RadoRado написа:
AnkalagonBG написа:
Полинче Николова, вместо да ми цитираш думите на Илчев вземи малко поучи медицина, щото това си писала, че учиш и то навярно в СУ, защото иначе какво правиш тук. Значи заради такива като теб, които не могат да влязат в МУ тоя загубеняк Илчев направи Медицинския Факултет - и вие съвкупно решихте да си плащате за дипломи, които не можете да си вземете с честно учене в МУ. Заради тая лудост да се прави Медицински Факултет университета плаща като луд за апаратура и хонорувани преподаватели от МУ. Вашия факултет е за затваряне! Просто е несериозно, разбираш ли да се учи медицина извън МУ в София. Това си го набий в главата и разбери, че тук в ректората имаме поне 100 дъртофелници професори на по 59-61, които нищо друго не правят освен да стоят отпред в кафенето и да клюкарстват и да пият. Нищо научно няма в тях, само стари приказки от 60тте. Има нужда от рефреш, атестации всяка година на всеки преподавател и ревизия на неговия принос. Не може да ти преподава човек макроикономика на световно ниво, който е станал доктор с труд на тема "Комунистическата планова система и Маркс" и не може да чете на друг език освен руски!
Тук съм много съгласен. Мед. факултета беше много лош ход на СУ. Нито е на нивото на МУ(София и Плевен), нито някога ще стане, а само вкара университета в доста разходи.
Първо, в МУ не съм и кандидатствала, защото държах да съм в млад факултет с нова апаратура и малко колеги, за да ни обръщат повече внимание.
Второ, нашият факултет е още млад, но вече бие по доста параграфи МУ- още на стажа след първи курс можехме да гледаме колкото операции искаме, в МУ не ни вярват...
Трето, много съм разочарована от тези приказки, защото в МУ ни плюят и ги е страх от нас, но си казвах- ние сме част от голямо семейство. Какви колеги, вие сте вълци, нещо не ви изнася и хапете наред, нищо зряло, нищо колегиално...Какви представи имате вие за нивото ни, като не сте в специалността ни ( даже и да сте искали евентуално), че и давате оценки и раздавате присъди и обиди...
Четвърто, всеки от вас плаща по- малко от нас за година... Имаме чуждестранни студенти, които също плащат много, защото са на платено обучение ( доста специалности в СУ нямат кандидати от чужбина, защо ли??? ) А ние плащаме колкото другите медицински университети, затова ми е интересно, как така решихте,че си плащаме дипломите???
Като вълци сте, затова България е в това състояние, вместо да се подкрепяме, злобеем, обиждаме, размахваме юмруци и се тъпчем един друг... Браво, "колеги"!!!