задължително прочети правилника на университета, има го на сайта на СУ. Там също трябва да има нещо по въпроса.
3. Би трябвало да можеш да подадеш молба до декана, за да продължиш нагоре и с невзетите изпити. Това с губенето на студентските права е нещо, което трябва да се провери за факултета (защото за ЮФ важи, при два невзети изпита в първи курс изхвърчаш от уни, но това е само за ЮФ... другите факултети си имат други правила.)
4. Разликата между презаписването и прекъсването е, че при презаписването повтаряш годината със все всичко - семинарни занятия и заверки, и прочее. Когато прекъсваш, просто трябва да се явяваш на изпитите, които не си взел, като се явяваш с индивидуален протокол. И в двата случая си плащаш годишната такса.

Мерси за полезната информация.

Boleyn написа:
Никола Георгиев написа:

Ами попитай в отдел студенти?!Отиваш на място и питаш как се подава молбата и къде.

- Ами не, няма друг вариант.
- А молба, ако напиша?
- И да пишете не вярвам с толкова много изпити да ви пуснат.

Още инфо за тази прословута молба до декана търся...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 21:59 
В началото бе словото

ТрЯбва да ви призная, че сЪм преровила целиЯ сайт на СУ.. И сЪм прочела правилника на Университета.. Правилника на ФКНФ го нЯма публично достЪпен, утре смЯтам да попитам в отдел "Студенти" кЪде мога да го намерЯ. Единственото официално инфо, което намерих за молбата до Декана е тук :http://uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/administrativno_obsluzhvane/uchebni_proceduri_i_srokove/prod_lzhavane_na_obuchenieto_s_neizd_rzhani_izpiti_ot_predhodnata_uchebna_godina

Сега ми е интересно ако не ми одобрЯт молбата, дали ше мога да прекЪсна, но.... ще видим утре :)

Никола Георгиев, пич, ако искаш пиши ми на лично или на мейла да ти кажа подробно кво знам по вЪпроса :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Невзети изпити

в Студенти - общ форум

xaxo

7

1030

28 Юни 2007, 07:15