Колкото повече чета, толкова повече се замислям за моята болна тема - нашата държавица и хората в нея.... Просто наникъде не сме, тънем в простотия и чалгия и няма да се оправим - не и в следващите 100на години... С всеки изминал ден затъваме все по-дълбоко и по-дълбоко, все по-зле става. Затова - бягайте от тази държава! Бягайте от тък, където цял ден ще ви тъпчат - вас, децата ви, внуците ви, любимите ви хора, всички. Тук всеки ден ще губите достойнството си, ще бъдете чужденци в собствената си държава! Честно казано, предпочитам да съм чужденка в държава, в която ВСИЧКИ лекарства са ми почти без пари, знам, че като се пенсионирам има човек, осигурен от държавата, който ще се грижи за мен, знам, че няма да си потроша колата на улицата и няма някой пияница да убие детето ми по случайност на улицата и то безнаказано! Тук не само се подиграват със съдбата и живота на хората, тук ние сме роби! По-зле отколкото под турско, и, ако не сте забелязали - става все по-зле. ЕС няма да ни оправи!!!! Американските бази (американската окупация) са съдбовна грешка! И то съзнателно допусната от нас...защото нямаме гражданско общество, нищо нямаме, мизерия...
Ами увеличават за кой ли път парното хора, казват, че електроенергията ще поскъпне с еди- колко си процента, заради затварянето на блоковете на АЕЦ, а какво - цялото общество само с досиета се занимава. Тези досиета трябваше преди 15 години да ги отворят, а не сега, да не говорим, че в момента ги отварят по отвратителен начин.
Абе ужас, не искам да го мисля това, ама се налага. Просто отворете си очите и се махайте, вие сте млади, умни, ще успеете. Не ме разбирайте погрешно, страшно много си обичам родината, мразя да се плюе по нея и аз говоря не срещу родината ни, а срещу положението в държавата! Искам да се махна, за да не загубя обичта към родината си! Това е, може да ви се струва много крайно, но помислете малко за ситуацията и ще видите, че поне на 80-90% съм права. Та нима нямате хиляди примери как разболяват хората, как им погазват безнаказано правата и ги докарват до смъртно легло ей така... докога ще си играят с нас така??? А на всичкото отгоре хората затъпяват и децата им ще станат още по-тъпи...лоша работа