Дата и час: 21 Яну 2026, 13:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Тило Сарацин и страхът на немската нация от...нацията.
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 21:43 
swing life away
Аватар

Благодарил (а): 36 пъти.
Е знаеш какво имам предвид, колкото и българи да има, не е същото като да си в България.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 21:53 
Сектор "Б"
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
atanas_tsankov написа:
Ясно, че ако тука тънеш в мизерия е нормално да отидеш на запад, но повечето хора са си добре и тук, както казах, просто искат повече..

В някаква много сериозно заблуда живееш. Повечето хора не са добре тук. :wink:

atanas_tsankov написа:
Е знаеш какво имам предвид, колкото и българи да има, не е същото като да си в България.

Е да...никъде не е такава помийна яма, като тук. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 23:48 
4:20
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
atanas_tsankov написа:
По-добрия живот за децата ми според мен е да са на място, където е целият им род, отколкото в чужбина с повече пари.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/04/2 ... cata.69750

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 00:33 
swing life away
Аватар

Благодарил (а): 36 пъти.
Българинът много обича да се оплаква. А дори да сме на едно от последните места, мисля, че по-скоро те са твърде глезени, а не че ние сме зле. Мисля, че детето трябва да се научи само да се оправя с някои неща, не да има прислужници, да получава всичко наготово, и като порасне да бъде шокирано от това колко е жесток и труден животът.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 11:25 
4:20
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
...така е...едно дете само трябва да се справи с Туберколозата, хепатита и другите там болести...без ваксини...шото тва си е чисто глезене.
Прислужница ??? Hell no !!! Щом навърши 3 месеца веднага трябва да се научи да си сменя само памперсите (офф...забравих...те са за глезени деца...директно слипове и боксери )...само, защото мама и тати няма да се лигавят да го гледат, а ще бацат на всеки по на две места, не защото не им стигат пари, а да не се разглезват много много...
А за образованието после...там вече НИЩО не ти е наготово...там всичко си го взимаш сам, не защото преподавателя е на 80 и последната книга, която е прочел е била на черковнослявянски, а защото не иска да те глези като те учи...сам трябва да откриеш нещата в живота...
...Затова като отидем в чужбина ставаме само за миене на чинии...щото искаме да си поддържаме формата от България, а не да се глезим там...пари, коли...здравеопазване...
ТАКА СЕ КАЛЯВА ДУХ !!!
...не човек, а желязо...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 11:32 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Не виждам защо спорите за стандарта на живот в България и го сравнявате със Западна Европа - в световен мащаб ние сме в групата на най-развитите страни - компютър, интернет, хипер маркет с 10 вида хляб в него - нещо, което тук е даденост, в много страни в света е просто мечта.Ние се сравняваме все с най-богатите страни, което е смешно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 13:44 
Сектор "Б"
Аватар

happyswift написа:
Не виждам защо спорите за стандарта на живот в България и го сравнявате със Западна Европа - в световен мащаб ние сме в групата на най-развитите страни - компютър, интернет, хипер маркет с 10 вида хляб в него - нещо, което тук е даденост, в много страни в света е просто мечта.Ние се сравняваме все с най-богатите страни, което е смешно.

Ей, деба тоя хляб, само за него се говори !! 9ти бил празник, щото след това имало хляб за всички... Сега ти ни казваш "кво се оплаквате, има 10 вида хляб в магазина" :shock: :shock: :shock: Има и неща над яденето, пиенето и ебането. Ходи обяснявай на хората с по 300 лева заплата, че в БИЛА има избор от всичко...както и да е . 18-годишният колега явно просто е от по-заможно семейство, в което няма нищо лошо, та гледа малко по-различно на нещата. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 13:56 
Флъдзила
Аватар

Когато говорим за стандарт, говорим точно за пиене и ядене.БВП никъде не се измерва с броя на оперите, читалищата и концертните зали.И тук не говорим, че има хляб, а че има 10 вида хляб и има голяма разлика.А никъде няма голямо предлагане ако няма търсене.

Там, където има Била, хора с по 300 лева заплата няма.Аз се "подвизавам" във Варна и София, и в двата града, особено във Варна, с по-малко от 500 лева на месец ще умреш гладен.Заплатите там не като из по-малките населени места, но и цените не са същите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 14:13 
Сектор "Б"
Аватар

happyswift написа:
Когато говорим за стандарт, говорим точно за пиене и ядене.БВП никъде не се измерва с броя на оперите, читалищата и концертните зали.И тук не говорим, че има хляб, а че има 10 вида хляб и има голяма разлика.А никъде няма голямо предлагане ако няма търсене.

Ами всъщност индексът на човешко развитие се определя според продължителност на живота, ниво на образованието И БВП. :wink: БВП-то само по себе си не може да означава нищо. Той по някакви статистики през 89та е бил мисля 2 пъти повече от сега, но какво от това. Мисълта ми беше друга - не можеш да казваш "абе не сме толкова зле, щото има 10 вида хляб"... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 14:25 
Флъдзила
Аватар

Да, така е , но, специално за образованието, се подразбира.Тук основното и средно образование е безплатно и е гарантирано от държавата и вече всеки има достъп до висше училище, нещо за което в Америка могат само да си мечтаят.На фона на умиращите от обикновен грип/възпален зъб/апандисит и т.н. хора по-света, тук здравеопазването си е направо перфектно.

Но това, че нямаме стандарт на живот като Западна Европа и САЩ/Канада, се определя от съвсем други неща

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 14:34 
Сектор "Б"
Аватар

happyswift написа:
Да, така е , но, специално за образованието, се подразбира.Тук основното и средно образование е безплатно и е гарантирано от държавата и вече всеки има достъп до висше училище, нещо за което в Америка могат само да си мечтаят.На фона на умиращите от обикновен грип/възпален зъб/апандисит и т.н. хора по-света, тук здравеопазването си е направо перфектно.

Не разбрах какво искаш да кажеш - в Америка могат да си мечтаят за нашето образование ли ? :shock: А тезата "на фона на Сомалия здравеопазването ни е супер" някак си няма как да я приема за сериозна... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 14:48 
Флъдзила
Аватар

Не, че 80% от американците могат само да си мечтаят някога да учат във ВУЗ ;)

И не, това не е само в Сомалия, а в огромна част от света, Г-8 и ЕС не е целият свят ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 15:01 
Сектор "Б"
Аватар

Хаха :lol: :lol: , сериозно изкривяваш нещата, досущ червен политик. Американците само си мечтаели да учат във ВУЗ, сякаш техните вузове и нашите са на едно ниво. Дай малко по-сериозно. И пак ти казвам, тезата "кво се оплаквате, другаде е много по-зле от тук" е крайно чорбарска, няма как да се приеме насериозно. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 18:58 
Флъдзила
Аватар

Не са, но нашите са много по-достъпни.И дори да си учил в България, пак си над някой, който никога не е бил във ВУЗ ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 19:47 
Сектор "Б"
Аватар

Дефинирай ми "над" :lol:

пп Няма такова отклонение от темата, обаче :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща